Διεθνή

H Munich Re επενδύει $250 εκατ. στην αμερικανική start-up Next Insurance

Η Munich Re αυξάνει το μερίδιό της στη Next Insurance, επενδύοντας επιπλέον 250 εκατ. δολάρια στην Καλιφορνέζικη start-up. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η αξία της Next θα αυξηθεί ελαφρώς πάνω από 1 δισ. Δολάρια ΗΠΑ.

Αυτή η επένδυση βαθαίνει τη συνεργασία της Munich Re με τη Next Insurance. Η Digital Partners, μια επιχειρηματική μονάδα της Munich Re, συνεργάζεται στενά με τη start-up από το 2016, στην παροχή υπηρεσιών και την ανάληψη κινδύνου. Επίσης, η Munich Re είχε κάποια στιγμή συμμετοχή στη Next Insurance μέσω της μονάδας Munich Re Ventures. Με τις νεοαποκτηθείσες μετοχές, η Munich Re κατέχει πλέον το 27,5% της εταιρείας.

Η Next Insurance είναι μια Καλιφορνέζικη start-up που προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις ψηφιακής ασφάλισης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην αμερικανική αγορά. Ένας όγκος ασφαλίστρων ύψους US $ 139 δις κάνει την ασφαλιστική αγορά των ΗΠΑ για τις ΜμΕ πολύ ελκυστική.

Όπως πάντα, η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

«Το επιχειρησιακό μοντέλο που βασίζεται σε δεδομένα και τεχνολογίες προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης, τις οποίες θα αξιοποιήσουμε από κοινού. Η Next Insurance θα επωφεληθεί από την εμπειρία μας στην πρωτασφάλιση και την αντασφάλιση. Αυτή η επένδυση τονίζει τη δέσμευση της Munich Re να είναι ο κορυφαίος πάροχος ψηφιακών ασφαλιστικών λύσεων. Βοηθά επίσης τη Munich Re να επεκτείνει το αποτύπωμά της στην πολλά υποσχόμενη ασφαλιστική αγορά για μικρούς και μεσαίους εμπορικούς πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε βέβαιοι ότι η αξιοποίηση της δοκιμασμένης συνεργασίας μας θα ωφελήσει τόσο τη Munich Re όσο και τη Next Insurance», δήλωσε σχετικά ο κ. Joachim Wenning, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Munich Re.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας