Διεθνή

H Munich Re εκδίδει πράσινο ομόλογο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Munich Re εξέδωσε ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης, με τον εκδοθέντα όγκο ομολόγων να ανέρχεται σε €1,25 δισ. ευρώ. Αυτό το ομόλογο υπογραμμίζει τη δέσμευση της Munich Re να αξιοποιεί τις κεφαλαιαγορές για να επιτύχει μια φιλική προς το κλίμα μεταμόρφωση της οικονομίας.

Η Munich Re θα χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο που θα συγκεντρωθεί για να χρηματοδοτήσει ή να αναχρηματοδοτήσει βιώσιμα έργα σύμφωνα με το Green Bond Framework της εταιρείας. Τα έργα περιλαμβάνουν επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενεργειακή απόδοση, καθαρές μεταφορές, πράσινα κτήρια, βιώσιμη διαχείριση υδάτων και λυμάτων, οικολογικά αποδοτική και/ή κυκλική οικονομία και περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείριση έμβιων φυσικών πόρων και γης. Το Πλαίσιο Πράσινων Ομολόγων της Munich Re ευθυγραμμίζεται με τις αρχές Πράσινου Ομολόγου του 2018 που έχουν τεθεί από τη Διεθνή Ένωση Κεφαλαιαγορών (ICMA)

Η Munich Re ενισχύει την κεφαλαιακή της βάση στοχεύοντας στην ανάπτυξη ευκαιριών που αναδύονται σε πολλές αντασφαλιστικές αγορές. Επιπλέον, τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης είναι ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης κεφαλαίου που, μεταξύ άλλων, δίνει στη Munich Re την επιλογή κλήσης και εξαργύρωσης εκκρεμών ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης το 2021 και το 2022.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας