Εταιρείες

Η Eurolife ERB στο Open House Athens

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Eurolife ERB άνοιξε στους επισκέπτες τις πόρτες της εμβληματικής Οικίας Ράλλη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Open House Athens.

Η Eurolife ERB συμμετείχε και φέτος στη διοργάνωση του Open House Athens, έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής σε αστικά περιβάλλοντα. Για δύο ημέρες, στις 6 και 7 Απριλίου, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στην Οικία Δημητρίου Ράλλη, στο κέντρο της Αθήνας, ένα κτήριο με σπουδαία ιστορία.

Η Οικία Δ. Ράλλη αποτελεί ένα κόσμημα που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, επί της οδού Πανεπιστημίου, και σήμερα στεγάζει τα γραφεία της εταιρείας. Καθημερινά, οι εργαζόμενοι της Eurolife ERB δίνουν στο κτήριο ζωή, διατηρώντας ζωντανή την ιστορία του.

Οι επισκέπτες του Open House Athens είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα από τα λίγα δείγματα αστικής αρχιτεκτονικής της οθωμανικής περιόδου στην Αθήνα, δημιουργία του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Σταμάτη Κλεάνθη.

Η οικία Δημητρίου Ράλλη, αποτέλεσε αρχικά κατοικία της οικογένειας Σούτσου. Ο Σταμάτης Κλεάνθης (1802-1862) είχε αγοράσει το οικόπεδο το 1835 και το πούλησε αργότερα στους γιους του Αλεξάνδρου Σούτσου, οι οποίοι οικοδόμησαν στη θέση αυτή μια διώροφη οικία, όπου και κατοίκησαν.

Το 1894 ο Αθηναίος πολιτικός Δημήτριος Γ. Ράλλης (1844-1921) που διετέλεσε επανειλημμένως πρωθυπουργός κι ήταν ο παππούς του Γεωργίου Ράλλη (1918-2006), αγόρασε την κατοικία των Σούτσων από τη χήρα του Δημητρίου Σούτσου, δημάρχου Αθηναίων, και κατοίκησε εκεί με την οικογένειά του.

Στο κτίριο αυτό στεγάστηκε το 1963 για πρώτη φορά η Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος (ΕΦΕΕ), η πρώτη οργανωμένη μορφή του ελληνικού φοιτητικού κινήματος.

Η Eurolife ERB ανταποκρίθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στο κάλεσμα του Open House Athens, υποστηρίζοντας έναν τόσο σημαντικό θεσμό που έχει σκοπό να προβάλλει τα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κτήρια της πόλης. Η Οικία Ράλλη δεν θα μπορούσε να λείπει από τη διήμερη διοργάνωση, μιας και πρόκειται για ένα ιστορικό landmark της Αθήνας.

Με τη συμμετοχή της, η εταιρεία έδωσε στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα εμβληματικό σημείο της πόλης, να περιηγηθούν στα δωμάτιά του και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του.

Είναι δέσμευση της Eurolife ERB να επενδύει σε δράσεις, όπως το Open House Athens, οι οποίες αναβαθμίζουν τις γνώσεις των ανθρώπων και τους δίνουν πρόσβαση σε πολιτιστικού ενδιαφέροντος πρωτοβουλίες και διοργανώσεις.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας