Εταιρείες

Hellas Direct: Nέος επενδυτής το Ταμείο Φαιστός

Η ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct καλωσόρισε έναν νέο επενδυτή, το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός, το οποίο συμμετείχε στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας, που ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση €30 εκατ.

Η Hellas Direct παραμένει σε σταθερή πορεία ανάπτυξης και το 2024, μετά το επιτυχημένο κλείσιμο του 2023. Ενισχυμένη και με τη νέα χρηματοδότηση από το Ταμείο Φαιστός, επιταχύνει την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της εντός και εκτός Ελλάδας.

Tο Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός, το οποίο διαχειρίζεται η 5G Ventures S.A., εστιάζει στην ψηφιακή αγορά και σε επενδύσεις με στόχο ένα ακμάζον 5G οικοσύστημα στην Ελλάδα. Επιλέγει επιχειρήσεις με προϊόντα και υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των νέων δικτύων, όπως το 5G. Η επένδυση στην τεχνολογία και η αξιοποίηση κάθε πτυχής της προς όφελος των ασφαλισμένων βρίσκεται στον πυρήνα και της Hellas Direct από την αρχή της λειτουργίας της. 

Με την υποστήριξή του, το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός ενισχύει τους σημαντικούς επενδυτές που εμπιστεύονται ήδη την Hellas Direct: Την ETF Partners, την Portage Ventures, τον Διεθνή Χρηματοδοτικό Οργανισμό (IFC – μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), την Endeavor Catalyst και γνωστά οικογενειακά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Jon Moulton και Lord O’ Neill.

Hellas Direct: Nέος επενδυτής το Ταμείο Φαιστός

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός, με το οποίο μοιραζόμαστε την αναγνώριση της σημασίας της τεχνολογίας στην παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων», δηλώνει ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct, κ. Αιμίλιος Μάρκου. «Έχουμε επενδύσει στην τεχνολογία πάνω από 18 εκατ. ευρώ, με σκοπό αυτοματοποιημένες ψηφιακές διαδικασίες, άμεσες λειτουργίες και εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου – με επίκεντρο πάντα τον καταναλωτή».

Hellas Direct: Nέος επενδυτής το Ταμείο Φαιστός

«Καλωσορίζουμε το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός στην Hellas Direct, η χρηματοδοτική ενίσχυσή του μας επιτρέπει να επιταχύνουμε όσα έχουμε σχεδιάσει τόσο στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε ήδη όσο και σε νέες», τονίζει ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct, κ. Αλέξης Πανταζής. «Η τεχνολογία λειτουργεί καταλυτικά για να πετύχουμε την αλλαγή που οραματιζόμαστε στον ασφαλιστικό κλάδο και μέσω αυτής να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη».

Η ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct λειτουργεί για πάνω από 10 χρόνια και παρέχει ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανής και σπιτιού ενώ στηρίζει συνολικά το οικοσύστημα της κινητικότητας παρέχοντας και χρηματοδοτικές υπηρεσίες. Δραστηριοποιείται σε τρεις χώρες, Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία και ετοιμάζεται για άνοιγμα και σε άλλες αγορές. Το 2023 βραβεύτηκε από τους Financial Times για 4η φορά ως μία από τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη ενώ έχει πλέον συγκεντρώσει συνολικά 66 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας