Άρθρα

Γ. Τσαλπαράς: Τα μέλη του MDRT μοιράζονται τις καλές πρακτικές

MDRT Views

Ο νέος Country Chair της MDRT MCC Greece, κ. Γιάννης Τσαλπαράς, θυμάται την πρώτη του γνωριμία, πριν από περίπου 10 χρόνια, με τον κόσμο του MDRT, στον οποίο τον μύησε ο Κυριάκος Χατζηστεφάνου. Κοινολογεί ιδέες και πρακτικές που εφαρμόζει με επιτυχία, για τις οποίες του μίλησαν ο Ζακ Σούσης, ο Συμεών Μακέδος, ο Κυριάκος Χατζηστεφάνου και η Σοφία Ζερβουδάκη, και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε νέους συναδέλφους του.

Έγινα μέλος του MDRT το 2021. Ήταν κάτι που ήθελα από τον πρώτο κιόλας καιρό, που ξεκίνησα την πορεία μου σε αυτόν τον χώρο. Θυμάμαι, ήταν οι πρώτες μου ημέρες ως ασφαλιστικός και χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο Γραφείο και παρατηρούσα, καθώς καθόμουν στο γραφείο μου, μια πόρτα απέναντί μου, με μία πινακίδα πάνω της που έγραφε: Country Chair MDRT MCC GREECE. Ήταν κάτι που αμέσως μου τράβηξε την προσοχή. Η πόρτα ήταν κλειστή αρκετές ημέρες και δεν είχα δει το πρόσωπο που είχε αυτό το γραφείο. Μια ημέρα, εμφανίστηκε ο κάτοχος και, χωρίς να το πολυσκεφτώ, τον προσέγγισα και τον ρώτησα: «Τι είναι το MDRT;». Η απάντησή του ήταν: «Θα σου πω, αν βάλεις στόχο να γίνεις μέλος του». Έτσι δεσμεύτηκα, εν αγνοία μου τι εννοούσε.

Ο κάτοχος ήταν ο Κυριάκος Χατζηστεφάνου, τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους… Επτά χρόνια αφότου ξεκίνησα, κατάφερα να τηρήσω τη δέσμευση στον εαυτό μου και στον Κυριάκο κι αυτό με γέμισε ικανοποίηση. Όλα αυτά τα χρόνια, κι εγώ με τη σειρά μου προτείνω στους νέους συναδέλφους να γίνουν μέλη του MDRT. Είναι κάτι που κάνω καθημερινά και –πιστέψτε με– όχι μόνον κατά το διάστημα που είμαι μέλος και φέτος ο Country Chair της MDRT MCC Greece. το κάνω από τότε που το έθεσα ως στόχο.

Δραστηριοποιούμενος σε αυτόν τον κλάδο, από την πρώτη στιγμή, πάντα κάτι με έσπρωχνε να κινούμαι, να εξελίσσομαι και να λειτουργώ ως ένα μέλος του MDRT. Δεν θα ξεχάσω τον Ζακ Σούση, TOT MDRT member, σε μια ομιλία του, να λέει: «Θα πετύχετε σε αυτή τη δουλειά, αν κάνετε αυτό που λέει το MDRT: 15 ραντεβού την εβδομάδα. σας το εγγυώμαι». Έτσι και έκανα. ακολούθησα τη μέθοδο του MDRT και, μέσα από τα ραντεβού μου, έχω εξελίξει την προσωπικότητά μου και ταυτόχρονα έχω εξελιχθεί σε έναν επαγγελματία, που ανήκει σε αυτό το μικρό παγκόσμιο ποσοστό επαγγελματιών, ώστε να είμαι μέλος του MDRT.

Τα μέλη του MDRT, όπως είναι γνωστό, έχουν στη φιλοσοφία τους να μοιράζονται τις καλές πρακτικές. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται τόσο τα δύο παγκόσμια meetings των μελών –κάθε Ιούνιο στις Η.Π.Α. και κάθε Αύγουστο σε κάποιο προορισμό στην Ανατολή (Ασία, Ωκεανία κ.λπ.)– όσο και όλα αυτά που διοργανώνει, κάθε χρόνο, η εκάστοτε Επιτροπή Επικοινωνίας στην Ελλάδα. Από άλλα μέλη του MDRT έχω ακούσει άπειρες ιδέες και πρακτικές, πολλές από τις οποίες έχω εφαρμόσει κι εγώ με επιτυχία. Ενδεικτικά, εκτός από τα 15 ραντεβού την εβδομάδα που προανέφερα, τη δεύτερη μου την είχε δώσει ο Συμεών Μακέδος, TOT MDRT member: «Να γνωρίζεις δύο νέους ανθρώπους την ημέρα». Ο Κυριάκος Χατζηστεφάνου, MDRT Region Chair Europe-Oceania, μου έλεγε: «Παίρνε συστάσεις κάθε μέρα από αυτούς που συναναστρέφεσαι και καλλιέργησέ τες». Είναι κι αυτό κάτι που, επίσης, τηρώ. Τέλος, από τη Σοφία Ζερβουδάκη, Country Chair MDRT MCC Greece 2020-2023, κρατώ κι εφαρμόζω το εξής: «Η ζωή δεν είναι µόνο δουλειά και η δουλειά πρέπει να έχει χαρά».

Οι στόχοι της Επιτροπής Επικοινωνίας 

Για φέτος, οι στόχοι της Επιτροπής Επικοινωνίας είναι πολύ απλοί και εστιασμένοι στο να προσφέρουν στον κάθε επαγγελματία, είτε είναι είτε θέλει να γίνει μέλος. Έχουμε μια ομάδα από επιτυχημένους συναδέλφους, την Άννα Νικηφορίδου, τη Σοφία Μυστρίδου, τον Νίκο Γογγάκη, τον Νίκο Δαμάλα και τον Απόστολο Κόκκοβα. Όλοι, από την πρώτη στιγμή, δηλώσαμε ότι θέλουμε να προσφέρουμε, οπότε ετοιμάζουμε για φέτος κάποια workshops και exclusive sessions, για να ανταλλάζουμε ιδέες και πρακτικές, coffee tables μεταξύ μελών (ήδη έχει γίνει το πρώτο στη Θεσσαλονίκη) κ.ά. Παράλληλα, θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το mentoring και θα παρακινήσουνε ανθρώπους να το κάνουν, για νέους συναδέλφους. Φυσικά, όλα αυτά είναι στο πλαίσιο του εθελοντισμού και –πιστέψτε με– με όποιον έχουμε μιλήσει, από την 1η Σεπτεμβρίου που αναλάβαμε, δεν μας είπε ούτε ένας όχι. Αυτό μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και, έχοντας γνώμονα τον λόγο που γίναμε κι εμείς μέλη, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε επαγγελματίες, αν το θέλουν, να μπουν στην ομάδα.
Γ. Τσαλπαράς: Τα μέλη του MDRT μοιράζονται τις καλές πρακτικές
Γ. Τσαλπαράς: Τα μέλη του MDRT μοιράζονται τις καλές πρακτικές

Ο κ. Γιάννης Τσαλπαράς είναι Financial Health Advisor, μέλος του MDRT από το 2021 και Country Chair της MDRT MCC για το 2023-2024, στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με την NN Hellas και είναι Star Agent και μέλος του ΚΕΑ.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κάτοχος Πτυχίου Sport Management. Δραστηριοποιείται στην ασφαλιστική αγορά από το 2014 και συνεχίζει να το κάνει, «γιατί με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος ως άνθρωπος, κάθε μέρα», όπως αναφέρει, σημειώνοντας ότι «σημαντικό ρόλο στο καθημερινό μου κίνητρο έχει η οικογένειά μου και οι άνθρωποι που μου έχουν εμπιστευτεί την κάλυψη των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών τους αναγκών. Η δουλειά μου είναι το πάθος μου και φροντίζω να το δείχνω με όσους συνεργάζομαι».

Όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο, του αρέσει να διαβάζει βιβλία, να δοκιμάζει κρασιά από όλο τον κόσμο και να ταξιδεύει.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας