Γόρδιος δεσμός η προείσπραξη ασφαλίστρων

440

Η προείσπραξη ασφαλίστρων, όπως προβλέπεται από τη σχετική πρόσφατη πράξη της ΤτΕ, τείνει να εξελιχθεί σε “γόρδιο δεσμό” για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές βρίσκονται σε αναβρασμό και οι συλλογικοί φορείς τους σε εγρήγορση, προκειμένου να θέσουν αρμοδίως ερωτήματα και να λάβουν απαντήσεις για τα “γκρίζα σημεία” που υφίστανται.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η εγκύκλιος που απέστειλε σήμερα η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών στα μέλη της, στην οποία υπογραμμίζει ότι «η σύγχυση σε Διαμεσολαβητές και καταναλωτικό κοινό παραμένει ακέραια».

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΕΑΕ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής στην εγκύκλιό της:

«Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε στην κατανόηση  των όσων προβλέπονται στην Πράξη της ΤτΕ, όσον αφορά στην είσπραξη και την ασφαλιστική κάλυψη των πελατών μας, αλλά και προκειμένου να αποφορτίσουμε την πίεση που δεχόμαστε, εμείς, αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου, από την επαφή με τον πελάτη, ζητήσαμε με επιστολή μας από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί και να ενημερώσει με κάθε πρόσφορο μέσον το καταναλωτικό κοινό.

H ΕΑΕΕ εξέδωσε μια εγκύκλιο προς τις Εταιρίες-Μέλη της, με τη σύσταση να την προωθήσουν στο ευρύτερο κοινό.
Τα γκρίζα σημεία, όπως ήταν αναμενόμενο,  δεν διευκρινίζονται και η σύγχυση σε Διαμεσολαβητές και καταναλωτικό κοινό παραμένει ακέραια.

Επειδή υπάρχουν αντικρουόμενες διατάξεις που ακυρώνονται ή επικαλύπτονται από ισχύοντες νόμους που δεν καταργούνται, η Ένωσή μας μετά από νομική μελέτη και τεκμηρίωση είναι έτοιμη να υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα και προτάσεις  στην ΤτΕ .

Ερωτήματα που απαιτούν άμεσα συγκεκριμένες και καθαρές απαντήσεις.

Δυστυχώς, είναι καθαρό πλέον και αποδεικνύεται στην πράξη ότι επιχειρείται να εφαρμοσθεί μια πρακτική αλλαγής είσπραξης, και άρα ασφαλιστικής κάλυψης, χωρίς να έχουν προβλεφθεί και επιλυθεί τα προαπαιτούμενα για την εφαρμογή τους».

 

 

Προηγούμενο άρθροΧρήσιμες συμβουλές για αρχάριους και όχι μόνο χρήστες του διαδικτύου
Επόμενο άρθρο€56 εκατ. οι αποζημιώσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου το 2013