Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής

922
Syllogos Ethnikis new

Υπό τον τίτλο «Το φιάσκο της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Ε.Τ.Ε.», το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής πρέπει να σταματήσει.

 

Η πολυδιαφημισμένη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εξελίχθηκε σε ένα ανεπανάληπτο φιάσκο.

Μετά από εννέα μήνες, όπου οι διαπραγματεύσεις και οι δημοσιεύσεις “έδιναν και έπαιρναν”, σήμερα η ΕΤΕ ανακοίνωσε τη λήξη της σύμβασης για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να «νίπτει τας χείρας της», να ελέγξει τη διαδικασία και να καταλογίσει τις ευθύνες που προκύπτουν, δεδομένου ότι διακυβεύεται μεταξύ των άλλων η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας. Να ζητήσει την αναθεώρηση των δεσμεύσεων της στην DGCom και μέσα από τεκμηριωμένες προτάσεις να απαιτήσει την ματαίωση της πώλησης.

Η διοίκηση της ΕΤΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την διαχείριση της πώλησης καθώς οι κινήσεις της ζημιώνουν τον Έλληνα φορολογούμενο, αφενός γιατί δαπάνησε κεφάλαια στη διαδικασία αυτή, και αφετέρου γιατί παρεμπόδισε την εύρυθμη λειτουργία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Όμοια, η Morgan Stanley με την Goldman Sachs, οι οποίοι ήταν σύμβουλοι πώλησης και είχαν αναλάβει τον έλεγχο των υποψηφίων εταιρειών, φέρουν σοβαρότατες ευθύνες.

Εμείς επιμένουμε ότι η πώληση είναι επιζήμια τόσο για την Εταιρεία, όσο και για τα δίκτυα πωλήσεων και τους ασφαλισμένους.

Είναι ασύμφορη για την ΕΤΕ, γιατί η Εθνική Ασφαλιστική είναι άκρως κερδοφόρα.

Είναι ασύμφορη για την Εθνική οικονομία, γιατί πάνω από 2 δις αποθεματικά που επενδύονται στην Ελλάδα θα φύγουν στο εξωτερικό.

Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής ήταν και είναι 127 χρόνια ενεργά παρόντες με τις τεκμηριωμένες θέσεις και τις προτάσεις τους κρατώντας μεγάλη, φερέγγυα και δυνατή την Εταιρία και θα συνεχίσουν να το πράττουν.

Λύσεις σε όφελος των ασφαλισμένων, της Εταιρείας και της ΕΤΕ υπάρχουν. Το ξεπούλημα δεν είναι μονόδρομος!

Καλούμε παράλληλα τη Διοίκηση της Εταιρείας μας, να απαγγιστρωθεί από τις αντιπαραγωγικές πιέσεις της ΕΤΕ που οδηγούν στην αδράνεια και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να λύσει τα θέματα που προέκυψαν λόγω όλης αυτής της αναστάτωσης (πάγωμα νέου μηχανογραφικού συστήματος, εξέλιξη προσωπικού, κ.ά.) και να απευθυνθεί στον κόσμο της Εταιρείας, ο οποίος αγωνιά και αναμένει να επανέλθει η Εθνική στην κανονικότητα που της αρμόζει.

Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ»

Προηγούμενο άρθροSolvency II: Επανεξέταση των μέτρων εφαρμογής
Επόμενο άρθροEAEE: Μείωση της παραγωγής στους κλάδους ασφάλισης πλοίων το 2016