Διεθνή

Η Generali αγκαλιάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη

Από την Ισπανία θα ξεκινήσει η Generali να εισάγει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις διαδικασίες της. Η ιταλική ασφαλιστική θα το πράξει μέσω συμφωνίας με την Expert System, μια εταιρεία λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης με γραφεία στις ΗΠΑ, το Μεξικό, τον Καναδά, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις συνεργαζόμενες με την Expert System εταιρείες και ομίλους περιλαμβάνονται οι Zurich Insurance και η ING Direct, ενώ δραστηριοποιείται και σε άλλες βιομηχανίες με συνεργάτες, μεταξύ των οποίων η αμερικανική αμυντική εταιρεία Raytheon, η Microsoft, η Shell και ο φαρμακευτικός γίγαντας Lilly, κ.ά.

Καμιά από τις πλευρές δεν αποκάλυψε οικονομικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία τους. Τα σχέδια προβλέπουν την εφαρμογή της τεχνολογίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η Generali δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Cogito της Expert System για να ταξινομήσει μεγάλους όγκους δεδομένων χρησιμοποιώντας γνωστικούς υπολογιστές.

Η Expert System προωθεί το Cogito ως γνωστική τεχνολογία πληροφορικής, που διαβάζει, αντιλαμβάνεται και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χρήστη για βελτίωση και αύξηση της λήψης αποφάσεων. Έχει σχεδιαστεί για να μιμείται το τι κάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν λαμβάνει και επεξεργάζεται νέες πληροφορίες.

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα, που θα επικεντρωθεί αρχικά στην καταχώριση και τη διαχείριση απαιτήσεων. Μακροπρόθεσμα, η Generali σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση του AI και σε άλλους τομείς δραστηριότητας.

Η Generali είπε ότι έχει ήδη δοκιμάσει με επιτυχία το ΑΙ της Expert System. Μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα μπορεί η εταιρεία να ταξινομήσει αυτόματα τα περισσότερα από ένα εκατομμύριο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνει κάθε χρόνο σε τομείς που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση πελατών.

Μόλις λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα φυσικό έγγραφο, το Cogito θα το ανακατευθύνει αυτόματα στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για την αντιμετώπιση του θέματος, με το σκεπτικό ότι η αίτηση εξυπηρέτησης πελάτη θα διεκπεραιωθεί ομαλά και γρήγορα.

Η Generali δήλωσε ότι η τεχνολογία θα βασίζεται σε κριτήρια διαχείρισης, ταξινομημένα σε 200 κατηγορίες, και το σύστημα θα μπορεί επίσης να εντοπίζει την έλλειψη άλλων σχετικών εγγράφων.

Μόλις λειτουργήσει πλήρως, το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί από μόνο του χωρίς λάθη, μέρα και νύχτα. Η Generali δήλωσε ότι αυτό θα συμβάλει στην εξοικονόμηση χρόνου, τη μείωση κόστους και την τόνωση της εξυπηρέτησης των πελατών της, λόγω των ταχύτερων διαδικασιών από μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας