Διαμεσολαβούντες

H ΠΟΑΔ ενημερώνει τους ασφαλισμένους για το νέο καθεστώς στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, προκειμένου να ενημερώσει τους ασφαλισμένους για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο καθεστώς ασφάλισης Αυτοκινήτου από 5/5/2014 με την ψήφιση του Ν.4261/14).

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΑΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

 

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, οι Ασφαλιστές όπως μας γνωρίζετε όλοι, αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να ενημερώσουμε τους Ασφαλισμένους μας στον Κλάδο Αυτοκινήτου, για τις μεγάλες  αλλαγές που ισχύουν από 05/05/2014 (Ν.4261/14) και οι οποίες ανατρέπουν τα μέχρι σήμερα ισχύοντα.

Δυστυχώς οι αρμόδιοι Φορείς, που ερήμην μας πήραν τις αποφάσεις αυτές, δεν έλαβαν υπ΄ όψιν τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι και δεν θέλησαν να δώσουν χρόνο αναμονής για την προσαρμογή της Αγοράς, παρέλειψαν δε να ενημερώσουν το καταναλωτικό κοινό για τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει η ελάχιστη καθυστέρηση ή αδυναμία στην εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων.

Με τα δεδομένα αυτά και συναισθανόμενοι την κοινωνική μας ευθύνη οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων στα εξής σημεία :

  • Η ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου δεν γίνεται πλέον αυτόματα, αλλά επιτρέπεται μόνο αφού προηγηθεί η είσπραξή του.
  • Έχει αυστηρά περιορισμένη διάρκεια, γεγονός που σημαίνει ότι ισχύει για όσο διάστημα ορίζεται με ακρίβεια στο ασφαλιστήριο.
  • Η καθυστέρηση στην πληρωμή του ασφαλίστρου αφήνει ανασφάλιστο το όχημα από την επομένη με τους γνωστούς κινδύνους που συνεπάγονται.
  • Καταργείται το σήμα ασφάλισης και θα πρέπει το ασφαλιστήριο να βρίσκεται πάντοτε στο όχημα μαζί με την εξοφλητική απόδειξη για να αποδεικνύει στα Αστυνομικά όργανα, την ασφαλιστική κάλυψη.

Κατόπιν αυτών και σύμφωνα με τα ισχύοντα βάσει του Ν. 4261/14 επισημαίνουμε ότι:

 Δεν μένουμε ούτε για μία ώρα ανασφάλιστοι.

 Δεν θέτουμε ούτε για μία ώρα τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας σε κίνδυνο.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας