Η ΕΑΔΕ κατά των νέων ρυθμίσεων για το Ασφαλιστικό

398

Συνάντηση για τον συντονισμό των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων κατά των νέων ρυθμίσεων για το Ασφαλιστικό. Πραγματοποιήθηκε, στις 11 Μαΐου, στα Γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) εκπροσώπησαν η κα Δ. Λύχρου και ο κ. Δ. Γαβαλάκης.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΑΔΕ αναφέρονται τα εξής όσον αφορά τη συνάντηση:

Οι Εκπρόσωποι των Επαγγελματικών Φορέων τόνισαν ότι η Κυβέρνηση μέσα σε 4 μόλις μήνες λειτουργίας του ΕΦΚΑ αυξάνει έως 61% τις εισφορές, επιβαρύνοντας αυτούς που υποτίθεται ότι θα ευνοούσε, δηλαδή τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι Εκπρόσωποι των  Φορέων της χώρας είναι ανήκουστο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές στα έξοδα των Επαγγελματιών, μέσω της μη αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους, δηλαδή σε εισόδημα που δεν υπάρχει.

Το πολυδιαφημισμένο οικοδόμημα του ΕΦΚΑ απεδείχθη ότι είναι μία καταστροφική πολιτική χωρίς διέξοδο και χωρίς λύσεις.

Επιβαρύνονται με νέες ασφαλιστικές εισφορές, με δημευτικά χαρακτηριστικά, οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες, οι άνθρωποι που έχουν περιορισμένα εισοδήματα και έχουν φτάσει και έχουν ξεπεράσει το όριο της φτώχειας.

Αποδεικνύεται δυστυχώς  ότι τα όρια της απαισιοδοξίας έχουν κατά πολύ  ξεπεραστεί και οδηγούμεθα πλέον σε πλήρες αδιέξοδο.

Από το «κίνημα δεν πληρώνω» οδηγούμαστε στο «κίνημα δεν έχω να πληρώσω».

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η προσωπική ευθύνη των Πολιτικών που χειρίσθηκαν το Ασφαλιστικό.

Προσωπική και ονομαστική ευθύνη θα έχουν όμως και όσοι Βουλευτές το ψηφίσουν.

Οι Εκπρόσωποι των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της χώρας καλούν όλους τους Επιστήμονες, τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και τους Αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην Γενική Απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017, κατά των νέων μέτρων της Κυβέρνησης.

          Να βρεθούμε όλοι στους δρόμους. Είναι η τελευταία ευκαιρία.

Όμως οι Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Φορείς της χώρας θα δώσουν και μία ακόμη μάχη.

Θα εξαντλήσουν κάθε απαραίτητη νομική ενέργεια, σε κάθε βαθμό της Δικαιοσύνης , σε συνέχεια των ήδη κατατεθειμένων προσφυγών στο ΣτΕ, για την ακύρωση  αυτών των παράλογων και ανεφάρμοστων μέτρων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των εξής Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων:

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Δικαστικοί Επιμελητές Αττικής.

  Το Δ.Σ. της Ε.Α.Δ.Ε.

Προηγούμενο άρθροΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφάλισης Περιβαλλοντικής Ευθύνης & Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο
Επόμενο άρθρο«Στον αέρα» νέα διαφημιστική εκστρατεία από τη Groupama Ασφαλιστική