Εταιρείες

Η Affidea αγκαλιάζει τα “Πρόσωπα της Χρονιάς” και δίνει το όνομά της σε τιμητικό βραβείο

Ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea στηρίζει για μία ακόμη χρονιά τον θεσμό «Πρόσωπα της Χρονιάς» και επιπλέον δίνει το όνομά της σε ένα τιμητικο βραβείο. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Όμιλος αναφέρει σχετικά:

Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» αποτελούν έναν θεσμό για την Αχαΐα που αναδεικνύει όλους τους ανθρώπους και τις ομάδες που πίστεψαν ότι με τις πράξεις και τα έργα τους μπορούν να δώσουν αξία στον τόπο τους και γενικότερα στην κοινωνία. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και δείχνουν τον δρόμο σε όλους μας και κυρίως στους νέους για το πόσα μπορούμε να επιτύχουμε, όταν έχουμε στόχο και προσήλωση. Ο ίδιος ο θεσμός ταυτίζεται με τις αξίες που πρεσβεύει η Affidea και αυτός είναι ο λόγος της πολύτιμης συνδρομής της εταιρείας για άλλη μια χρονιά, στην προσπάθεια ανάδειξης όσων έκαναν την διαφορά τον περασμένο χρόνο.

Ο Όμιλος Affidea σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων, σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, χρησιμοποιώντας τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, εφαρμόζοντας απαιτητικά πρωτόκολλα στις διαγνωστικές εξετάσεις -όπως η μαγνητική και αξονική τομογραφία- και ακολουθώντας τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις.

Από το έτος ίδρυσής της και μέχρι σήμερα, η Affidea έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη των συμπολιτών της, κάνοντας πράξη καθημερινά τις αξίες που υποδηλώνει το όνομά της: αξιοπιστία στη διάγνωση, καινοτομία στις πρακτικές, αμοιβαιότητα στις σχέσεις. Η ονομασία Affidea προκύπτει από τον ευφάνταστο συνδυασμό των αγγλικών λέξεων Affinity, Fidelity, Idea. Για αυτό φέτος, εκτός από την στήριξή της στο θεσμό, η Affidea με υπερηφάνεια δίνει το όνομά της σε ένα ξεχωριστό βραβείο στο πνεύμα των βραβείων «Τιμής Ένεκεν» που τιμώνται ξεχωριστές προσωπικότητες, θέλοντας να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της.

Αποστολή της Affidea δεν είναι μόνο να πρωτοπορεί στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, αλλά και να έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης έχει ενσωματώσει στη λειτουργία της τις έννοιες της Εταιρικής Υπευθυνότητας και της Βιώσιμης ανάπτυξης, έχοντας ως απώτερο σκοπό να αναπτύσσεται με επίκεντρο τους εξεταζόμενους, την κοινωνία, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει σταθερά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και την ίδια την Πολιτεία. Διατηρεί μόνιμες συνεργασίες με συλλόγους ασθενών με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και την υποστήριξη των ασθενών στον αγώνα τους. Επιπλέον, υποστηρίζει αθλητικούς φορείς όπως ο «Προμηθέας Πάτρας» με την παροχή διαγνωστικών εξετάσεων.

Η φιλοσοφία του Ομίλου ότι «πάνω από όλα είναι η υγεία» τοποθετεί τον εξεταζόμενο ως τον απόλυτο πρωταγωνιστή. Και αυτό είναι κάτι που πιστοποιείται από την συνεχή μέτρηση του δείκτη ικανοποίησης των εξεταζόμενων, ο οποίος παραμένει σταθερά σε υψηλό επίπεδο.

Ο Όμιλος Affidea βρίσκεται σε μία διαρκώς ανοδική πορεία και αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο πάροχο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες για κάθε είδους πάθηση. Σημειώνεται δε ότι παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, συνέχισε σταθερά τον επενδυτικό και στρατηγικό της σχεδιασμό, ο οποίος αφορούσε, εκτός από τις υποδομές, και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την περαιτέρω επέκταση στον κλάδο της Δερματολογίας.

Η Affidea δεν είναι άλλος ένας πάροχος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κι εκείνο που τη διαφοροποιεί είναι η ανθρωποκεντρική κουλτούρα της. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Καρούτζος, «βλέπουμε τα πάντα μέσα από τα μάτια του εξεταζόμενου. Αναπτύσσουμε σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες, σχεδιάζουμε διαδικασίες και μηχανισμούς που απαντούν αποτελεσματικά στις ξεχωριστές του ανάγκες. Όλα αυτά συνθέτουν μια άριστη ολιστική εμπειρία. Παράλληλα διαθέτουμε στην ομάδα μας στελέχη που νοιάζονται και πιστεύουν σε αυτό που κάνουν, συνδυάζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία με το πάθος για την υγεία».

Η ελαχιστοποίηση των επιπέδων της δόσης ακτινοβολίας και μια σειρά άλλων μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία των εξεταζόμενων, όπως η ανώδυνη αιμοληψία, μια μέθοδος που κατ’ αποκλειστικότητα εφαρμόζεται στα διαγνωστικά της κέντρα, αποτελούν δεσμεύσεις ποιότητας για την Affidea. Σε μια εποχή που ο ρόλος της τεχνολογίας είναι εξαιρετικά σημαντικός στον τομέα της υγείας, η Affidea επενδύει σε τεχνολογία αιχμής και σε πρωτοποριακές μεθόδους που συμβάλλουν στην ασφαλή, έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και κατ’ επέκταση στην αποτελεσματικότερη  θεραπεία του ασθενούς. Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και οι βέλτιστες πρακτικές της Affidea έχουν λάβει πολλαπλές τιμητικές διακρίσεις από την ιατρική κοινότητα, καταλήγει το δελτίο Τύπου της Affidea.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας