Εκδηλώσεις

H γοητεία του ασπρόμαυρου στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Η Εθνική Ασφαλιστική προβάλλει το… «άσπρο – μαύρο», μέσα από την ομαδική έκθεση «Black Beauty» – Η Γοητεία του Μαυρόασπρου στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, που λαμβάνει χώρα στον Χώρο «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», από τις 10 Οκτωβρίου έως και τις 9 Νοεμβρίου.

Η έκθεση αυτή, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 30ού Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Συμμετέχουν οι ακόλουθοι καλλιτέχνες, με αλφαβητική σειρά: Ιφιγένεια Αβραμοπούλου, Αλέξης Αυλάμης, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Άρτεμις Παπαδήμου,  Νίκος Σεπετζόγλου, Δέσποινα Φλέσσα, Κώστας Χριστόπουλος.

Πρόκειται για μία εικαστική έκθεση πάνω στο μαύρο και το άσπρο, που σκοπό της έχει να αναδείξει το σύνδεσμο που έχουν οι σχέσεις του κινηματογράφου με τις εικαστικές τέχνες. Σύνδεσμο παλιό και ισχυρό, όπως και το δέσιμο της Εθνικής Ασφαλιστικής με το χώρο της τέχνης.

Και όπως σχετικά αναφέρει, ο γνωστός Έλληνας ζωγράφος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, «η τέχνη στην μαυρόασπρη εκδοχή της δεν «αντιγράφει» αλλά αποστασιοποιεί τον εαυτό της από το πολύχρωμο περιβάλλον της. Θέτει δικούς της όρους και κανόνες, ρυθμούς και εντάσεις και υποτάσσει το χυμώδες χρωματικό σύμπαν γύρω της σε μια νέα γραμματική και συντακτικό μιας γλώσσας αυστηρής, λιτής εκλεπτυσμένης».

Δίπλα στον πολιτισμό και την τέχνη, η Εθνική Ασφαλιστική αφήνει τα δικά της ίχνη, μέσα από τις δραστηριότητες του Χώρου Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», ενός χώρου που η ίδια δημιούργησε για να φιλοξενεί επιλεγμένες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας