Συνεντεύξεις

Γιώργος, Χρόνης & Δημήτρης Πολυμίλης: Δύο γενιές μαζί στην Ευρωπαϊκή Πίστη

Ο πατέρας, ο Γιώργος, συνεργάζεται τα τελευταία 11 χρόνια με την Ευρωπαϊκή Πίστη. Τι είναι αυτό που δικαιώνει την επιλογή του και πώς η δική του εμπειρία επηρέασε την απόφαση των παιδιών του, Χρόνη και Δημήτρη, να δραστηριοποιηθούν στον ίδιο επαγγελματικό στίβο; Πώς βιώνουν τη συνύπαρξη στον ίδιο χώρο και ποια είναι η πολυτιμότερη συμβουλή του πατέρα προς τους γιους;

Πόσα χρόνια δραστηριοποιείστε στην ασφαλιστική αγορά και πόσα εξ αυτών συνεργάζεστε με την Ευρωπαϊκή Πίστη; Τι είναι αυτό που κυρίως σας δικαιώνει ως προς την απόφαση αυτής της συνεργασίας;

Γ.Π.: Ξεκίνησα την ασφαλιστική μου καριέρα το 1982. Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζομαι τα τελευταία 11 έτη.
Όλοι όσοι συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Πίστη γνωρίζουν ότι αποτελεί μια φερέγγυα ασφαλιστική εταιρεία, με πολύ καλούς δείκτες, με ανταγωνιστικά προϊόντα, με σεβασμό τόσο προς τον Συνεργάτη όσο και προς τον πελάτη. Μία ελληνική εταιρεία με όραμα, έμπνευση και με έναν εργασιακό χώρο που αισθάνεσαι σαν το σπίτι σου. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι μερικά από αυτά που δικαιώνουν την απόφαση της πολυετούς συνεργασίας μας.

Επιδιώξατε οι γιοι σας να ακολουθήσουν το δικό σας επάγγελμα και γιατί;

Γ.Π.: Παρόλο που δεν επιδίωξα τα παιδιά μου να ακολουθήσουν το δικό μου επάγγελμα, θεωρώ ότι σίγουρα επηρεάστηκαν από το επαγγελματικό και το κοινωνικό μου περιβάλλον, καθώς αυτά τα δύο συνδυάζονται στον χώρο μας. Τα έβλεπα, καθώς μεγάλωναν, να δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ζήλο γι’ αυτά που έβλεπαν και άκουγαν, τόσο στο γραφείο όσο και στο τηλέφωνο, όταν μιλούσα με πελάτες μου. Οπότε το θεώρησα βέβαιο ότι, μετά τις σπουδές τους, θα κάνουν καριέρα στον ασφαλιστικό Κλάδο.

Η συνεργασία του πατέρα σας με την Ευρωπαϊκή Πίστη τι ρόλο έπαιξε στην απόφασή σας να ασχοληθείτε με το επάγγελμα;


Χρ.Π.:
Η εντιμότητα και η ασφάλεια που αισθανόμαστε σαν συνεργάτες, αλλά και η δυνατότητα προσωπικής εξέλιξης μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον (που έχει πολλά στοιχεία με το οικογενειακό) ήταν αρκετά ώστε να ακολουθήσω το συγκεκριμένο επάγγελμα.
Η συνεργασία του πατέρα μου με την Ευρωπαϊκή Πίστη ήταν μια επιπλέον ώθηση για τη συγκεκριμένη επαγγελματική επιλογή.


Δ.Π.: Συμφωνώ απόλυτα. Μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον με ιδανικά, με αρχές και αξίες, πολλές από τις οποίες είναι κοινές με τις αρχές και τις αξίες της Εταιρείας. Μέσα από τη συνεργασία του πατέρα μου με την Ευρωπαϊκή Πίστη κατάλαβα ότι είναι μια αξιόπιστη εταιρεία στον ασφαλιστικό χώρο, η οποία διακατέχεται από αρχές, αξίες, όραμα και στήριξη προς τους συνεργάτες της.

Ποια αποδείχτηκε η καλύτερη συμβουλή που πήρατε από τον πατέρα σας στην εξάσκηση του επαγγέλματος;

Χρ.Π.: Ο πατέρας μου πάντα με συμβούλευε να δημιουργήσω μια καθημερινότητα, μια ζωή, χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι η ποιότητα και η πληρότητα, πάντα σε σταθερές βάσεις αξιών, το λεγόμενο ευ ζην.
Έτσι, αποφάσισα να ακολουθήσω ένα επάγγελμα που θα μου προφέρει οικονομική εξασφάλιση, αλλά ταυτόχρονα και ικανοποίηση από το ότι ασκώ ένα επάγγελμα που προσφέρει κοινωνικό έργο, βασιζόμενο στις αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκα από την παιδική μου ηλικία.

Δ.Π.: Να είμαι έντιμος στις συναλλαγές μου και να συνεχίσω το έργο του, με τον ίδιο ζήλο και εργατικότητα που έδειξε εκείνος στην πορεία της ασφαλιστικής του καριέρας.

Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της συνύπαρξης στον ίδιο επαγγελματικό χώρο;

Γ.Π.: Η επαγγελματική συνύπαρξη γονέων και παιδιών είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά στο ξεκίνημά της, μέχρι να ξεκαθαριστούν οι επαγγελματικοί ρόλοι. Στη συνέχεια μόνο θετικά αποτελέσματα υπάρχουν.
Η βάση και η υποδομή που έχτισα και χτίζω όλα αυτά τα χρόνια, ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για τα παιδιά μου. Από τα πολύ μικρά τους χρόνια, μέσα από την κοινή μας καθημερινότητα, λάμβαναν γνώσεις και εμπειρίες, με αποτέλεσμα να ενταχθούν ομαλά, ως φυσικό επακόλουθο, στο ασφαλιστικό περιβάλλον, ώστε όχι μόνο να διατηρούν αλλά και να αναπτύσσουν τη Διεύθυνση και το πελατολόγιό μας με μεγάλη επιτυχία.
Χρ.Π.: Με τον πατέρα μου και τον μικρότερο αδελφό μου έχουμε κάποια κοινά στο χαρακτήρα μας, τα οποία οδηγούν σε παραγωγικό αποτέλεσμα.
Όταν έχεις να κάνεις με οικογένεια, αυτό που υπερισχύει πάντα είναι οι συμβουλές, η παρακίνηση, η καθοδήγηση, χαρακτηριστικά που προκύπτουν από την ανιδιοτελή αγάπη που απορρέει από έναν πατέρα στον γιο του.

Δ.Π.: Στη συνεργασία μας εντοπίζω κυρίως θετικά στοιχεία. Θα μπορούσα να αναφέρω, ενδεικτικά, τις πολύτιμες συμβουλές του πατέρα μου, τα οράματά του, την τεχνογνωσία και τη στήριξή του σε δύσκολες στιγμές. Ειδικά στην αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας, όταν τα όχι των πελατών με αποθάρρυναν και δυσκολευόμουν να τα διαχειριστώ.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας