Εταιρείες

Η ERGO μέσα από τις δράσεις της στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS

Η ERGO πιστή στη δέσμευσή της να ενεργεί ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, συγκέντρωσε μέσα από μία συγκεκριμένη κοινωνική δράση, στο πλαίσιο της χορηγίας της στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας, το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο προσέφερε για τη στήριξη και οικονομική ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.

Η παράδοση της επιταγής πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες σε ειδική εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία των Παιδικών Χωριών SOS από τον Διευθυντή Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών της ERGO,  κ. Στάθη Τσαούση, στον Πρόεδρο των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Αναστάσιο Βρεττό, παρουσία μελών και των δύο φορέων.  Ο κ. Τσαούσης δήλωσε σχετικά: «Εμπνεόμενοι από τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά που πρεσβεύει ο Μαραθώνιος της Αθήνας, μοιραστήκαμε ως εταιρεία μαζί με όλους τους συμμετέχοντες το Μήνυμα “Ανθρώπων ERGO”. Είμαστε πολύ χαρούμενοι όχι μόνο γιατί περισσότεροι από 10.000 φίλοι μάς τίμησαν με την παρουσία τους στο περίπτερο της εταιρείας μας, αλλά και γιατί εμπνεύσαμε το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς σε αρκετούς από αυτούς, οι οποίοι μας έδωσαν την ευκαιρία να ενισχύσουμε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και να στηρίξουμε την αποστολή τους να δημιουργούν οικογένειες για τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και να τα βοηθούν να χτίσουν και αυτά το δικό τους μέλλον».

Το ποσό συγκεντρώθηκε με τη συμμετοχή 950 “δρομέων”, οι οποίοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της εταιρίας τις ημέρες της έκθεσης και τρέχοντας για 2’ λεπτά στους διαδρόμους γυμναστικής συμπλήρωσαν 5 φορές τη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, στο σύνολο 210 χιλιόμετρα. Για κάθε ολοκληρωμένη διαδρομή η ERGO προσέφερε €420  στα Παιδικά Χωριά SOS. Στο ποσό αυτό, από τη συμπλήρωση πέντε φορές της εικονικής διαδρομής του Μαραθωνίου, η εταιρεία προσέθεσε και το αντίστοιχο ποσό των δυο μελών της ERGO Running Team που συμμετείχαν στον αγώνα του Μαραθωνίου και διένυσαν τα  42 χλμ. της αυθεντικής διαδρομής. Οι εκπρόσωποι της ERGO εκτός από την επιταγή παρέδωσαν και έναν πίνακα ευχών προς τα Παιδικά Χωριά SOS ως ενθύμιο από όλους όσοι βοήθησαν με τη συμμετοχή τους στην οικονομική υποστήριξή τους.

Ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS κ. Βρεττός δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ERGO και με τη συμμετοχή τους έδωσαν σάρκα και οστά στο μήνυμα “Ανθρώπων ERGO”. H διευρυμένη δραστηριότητα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ERGO, αλλά και άλλων οργανισμών δίνει τη δυνατότητα συνέχισης του έργου και του προτύπου προστασίας που προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS».

 Η ERGO, συνεχίζοντας την κοινωνική της δράση για τις φετινές γιορτές, δεν τύπωσε ευχετήριες κάρτες και το αντίστοιχο ποσό θα διατεθεί στα “Παιδικά Χωριά SOS” στην Αθήνα αλλά και στο “Χαμόγελο του Παιδιού” στη Θεσσαλονίκη.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας