Απόφοιτοι της… “Σχολής Ευελπίδων” της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς

Ο Χρήστος και η Δέσποινα Σοφού είναι δύο τυχεροί και άξιοι γονείς! Η ασφαλιστική μας αγορά, χάριν των δικών τους αξιών, που διέπουν και χαρακτηρίζουν την επαγγελματική τους φιλοσοφία και υπόσταση, έχει επανδρωθεί με δύο νέους επιστήμονες ασφαλιστές, που εκτός από φυσικά τους τέκνα είναι και δημιουργήματά τους ως επαγγελματίες.
Είναι εκπρόσωποι, ο Γιώργος και ο Θρασύβουλος, της περιλάλητης Νέας Γενιάς ασφαλιστών, που θέλουμε και ελπίζουμε οι παλαιότεροι να αποτελέσουν τους δημιουργούς μιας ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς με ρίζες στα ταλέντα του παρελθόντος, αλλά βασισμένων στις εξειδικευμένες γνώσεις του απαιτητικού Σήμερα και του ψηφιοποιημένου Αύριο της παγκόσμιας ασφαλιστικής βιομηχανίας.
Οι παρουσίες αυτές, αντιπροσωπευτικές μιας νέας τάξης Ελλήνων ασφαλιστών –πιστέψτε μας, υπάρχουν αρκετοί–, είναι η ελπίδα για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Είναι οι φορείς που θα επιτρέψουν και θα κοινολογήσουν τη διάδοση της ασφαλιστικής ιδέας στα πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
Αξίζει να διαβαστούν οι τοποθετήσεις των κ.κ. Γιώργου και Θρασύβουλου Σοφού. Πρέπει να προβληματιστούν επαγωγικά τα σχήματα αλλά και οι εταιρείες που τροφοδοτούν με στελέχη την ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία. Να συγκρίνουν και να στοιχηθούνε.
Η «Α.Α.», φιλοξενώντας και αναδεικνύοντας τέτοιου είδους παρουσίες, αισθάνεται ότι δικαιώνει τον ρόλο και τη σκοπιμότητα της ύπαρξης του κλαδικού Τύπου!

Δημήτρης Ρουχωτάς

Γιώργος Χ. Σοφός
Διευθυντής Οργάνωσης & Underwriting στη Sofos Insurance Agency

Με πάθος, καινοτομία και διορατικότητα!

Sofos Giorgos
Ο Γιώργος Χ. Σοφός είναι Απόφοιτος Πανεπιστημίου Πειραιώς, Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Απόφοιτος University of Strathclyde, MBA, Κάτοχος πιστοποίησης όλων των βαθμίδων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Πάθος! Είναι μάλλον ευλογία και τύχη να ξυπνάς κάθε πρωί ξέροντας ότι θα περάσεις τη μέρα σου με ενδιαφέρον. Όχι κατ’ ανάγκη όμορφα, αλλά σίγουρα όχι βαρετά!

Καινοτομία! Είναι σημαντικό να έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις, χωρίς να θυσιάζεις μέρος της λειτουργικότητας ενός οργανισμού ή να σπαταλάς άσκοπα τους πόρους του.

Διορατικότητα! Είναι επιτακτικό να διαθέτεις εμπειρία, γνώση αλλά και μέθοδο, για να δημιουργήσεις το όραμα και τους στόχους για το μέλλον μιας εταιρείας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Sofos Insurance Agency λαμβάνει αποφάσεις στηριζόμενο στα παραπάνω κι εγώ είμαι επιφορτισμένος με την επικοινωνία των αποφάσεων στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας (στελέχη και συνεργάτες), καθώς και με την οργάνωση της υλοποίησής τους.

Η διαδικασία μοιάζει να φέρει χαρακτηριστικά ελατηρίου συνδέσμου, τόσον όσον αφορά τις ωφέλιμες δυνάμεις εντός της εταιρείας, όσο και στην επικοινωνία με τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες και τους θεσμούς της αγοράς.

Πολλώ δε μάλλον σε έναν οργανισμό όπως η Sofos Insurance Agency, όπου κυριαρχούν η δημοκρατική αντίληψη, ο σεβασμός στην ανθρώπινη προσωπικότητα, η πίστη στην εξέλιξη και η απόλυτα συνειδητή επιλογή για μακροχρόνιες, αποδοτικές σχέσεις.

Εκτός από την ενεργή συμμετοχή μου στην εκπόνηση του στρατηγικού πλάνου για τους τομείς της εσωτερικής οργάνωσης, της μηχανογράφησης και των συνεργειών, συντονίζω την επικοινωνία της εταιρικής στρατηγικής, την εφαρμογή και καλή λειτουργία της.

Με άλλα λόγια, φροντίζω να είναι διαθέσιμες λειτουργικές λύσεις και η κατάλληλη υποστήριξη στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν στην ασφαλιστική αγορά.

Με 31 στελέχη και περισσότερα από 1.500 προϊόντα σε όλους τους κλάδους ασφάλισης

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αριθμεί 31 στελέχη, που αποτελούν ένα επιτυχημένο μείγμα συσσωρευμένης γνώσης και εμπειρίας, προερχόμενης από έμπειρους ανθρώπους της αγοράς, και ενθουσιώδους δυναμικής παρουσίας, προερχόμενης από τη νέα γενιά.

Επιπρόσθετα, η Sofos Insurance Agency έχει καταφέρει να ενσωματώσει στις λειτουργίες της προϊόντα από 27 ασφαλιστικές εταιρείες, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να διανείμει μέσω του δικτύου συνεργατών της πάνω από 1.500 προϊόντα σε όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Με το Sofos Portal ολοκληρώνονται οι εργασίες σε χρόνους ρεκόρ

Η διαχείριση των προς ασφάλιση κινδύνων γίνεται είτε μέσω του Sofos Portal (ιντερνετική πλατφόρμα) είτε μέσω διαδραστικής διαδικασίας συνεργάτη και εταιρείας. Και οι δυο γραμμές εισερχομένων έχουν ενδιαφέρον να συζητηθούν, καθώς είναι αποτέλεσμα καινοτόμων ιδεών, εκπαίδευσης και σκληρής δουλειάς.

Αρχικά όσον αφορά τις εισροές από το Sofos Portal, επενδύθηκαν κεφάλαια, χρόνος και τεχνογνωσία των καθημερινών εργασιών, ώστε να φτάσει στο μέγιστο της λειτουργικότητας και θα λέγαμε στα όρια που έχουν θέσει οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο κλάδος αυτοκινήτων δουλεύει σχεδόν εξ ολοκλήρου από το Sofos Portal και μάλιστα η αυτοματοποίηση και ενοποίηση των διαδικασιών οδηγεί στην ολοκλήρωση των εργασιών σε χρόνους ρεκόρ.

Για παράδειγμα, ο μέσος χρήστης της πλατφόρμας έχει τη δυνατότητα να τιμολογήσει, να δώσει προσφορά σχεδόν από το σύνολο των ασφαλιστικών οργανισμών και τελικά να εκδώσει νέο συμβόλαιο αυτοκινήτου στον πελάτη του σε διάστημα περίπου πέντε λεπτών.

Επίσης, ο χρήστης έχει ήδη τη δυνατότητα να τιμολογεί και να εκδίδει νέα συμβόλαια και ανανεώσεις στους κλάδους σκαφών, οδικής βοήθειας και νομικής προστασίας.

Η αμέσως επόμενη προσθήκη θα είναι η έκδοση νέου συμβολαίου στον κλάδο πυρός, καθώς οι ανανεώσεις του κλάδου εκδίδονται κανονικά σήμερα.

Όσον αφορά τις εισροές που χρήζουν από τη φύση τους διαδραστικής διαδικασίας, κίνδυνοι όπως οι non-retail γενικοί ή εκείνοι του κλάδου ζωής, τα στελέχη που θα διαχειριστούν αυτή τη διαδικασία διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενό τους, καθώς και ενοποιημένες διαδικασίες για να μπορούν να ενεργούν αποδοτικά.

Απόλυτη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του επόπτη

Στο πλαίσιο των καθηκόντων μου και υπό τις κατευθυντήριες γραμμές του Προέδρου της εταιρείας, φροντίζω για την επικαιροποίηση του ελεγκτικού συστήματος για τις λειτουργίες της εταιρείας συνολικά, καθώς επίσης και για την κανονιστική συμμόρφωσή της.

Οι παραπάνω λειτουργίες αποτελούν σημαντική πηγή πληροφοριών για τη βελτιστοποίηση των εταιρικών λειτουργικών διαδικασιών, αλλά και την απόλυτη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του επόπτη.

Θρασύβουλος Χ. Σοφός
Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στη Sofos Insurance Agency

Η εμπειρία και οι γνώσεις των γονιών μας, ο κινητήριος μοχλός για τη συνολική ανάπτυξη της εταιρείας

Γιώργος & Θρασύβουλος Σοφός: Η νέα γενιά Ασφαλιστών
Ο Θρασύβουλος Χ. Σοφός είναι Απόφοιτος του Deree American College Public Relations & Communication, Κάτοχος Πιστοποίησης ασφαλιστικού συμβούλου, Σπουδαστής Ετήσιου Προγράμματος Ασφαλιστικών Σπουδών (EDI).

Νέος στην ασφαλιστική αγορά, με διάθεση να αντλήσω όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες. Δουλεύοντας από το 2010 στη Sofos Insurance Agency, αυτό που με κέντρισε περισσότερο ήταν το τμήμα Marketing. Ήταν ο τομέας που σπούδαζα παράλληλα, αλλά ένιωθα ότι ταιριάζει και με την ιδιοσυγκρασία μου.

Σχεδιάζοντας το μέλλον μου ένιωσα πως και τα ασφαλιστικά παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και είναι το επάγγελμα που θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια, καθώς η ιδιωτική ασφάλιση τείνει να γίνει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας.

Το 2010 η εταιρεία μας συνεργαζόταν αποκλειστικά με μία και μόνο ασφαλιστική εταιρεία και εξυπηρετούσε Direct παραγωγή. Το δίκτυο συνεργατών αποτελούταν από μία μικρή μερίδα ανθρώπων, κυρίως στον νομό Αττικής.

Παρόλα αυτά, το 2013 το πλάνο άλλαξε ριζικά και σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν από κοινού. αποφάσεις που έκρυβαν μεγάλα ρίσκα εν μέσω κρίσης. Η Sofos Insurance Agency έμπαινε δυναμικά στην εξυπηρέτηση δικτύου συνεργατών, διατηρώντας τις ανθρωποκεντρικές αξίες και δημιουργώντας ένα σχήμα παρόμοιο με εκείνο μίας ασφαλιστικής εταιρείας.

Εξυπηρέτηση 550 συνεργατών πανελλαδικά

Η εμπειρία και οι γνώσεις των γονιών μας, Χρήστου Σοφού και Δέσποινας Σοφού, ήταν ο κινητήριος μοχλός για τη συνολική ανάπτυξη της εταιρείας. Οι στρατηγικές κινήσεις αλλά και η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες του δικτύου μας, μας έφεραν προ ευχάριστης εκπλήξεως, καθώς σήμερα εξυπηρετούμε 550 συνεργάτες πανελλαδικά και διαρκώς αναπτυσσόμαστε.

Πλέον, ως Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας έχω αναλάβει καθοριστικά κομμάτια της επιχείρησης, όπως συγγραφή και αποστολή δελτίων Τύπου, διαχείριση ηλεκτρονικού site και social media, επικοινωνία με το δίκτυο συνεργατών και επίλυση των αιτημάτων τους.

Επίσης, έχω αναλάβει ένα νευραλγικό κομμάτι της επιχείρησης, αυτό των πωλήσεων. Με συνεχόμενα ταξίδια στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, αλλά και στον νομό Αττικής, στόχος μας είναι η προσθήκη 100 νέων συνεργατών το 2018, που όχι μόνο θα προσθέσουν δύναμη και αξία στο χαρτοφυλάκιό μας, αλλά θα παραμείνουν μαζί μας διαχρονικά. Αυτό επιτυγχάνεται με συνεχή παρακολούθηση, άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους αλλά και, το σημαντικότερο όλων, ταχεία εξυπηρέτηση.

Διπλασιασμός της παραγωγής από το 2013 έως και το 2017

Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς μας Διευθυντές και με τη σύμφωνη γνώμη τους δρω και σε περιοχές που είναι υπό την ευθύνη τους. Οι διαρκείς προσπάθειές μας έχουν αποδώσει, αν κρίνει κανείς ότι από το 2013 έως και το 2017 επήλθε διπλασιασμός της παραγωγής και αναγνώριση από μεγάλο μέρος της ασφαλιστικής αγοράς.

Φυσικά, δεν θα ήταν εφικτό να επιτύχω τους στόχους μας αν δεν υπήρχε η κατάλληλη μηχανογραφική και διοικητική υποστήριξη. Με το πιο σύγχρονο εργαλείο πολυτιμολόγησης και έκδοσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων σε γενικούς αλλά και λοιπούς κλάδους, το Sofos Portal, θεωρώ πως έχω όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για τη σύναψη μίας νέας συνεργασίας.

H σταθερά ανοδική μας πορεία αποδεικνύει έμπρακτα την αξιοπιστία μας, τη φερεγγυότητά μας, αλλά και τη στήριξη που παρέχουμε σε όλο μας το δίκτυο.