Στα 40 χρόνια και πλέον που παρακολουθούμε τη δράση και τη λειτουργία της Εθνικής Ασφαλιστικής, περισσότερες φορές διαφωνήσαμε με τους συνδικαλιστές της Εταιρείας, είτε αυτοί ήταν ενεργοί είτε συνταξιούχοι. Ουδέποτε, όμως, αμφισβητήσαμε ότι πονάνε την Εταιρεία από την οποία έζησαν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.

 

Σήμερα, οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι εν ενεργεία αλλά και οι συνταξιούχοι, εκδηλώνουν την πικρία τους για τις εξελίξεις και ζητούν, για μια ακόμη φορά, τον… απογαλακτισμό της Εταιρείας από την Τράπεζα. (βλ. εδώ ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων).

Προφανώς είναι συναισθηματικά φορτισμένοι, αφού ο μέτοχος, όσο κι αν εκ των πραγμάτων δεν έχει επιτύχει, δεν παύει να νομιμοποιείται ως πρώτος ενδιαφερόμενος για την τύχη της Εταιρείας. Αφού σαφώς διατυπώνουμε την άποψη αυτή, σαφέστατα συμπληρώνουμε ότι σήμερα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι νομιμοποιούνται να αμφισβητούν και να χαρακτηρίζουν το σφιχταγκάλιασμα της Τράπεζας σαν επιζήμιο διαχρονικά για την Εθνική Ασφαλιστική (βλ. εδώ ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων).

Έστω και τώρα –γιατί πάντα υπάρχει μέλλον στη ζωή– τα παθήματα ας γίνουν μαθήματα. Ας αρκεστεί –ταπεινή μας γνώμη και πρόταση– η Εθνική Τράπεζα στη θυγατρική πρακτορειακή NBG και ας αφήσει την Εθνική Ασφαλιστική να χαράξει τη δική της πορεία, κρατώντας τη συμμετοχή που οι Θεσμοί επιτρέπουν.

Η Εθνική Ασφαλιστική με το όνομά της, τους εργαζόμενους, το δίκτυο, τους πελάτες και τη διοίκησή της μπορεί να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η Εθνική Ασφαλιστική μπορεί να έχει απωλέσει μερίδια αγοράς, μπορεί να έχει απωλέσει στελέχη, μπορεί να έχει τρωθεί από τη δεκαετή και πλέον προσπάθεια πώλησής της, δεν παύει όμως να είναι μια ασφαλιστική εταιρεία με δομές, τεχνογνωσία, φερεγγυότητα και μεγίστη προσφορά στον Θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης.

Δεν αποφασίζουμε ούτε εμείς ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι συνταξιούχοι για την Εθνική Ασφαλιστική. Αυτοί όμως που αποφασίζουν καλόν είναι να λάβουν υπόψη τους και τις φωνές τις δικές μας.

Δημήτρης Ρουχωτάς

Διαβάστε επίσης: Εθνική Ασφαλιστική: Δυνατές επιδόσεις, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Προηγούμενο άρθροInterasco: Ασφαλής επιλογή για τα ελεύθερα δίκτυα
Επόμενο άρθροInsurance Europe: Εκδήλωση για την επικείμενη αναθεώρηση του Solvency ΙΙ