Η ΕΕΑΕ αντιδρά σε δημοσίευμα για τις προμήθειες

1311
ΕΕΑΕ

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες επισημάνσεις όσον αφορά τις προμήθειες και γενικότερα τα εισοδήματα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών κάνει η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), αντιδρώντας σε σχετικό δημοσίευμα. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΔΣ της ΕΕΑΕ αναφέρει τα εξής:

Ως Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και με αφορμή επώνυμο δημοσίευμα της 17/2/2022 υπό τον τίτλο «Αλλάζουν στρατηγικές και διαπραγματεύσεις στις προμήθειες», θεωρούμε υποχρέωσή μας να τοποθετηθούμε σε όσα ως πληροφορίες και σχόλια αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, εκπλήσσοντάς μας δυσάρεστα με τα τάχιστα αντανακλαστικά του, ευκαιρία λαμβάνοντας από την επικαιρότητα στην αγορά μας.  

Μοιράζεται με όλους όσους βρισκόμαστε στον χώρο την «βαθύτατη γνώση» του για τα νέα δεδομένα και τις νέες στρατηγικές που έχουν αποφασίσει οι 5 (!) μεγάλοι όμιλοι και αφορούν στα εισοδήματά μας! (βλ. προμήθειες). 

Μας ενημερώνει επίσης και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα, όπως για παράδειγμα την «τρέλα» των ξένων στελεχών-επιθεωρητών μόλις αντίκριζαν κανονισμούς πωλήσεων που προέβλεπαν προμήθειες 25%-30% ή για το ότι οι πολυεθνικοί όμιλοι είναι μάλλον προσανατολισμένοι προς τα εναλλακτικά δίκτυα. 

Ο υπογράφων το άρθρο, βασιζόμενος πάντα στη «βαθιά γνώση» της αγοράς, συμπεραίνει (ή μήπως και προτείνει;) το μάρμαρο να πληρωθεί από την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, η οποία θα υποστεί ισχυρές πιέσεις για επιπλέον μείωση των αποδοχών της. 

Άρα, αν έχουμε καταλάβει καλά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά για την πρωτιά στην ενημέρωση από το συγκεκριμένο site, για την δημιουργία ή ακόμη χειρότερα για την ύπαρξη consortium του οποίου το πρώτο και βασικό μέλημα θα είναι η εναρμονισμένη μείωση προμηθειών στους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές!  

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν «Το δεξί χέρι του ασφαλιστή» (έτσι τιτλοφορείται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα) επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν η Διαμεσολάβηση, στο σύνολό της, υπέστη μείωση των εισοδημάτων από τη βίαιη μείωση ασφαλίστρου στο σύνολο των κλάδων ασφάλισης, ιδιαίτερα δε στους Γενικούς Κλάδους.

Μείωση που ξεπέρασε το 50% μέσα στην τελευταία δεκαετία. 

Θα ήταν επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο αν ο γράφων ή οι συνάδελφοί του επεδείκνυαν την ίδια ευαισθησία, εξηγώντας στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» με τη βεβαιότητα που χαρακτήρισε το συγκεκριμένο άρθρο, τι απάντησαν τα τρελαμένα ξένα στελέχη όταν τα εδώ, τα δικά μας στελέχη, τους έδωσαν «ειδικές εξηγήσεις» για το Δικαίωμα Συμβολαίου (30%-35%) που υπολογίζεται στα εδώ, τα δικά μας συμβόλαια! 

Μερικές επιπλέον χρήσιμες επισημάνσεις:

Στο ράλι του πληθωρισμού και στη διαμόρφωσή του σε επίπεδα που σύντομα θα προσεγγίσουν το 7%, τα ασφάλιστρα δεν έχουν καμιά απολύτως συμμετοχή και αυτό είναι σαφές και εύκολα κατανοητό. Η επιμονή δε των εταιρειών να τα κρατούν σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα, όταν τα πάντα κοστίζουν ακριβότερα, έχει καταντήσει ακατανόητη. 

Ας προσπαθήσουν τα εγχώρια στελέχη να ορθολογίσουν τον συγκεκριμένο τομέα και ας πάψουν να ψάχνουν λύσεις, όπως μείωση προμήθειας, περικοπές αποζημιώσεων και άλλα γνωστά στους «παροικούντες». 

Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής ήταν είναι και θα παραμείνει η ραχοκοκαλιά της Ασφαλιστικής Αγοράς, της οποίας η παραγωγή, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 80%, προέρχεται από αυτόν.  

Προσπάθειες δημιουργίας κλίματος ή και εντυπώσεων, που όμως βάλλουν ευθέως το επάγγελμά μας, θα μας βρουν απέναντι και πιο ισχυρούς από ποτέ.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ε.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροMetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ.: Απέσπασε 7 βραβεία στα Fund Managers Awards 2021
Επόμενο άρθροΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας