Εταιρείες

H Interamerican τίμησε τον κ. Γιώργο Κώτσαλο

Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του στην Interamerican, η Εταιρεία οργάνωσε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, «συγκινησιακά φορτισμένη και με πολλές ευρηματικές “αποκαλύψεις”, που ανέδειξαν το μέγεθος της προσωπικότητάς του», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου και όπως πληροφορούμαστε από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Εταιρεία «ήταν πολλοί εκλεκτοί εκεί, για να τον τιμήσουν με την παρουσία τους: ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της μητρικής ACHMEA, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θεσμικοί από την Εποπτεία, την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, τους επαγγελματικούς οργανισμούς –ΙΟΒΕ, ΕΕΑ–, επικεφαλής πολλών επιχειρηματικών οργανισμών που συμμετέχουν στη διοικητική σύνθεση επιμελητηρίων –ΕλληνοΑμερικανικό, ΕλληνοΒρετανικό, τον ΕλληνοΟλλανδικό Σύνδεσμο όπου προεδρεύει ο ίδιος–, μέλη του ΣΕΒ, στο Δ.Σ. του οποίου είναι μέλος, πρόσωπα της παλαιότερης πολιτικής σκηνής, συνεργάτες και πολλοί φίλοι του (πού να χωρέσουν όλοι;) και βέβαια, οι δικοί του άνθρωποι της οικογένειας. 

» Η ατμόσφαιρα ήταν αυτή που αξίζει σε έναν “ατμοσφαιρικό”, ξεχωριστό άνθρωπο, όπως είναι ο Γιώργος Κώτσαλος. Ευχάριστα θερμή σε φιλοξενία και με λόγια βαθειάς εκτίμησης, χωρίς μακρηγορίες από όσους μίλησαν για το τιμώμενο πρόσωπο. Σε ένα βίντεο συμπυκνώθηκαν, με κινηματογραφικό τρόπο και ιδιαίτερη αφήγηση, στιγμές μιας πολύ πλούσιας προσωπικής και επαγγελματικής πορείας, με πολλές συναισθηματικές πινελιές. Ακόμη και το δώρο της Interamerican προς τον ίδιο έφερε ισχυρό συμβολισμό, αφού ο Γιώργος ετοίμασε και παρέδωσε το “τρένο” της Εταιρείας πάνω σε σταθερές γραμμές και με διαδρομή μεγάλης προοπτικής στο μέλλον, ξεπερνώντας τις δυσκολίες της εποχής, πρωτοπορώντας και καινοτομώντας, ανοίγοντας νέους δρόμους και αγορές. Μόνο που το συλλεκτικό μοντέλο της ατμομηχανής του 1890 –αυτό ήταν το δώρο– δεν έχει σχέση με την ασφαλιστική υπερταχεία αμαξοστοιχία του σήμερα, που ο ίδιος οδήγησε από το 2004 και παραδίδει το 2016.

» Δεν μπορεί παρά μια τόσο πληθωρική και δημιουργική προσωπικότητα να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ως παρακαταθήκη ευστάθειας και προόδου μπροστά στις μεγάλες μεταβολές που έχουν ξεκινήσει για τον ασφαλιστικό κλάδο και το ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον. Θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι ο Γιώργος Κώτσαλος έβαλε θεμέλια, όχι τόσο για τη λελογισμένη επιτάχυνση μέσω των αλλαγών στην τεχνολογία και στη συμμετοχική διακυβέρνηση, όσο για την αφομοίωση των αναγκαιοτήτων για αλλαγές, εφόσον χωρίς αφομοίωση, οποιαδήποτε εκβιασμένη “επιτάχυνση” θα μπορούσε να οδηγήσει και σε εκτροχιασμούς. Οι προκλήσεις για το ταξίδι είναι μπροστά και ευτυχώς, ορισμένα τρένα όπως η Interamerican, σε σχεδιασμένο δρομολόγιο».

Στη φωτ. πάνω ο νέος Δ/νων Σύμβουλος της Interamerican, κ. Γιάννης Καντώρος, επιδίδει αναμνηστικό δώρο στον κ. Γιώργο Κώτσαλο.

Στη φωτ. κάτω ο Πρόεδρος της ACHMEA, κ. Willem van Duin, υποδέχεται τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα. Διακρίνονται και οι κ.κ. Γιώργος Κώτσαλος και Uco Vegter, επικεφαλής του Division International της ACHMEA.

 {gallery}DIAFORA/Kotsalos-timitiko{/gallery}

 

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας