Μεσίτες κατήγγειλαν εισπρακτική για κακουργηματική υπεξαίρεση

528

Προβλήματα δημιουργεί σε Γραφεία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, τα οποία συνεργάζονταν με συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία, η αδυναμία της να τους αποδώσει μέρος ασφαλίστρων που έχουν ήδη εισπραχθεί από ασφαλισμένους.

Όπως μας αναφέρθηκε σχετικά, η εν λόγω εισπρακτική εταιρεία, στην οποία οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είχαν αναθέσει την είσπραξη ασφαλίστρων πελατών τους,  είχε ενημερώσει μέρος των πελατών της-ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για την πρόθεσή της να σταματήσει τη λειτουργία της. Ωστόσο, ορισμένοι από τους Μεσίτες που είχαν συνεργασία μαζί της κατέθεσαν χθες το βράδυ μήνυση για κακουργηματική υπεξαίρεση, και θα αναγκαστούν να αναλάβουν οι ίδιοι το κόστος των ασφαλίστρων που έχουν πληρώσει οι πελάτες τους και πρέπει να καταβληθούν στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η συνεργασία με κάποια εισπρακτική εταιρεία είναι συνήθης πρακτική, προκειμένου για την είσπραξη ασφαλίστρων, σε πολλές από τις εταιρείες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, πρακτοριακές και μεσιτικές.

Η επιλογή της εισπρακτικής με την οποία συνεργάζεται κάθε γραφείο γίνεται και με οικονομικά κριτήρια, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις η χρέωση που επιβάλει η εισπρακτική εταιρεία ανά είσπραξη μπορεί να μην είναι συμφέρουσα για τον ασφαλιστή.  Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη εισπρακτική, για την οποία έγιναν οι καταγγελίες, δεν είναι από τις φθηνότερες της αγοράς.

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο για την αστική ευθύνη προϊόντων και επανάληψη του σεμιναρίου για το Cross Selling
Επόμενο άρθροH ΠΟΑΔ ενημερώνει τους ασφαλισμένους για το νέο καθεστώς στην ασφάλιση αυτοκινήτου