Εταιρείες

Απογευματινά χειρουργεία: Η ΕΑΕΕ επιβεβαίωσε στον Α. Γεωργιάδη το ενδιαφέρον της 

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, είχε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στις 5 Μαρτίου, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο οι ασφαλιστικές εταιρείες να παρέχουν στους ασφαλισμένους τους υπηρεσίες μέσω των απογευματινών χειρουργείων του ΕΣΥ.

Ερωτηθείς για την παραπάνω συνάντηση, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, στις 6 Μαρτίου, με θέμα την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο κ. Υπουργός επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των ασφαλιστικών εταιρειών, αναφέροντας τα εξής:

«Είχα ανακοινώσει από εδώ, όταν είπα για τα απογευματινά χειρουργεία, ότι θα έχουμε συνάντηση με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, γιατί ο στόχος μας ήταν να διερευνήσουμε το δικό τους ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στα απογευματινά χειρουργεία. Εννοώ με την έννοια να παρέχουν στους ασφαλισμένους τους υπηρεσίες μέσω των απογευματινών χειρουργείων του ΕΣΥ. Η χθεσινή μας συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά, το ενδιαφέρον τους ήταν απόλυτο, όλο το συμβούλιο ήταν παρών και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είπαν ότι θέλουν οι εταιρείες τους να συμμετάσχουν σε αυτό και έχουμε ήδη ορίσει μία ομάδα εργασίας. Από το Υπουργείο Υγείας θα με εκπροσωπεί ο κύριος Θεμιστοκλέους, από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών έχουν επιλέξει εκεί ένα μέλος του Διοικητικού τους Συμβουλίου, για να κάνουμε τη γενική έκφραση βούλησης συνεργασίας ειδική σε μία προγραμματική συμφωνία, η οποία θα οδηγήσει τελικά σε παροχή υπηρεσιών στους συμπολίτες μας μέσω των ασφαλιστήριων συμβολαίων τους τα απογευματινά χειρουργεία, όπου θα πληρώνει τα έξοδα η ασφαλιστική τους εταιρεία. Σήμερα που μιλάμε, η πληρωμή είναι “out of pocket”, είναι του καθενός από την τσέπη του μέσω του συστήματος των POS που έχουν τα νοσοκομεία. Με μετρητά, δηλαδή, για να το πω απλά. Όμως αυτό είναι η πρώτη φάση που θέλουμε να ξεκινήσουμε. Ο σκοπός μας είναι στο μέλλον όλοι οι τρόποι πληρωμής να συμπεριληφθούν».

Διαβάστε επίσης: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας