Εταιρείες

Η ERGO Ασφαλιστική Μέγας Χορηγός στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα, και της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, κας Σοφίας Σακοράφα, πραγματοποιήθηκε στις 06/03/2024, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, η συνέντευξη Τύπου για τον 12ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, με Μέγα Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Στη συνέντευξη Τύπου, πιο συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κα Σοφία Σακοράφα, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της ERGO, κα Μαρκέλλα Τσουρουγιάννη, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, κ. Σωτήρης Κυρανάκος, καθώς και οι δρομείς, κα Αναστασία Μαρινάκου και κ. Παναγιώτης Καραΐσκος.

Ο αγώνας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς διοργανώσεις στην κατηγορία του. Υλοποιείται με την ευθύνη του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δρομικό αγώνα της χώρας, μετά τον Μαραθώνιο, και όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, «μπορεί ο Μαραθώνιος να έχει το όνομα, όμως ο ημιμαραθώνιος έχει άλλη χάρη, κερδίζοντας όλο και περισσότερους φίλους τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα».

Ανανεωμένη η διαδρομή

Το νέο στοιχείο του φετινού αγώνα έχει να κάνει με την ανανεωμένη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, η οποία «σχεδιάστηκε με στόχο να ενώσει όλα τα ιστορικά μνημεία και να αναδείξει τα όμορφα σημεία της πόλης», όπως επισήμανε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, κ. Σωτήρης Κυρανάκος, στην ομιλία του, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε να γίνει ένας αγώνας ο οποίος να πληροί διεθνείς προδιαγραφές, να αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για να έρθουν αθλητές από όλο τον κόσμο, όχι μόνο δρομείς υψηλού επιπέδου, αλλά και ερασιτέχνες».

«Φέτος, ο αγώνας αναμένεται να υποδεχθεί σχεδόν 20.000 δρομείς, αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, απ’ όπου θα έρθουν περίπου 1.000 άτομα», ανέφερε η κα Σοφία Σακοράφα, η οποία, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων, όλους όσους εμπλέκονται στη διεξαγωγή αυτού του αγώνα, αλλά και τους περίπου 1.200 εθελοντές, πρόσφερε στον Δήμαρχο το νέο μετάλλιο του Ημιμαραθωνίου.

Στην ομιλία της η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της ERGO, κα Μαρκέλλα Τσουρουγιάννη, τόνισε σχετικά: «Στην ERGO αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον κι έχουμε ως βασικό μέλημα αυτό να το αποδεικνύουμε συνεχώς με έργα. Για αυτό συνδέουμε τη συγκεκριμένη χορηγία με δράσεις που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι, ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκτός από την παροχή σε όλους τους δρομείς της τσάντας του αγώνα, που είναι από ανακυκλώσιμο υλικό, προχωράμε και σε μια ακόμα πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Aegean Rebreath, με τίτλο «Κάθε βήμα σου, Ανάσα Ζωής». Στο περίπτερό μας, έχουμε δημιουργήσει μια διαδραστική εμπειρία, όπου μετατρέπουμε τα βήματα των συμμετεχόντων σε πράξεις, απομακρύνοντας πλαστικό από τις θάλασσες.

Σας προσκαλούμε όλες και όλους να έρθετε την Κυριακή στο κέντρο της πόλης μας για να συμμετέχετε σε αυτήν τη γιορτή του αθλητισμού και φυσικά να επισκεφτείτε το περίπτερό μας και να υποστηρίξετε τη δράση μας για έναν καθαρότερο πλανήτη».

Ειρήνη Αχνούλα


Διαβάστε επίσης: Η Αθήνα ετοιμάζεται για τον 12ο Ημιμαραθώνιο με μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική

Ολοκληρώθηκε o 12ος Ημιμαραθώνιος με Μέγα Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας