Άρθρα

Γ. Κακαλιάντης: Τρεις πρακτικές που οδηγούν στην κορυφή

MDRT Views

Ο κ. Γιάννης Κακαλιάντης* μοιράζεται μαζί μας ιδέες και πρακτικές που τον βοηθούν να ανήκει στους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της χώρας.

Ξεκινώντας την ασφαλιστική μου καριέρα, το 2015, είχα θέσει τον προσωπικό μου πήχη πολύ ψηλά. Ποιος ήταν αυτός; Να ανήκω στους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της χώρας. Πάντα πίστευα πως με τη συνεχή εκπαίδευση και τη σκληρή δουλειά θα μπορούσα να φτάσω εκεί.

Έχω ένα πολύ ισχυρό θέλω, που με κάνει να μην εφησυχάζω ποτέ. Αυτό είναι που με βοηθάει να πιάνω τους στόχους που βάζω στη δουλειά μου, αλλά και στη ζωή μου, γενικότερα. Έτσι, έφτασα μέσα σε 5 χρόνια στην ελίτ της εταιρείας που συνεργάζομαι και προσπαθώ, χρόνο με τον χρόνο, να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι συνεχώς.  

Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να παρακολουθήσω πάρα πολλά σεμινάρια από κορυφαίους επαγγελματίες σε πολλούς κλάδους.

Έχοντας κρατήσει τη νοοτροπία και την πειθαρχία του κορυφαίου στην καθημερινότητά μου, έχω υιοθετήσει και εφαρμόζω τις παρακάτω ιδέες και πρακτικές, τις οποίες σας συνιστώ ανεπιφύλακτα:

1. Να είσαι συνεπής και οργανωτικός

Δουλεύοντας μεθοδικά, με πρόγραμμα, γνωρίζοντας τι έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα, ποιες είναι οι υποχρεώσεις και τα deadlines σου για τις επόμενες ημέρες/εβδομάδες, θα απλοποιήσεις κατά κάποιο τρόπο την καθημερινή σου εργασία. Δεν είναι τυχαίο ότι η οργάνωση και η συνέπεια είναι κάποια από τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν όσους ακολουθούν μια επιτυχημένη καριέρα. Προσωπικά, έχω επιλέξει να επενδύσω σε προσωπική γραμματειακή υποστήριξη. Αποτέλεσμα αυτού είναι να φεύγει ένα τεράστιο βάρος από εμένα, που αφορά την οργάνωση, ανάπτυξη νέου πελατολογίου, κλείσιμο των ραντεβού, επίλυση εκκρεμοτήτων και την αμεσότητα με το πελατολόγιό μου σε οτιδήποτε χρειαστεί κάποιος. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω πλέον χρόνο για πιο παραγωγικά πράγματα καθημερινά. 

2. Να είσαι καλός ακροατής 

Αυτό που με βοήθησε, όλα αυτά τα χρόνια, να εξελιχθώ στη δουλειά μου, ήταν ότι άρχισα να ακούω την πραγματική ανάγκη των πελατών που συναντώ καθημερινά και να προσπαθώ να καταλάβω πώς θα τους βοηθήσουν οι υπηρεσίες που τους προσφέρω. Έτσι, θα έλεγα ότι φτάνω να προτείνω εξειδικευμένες λύσεις στις ανάγκες τους, που θεωρώ ότι είναι και η πεμπτουσία της δουλειάς μας ως σύμβουλοι. Αυτό βοηθάει, επίσης, να χτίζεις μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες, να μεγαλώνεις επαγγελματικά μαζί τους και να κερδίζεις συνέχεια την εμπιστοσύνη τους, καθώς –μην το ξεχνάμε– μας έχουν εμπιστευτεί το οικονομικό τους μέλλον, την υγεία τους, αλλά και την ίδια τους τη ζωή. 

3. Να διακατέχεσαι από θετική σκέψη

Μπορεί να είναι κλισέ, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ισχύει. Δεν χρειάζεται, προφανώς, να κλείνεις τα μάτια στις αρνητικές σκέψεις πάντα, σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να είναι ο οδηγός σου. Η απαισιοδοξία αυξάνει το άγχος, και το άγχος σκοτώνει την ικανότητα να σκέφτεσαι με καθαρό μυαλό! Θα πρέπει να μην εστιάζουμε στα προβλήματα, καθώς έτσι τα γιγαντώνουμε και μας πάνε πίσω, κι αυτό επηρεάζει την ψυχολογία μας –στη δουλειά μας αυτό είναι ό,τι χειρότερο! Πρέπει ο καθένας μας να εστιάζει στις λύσεις και μόνο σε αυτές, έτσι βελτιωνόμαστε και προχωράμε, ώστε να φτάσουμε στους στόχους μας. 

Φέτος, αποφάσισα να ενταχθώ στην ομάδα του MDRT. Αν και μικρή η εμπειρία μου, καθώς έχω συμμετάσχει σε λίγες ημερίδες του Οργανισμού, είμαι σίγουρος πως έχω να πάρω πολλά, αλλά και να δώσω με τη σειρά μου, μέσα από τις εμπειρίες μου και τις τακτικές που ακολουθώ καθημερινά στις συναντήσεις μου με πελάτες, αλλά και ιδέες που με βοηθάνε να είμαι παραγωγικός. 

Σε μια χώρα που η αγορά της είναι τόσο ευμετάβλητη, είναι υποχρέωσή μας να προσαρμοζόμαστε και να μένουμε πιστοί δίπλα στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν τις ζωές τους, την υγεία τους και το μέλλον τους.

Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να φτάσουμε τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης εκεί που ανήκει και θεωρώ ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Γ. Κακαλιάντης: Τρεις πρακτικές που οδηγούν στην κορυφή
Γ. Κακαλιάντης: Τρεις πρακτικές που οδηγούν στην κορυφή
* Ο κ. Γιάννης Κακαλιάντης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στην οποία και διαμένει. Έχει δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά, που πλέον είναι και το μεγάλο του κίνητρο.
Ασκεί το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου 9 χρόνια, προερχόμενος από τον κλάδο της υγείας και του φαρμάκου. Έφτασε μέσα σε 5 χρόνια, με συνεχόμενες προαγωγές, τη βαθμίδα του Executive Agent (ανώτερη βαθμίδα συμβούλων της ΝΝ Hellas). Φέτος, για πρώτη χρονιά, έγινε μέλος του MDRT. 
Η ισορροπία είναι κάτι που επιδιώκει στη ζωή του, γι’ αυτό και προσπαθεί, πέραν της δουλειάς του, να έχει ελεύθερο χρόνο για την οικογένειά του και για καλούς φίλους. 
Απολαμβάνει τα ταξίδια, γι’ αυτό και προσπαθεί να κάνει όλο και περισσότερα κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας