Η ανακοίνωση της Allianz για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης

2774
Allianz Group

Μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης και ουσιώδη επένδυση στην Ελλάδα χαρακτηρίζει η Allianz την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης, έναντι €207 εκατ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο γερμανικός όμιλος αναφέρονται τα εξής:


Η Allianz SE σήμερα ανακοίνωσε τη σύναψη ορισμένων Συμβάσεων αγοραπωλησίας Μετοχών (“SPAs”) προκειμένου να αποκτήσει το 72% της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Ανώνυμος Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων (“Ευρωπαϊκή Πίστη”), κορυφαίας ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα με ακαθάριστα ασφάλιστρα ύψους 223 εκατομμυρίων ευρώ (GWP), με δίκτυο 110 καταστημάτων και 5.667 συνεργατών1,2. Η συναλλαγή εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου Allianz για την ανάπτυξη του δικτύου του αξιοποιώντας το μέγεθος και την τεχνογνωσία του.

Η Allianz θα καταβάλει 7,80 ευρώ ανά μετοχή3 ή περίπου 207 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει όλες τις μετοχές της Ευρωπαϊκής Πίστης μέσω των SPAs και της συνδυασμένης Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης (ΠΔΠ).

Όταν ληφθούν οι εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Allianz θα προχωρήσει στη δημοσίευση του  Πληροφοριακού Δελτίου που θα έχει εγκριθεί καθώς και την ΠΔΠ για τις μετοχές της Ευρωπαϊκής Πίστης στην ίδια τιμή. Κατά το χρονικό αυτό σημείο, οι μέτοχοι θα μπορέσουν να προσφέρουν τις μετοχές τους εντός της περιόδου αποδοχής της ΠΔΠ.

Μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης

Η ενιαία εταιρεία που θα προκύψει από την συνένωση της Allianz Hellas με την Ευρωπαϊκή Πίστη, θα καταλάβει την πρώτη θέση στις Γενικές Ασφαλίσεις, θα αποτελέσει τον πέμπτο σε κατάταξη πάροχο ασφαλιστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα με βάση το GWP – και τον πέμπτο στους κλάδους ασφάλισης Ζωής & Υγείας4 – δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να επιδιώξει περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελληνική αγορά και να επεκταθεί μέσω προσφορών νέων προϊόντων, καναλιών διανομής και πελατολογίου. Κατόπιν ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης θα αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ενιαία εταιρεία.

«Αυτή είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για την Allianz, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην ελκυστική Ελληνική ασφαλιστική αγορά μαζί με μια εξαίρετη εταιρεία όπως η Ευρωπαϊκή Πίστη», δήλωσε ο Sergio Balbinot, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE. «Μετά τη χορήγηση όλων των ρυθμιστικών εγκρίσεων, ανυπομονώ να καλωσορίσω τους εργαζόμενους της Ευρωπαϊκής Πίστης στον Όμιλο Allianz. Μαζί, θα κατέχουμε βαθιά γνώση του κλάδου και θα βρισκόμαστε σε θέση επιτυχίας».

Ουσιώδης επένδυση στην Ελλάδα

Η απόκτηση της Ευρωπαϊκής Πίστης, της μεγαλύτερης ανεξάρτητης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύει τη βαθιά δέσμευση της Allianz προς την Ελληνική αγορά. Ως θυγατρική ενός παγκοσμίου ηγέτη, η ενιαία εταιρεία θα επωφεληθεί από την αποδεδειγμένη γνώση και οικονομική ισχύ της Allianz.

1 Έρευνα της εταιρείας
2 Σύμφωνα με τα δημόσια στοιχεία της Εταιρείας για το έτος 2020 P
3 Ανεξάρτητη Έκθεση Αποτίμησης που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Allianz
3 Ανακοίνωση Υποβολής Δημόσιας Πρότασης
4  Πηγές: Εκθέσεις SFCR για το έτος 2020 και δημόσια στοιχεία ανταγωνιστών. Sources: 2020 SFCR Reports and competitor public data. Για τυπικούς λόγους ανακοινώσεις εξαγορών & συγχωνεύσεων Generali Group/AXA  Insurance και NNGroup/MetLife.  

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Πίστης


Διαβάστε επίσης: Η Allianz απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης


  Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκή Πίστη: Δημόσια πρόταση από την Allianz για το σύνολο των μετοχών της
Επόμενο άρθροΗ Allianz απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης