Συνεντεύξεις

Ευρωπαϊκή Πίστη: Πώς ανταποδίδουν την πίστη και την εμπιστοσύνη οι συνεργάτες της

Απαντούν οι κορυφαίοι του Δικτύου Επίλεκτων Συνεργατών της Ευρωπαϊκής Πίστης, κ.κ. Ανδρέας Καμπάνταης, Ιωάννης Μπακρατσάς, Γιώργος Οικονομάκος, Άννα Σκάρπα και Γιώργος Χατζηγεωργάκης.

Πριν έναν χρόνο, η Ευρωπαϊκή Πίστη, με διαφημιστική καταχώριση, απηύθυνε δημόσια ένα «μεγάλο ευχαριστώ» σε 14 διακεκριμένους συνεργάτες της, μέλη του Δικτύου Επίλεκτων Συνεργατών της.

Φυσικά δεν περιορίστηκε στη δημόσια αναγνώριση της προσφοράς τους, αλλά συνόδευσε με ιδιαίτερες παροχές τη διάκρισή τους.

Ο λόγος;

Επειδή πρωταγωνίστησαν συνειδητά στην «επανίδρυση» της Εταιρείας, υπηρετώντας το νέο «ΟΝΕΙΡΟ».

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Πίστη επαναλαμβάνει, με νέα διαφημιστική καταχώριση, τη δημόσια ευχαριστία της στο πρόσωπο συγκεκριμένων συνεργατών της, μελών του Δικτύου Επίλεκτων Συνεργατών (Δ.Ε.Σ.).

Τι είναι, όμως, το Δίκτυο Επίλεκτων Συνεργατών;
Είναι μια ομάδα που έχει συγκροτηθεί από το ήδη υφιστάμενο Δίκτυο Πωλήσεων της Εταιρείας, με στόχο την τήρηση ενός προγράμματος καθημερινής εργασίας δύο ενημερώσεων υφιστάμενων πελατών τους ή και τρίτων, με σκοπό την προώθηση επιλεγμένων «προϊόντων». Οι συνεργάτες που συνθέτουν το συγκεκριμένο Δίκτυο, χαίρουν ειδικής εκπαίδευσης και extra παροχών, όπως για παράδειγμα η πίστωση του 3% της παραγωγής τους σε ειδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.
Ειδικά για το 2018 το δυναμικό των Δ.Ε.Σ. σημείωσε σημαντική αύξηση παραγωγής, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Εταιρείας, η οποία τοποθετήθηκε σε επιλεγμένα προϊόντα “προστιθέμενης αξίας”.
Πώς “είδαν” οι ίδιοι οι συνεργάτες αυτή τη δημόσια ευχαριστία της Ευρωπαϊκής Πίστης;
Απευθυνθήκαμε σε πέντε εξ αυτών που βραβεύτηκαν και τις δύο χρονιές. Μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, απαντώντας στα ακόλουθα κοινά ερωτήματα που τους απευθύναμε:
1) Τι σήμαινε για σας η δημόσια ευχαριστία και η επιβράβευση της Ευρωπαϊκής Πίστης και πώς επηρέασε την καθημερινότητα της δουλειάς σας;
2) Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς τι στόχους θέτετε και τι περιμένετε από την Ευρωπαϊκή Πίστη;

Ανδρέας Καμπάνταης
«Η αναγνώριση μου δημιουργεί το κίνητρο να συνεχίσω με την ίδια όρεξη, πίστη και αφοσίωση να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους συνανθρώπους μας»

Καμπάνταης
Ο κ. Ανδρέας Καμπάνταης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Με τον ασφαλιστικό χώρο ασχολείται από το 2002. Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζεται από το 2012.

1) Προ διετίας, στην παρουσίαση που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Πίστη με εισηγητή της τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, για το «Όνειρο», συνειδητοποίησα ότι θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα να μετέχω στο εγχείρημα αυτό.

Με την έμπνευση του δημιουργού της, τη στήριξη των εμπλεκομένων της καθώς και τη δική μου αφοσίωση, κατάφερα έναν χρόνο αργότερα να εισπράξω την αναγνώριση και την επιβράβευση όχι μόνο από την Ευρωπαϊκή Πίστη αλλά και από τους ασφαλισμένους μας.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος για την αναγνώριση αυτή, καθότι μου δημιουργεί το κίνητρο να συνεχίσω με την ίδια όρεξη, πίστη και αφοσίωση να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους συνανθρώπους μας.

Με την ορμή αυτή της επαγγελματικής μου δραστηριότητας και αφοσίωσης στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, η καθημερινότητά μου μοιάζει με μια συνεχή επιβράβευση από τους ανθρώπους που με πίστεψαν και συνεχίζουν να με εμπιστεύονται, για την κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών τους.

2) Οι στόχοι μου για τη νέα χρονιά εστιάζονται κυρίως στην ανάπτυξη της προσφοράς μου στην κοινωνία. Εφαρμόζοντας το σύστημα απασχόλησης των Δ.Ε.Σ. (δύο ραντεβού την ημέρα), θα πετύχω την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, καθώς και για τα προϊόντα αιχμής της Εταιρείας μας. Αυξάνοντας, ταυτόχρονα, πέρα από την παραγωγή μου, και την προσωπική μου ικανοποίηση για την προσφορά μου στους ασφαλισμένους μας.

Με σύμμαχό μου μία εταιρεία πελατοκεντρική όπως η Ευρωπαϊκή Πίστη, με τους ανθρώπους που την πλαισιώνουν, είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα που θα προκύψει και για το 2019 θα είναι θεαματικό.

Ιωάννης Μπακρατσάς
«Η δημόσια έκφραση του «ευχαριστώ» πιστοποιεί ακριβώς την ιδέα της πίστης στον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή και στον ρόλο που αυτός διαδραματίζει»

Μπακρατσάς
Ο κ. Ιωάννης Μπακρατσάς γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Με τον ασφαλιστικό χώρο ασχολείται από το 1995. Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζεται από το 2008.

1) Η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι μια εταιρεία που έχει υιοθετήσει ένα ανθρωποκεντρικό προφίλ, το οποίο υπηρετεί και στηρίζει με συνέπεια, έμπρακτα και καθημερινά. Η δημόσια έκφραση του «ευχαριστώ» είναι τιμητική για εμάς τους διακεκριμένους συνεργάτες της και πιστοποιεί ακριβώς την ιδέα της πίστης στον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή και στον ρόλο που αυτός διαδραματίζει στην πορεία της Εταιρείας προς την κατάκτηση του «ονείρου», της επανίδρυσής της.

Η προσωπική, κατά συνέπεια, επαγγελματική καταξίωση συμπορεύεται με την προσπάθεια του καθενός από εμάς να αναδείξει την Εταιρεία σε πρωταγωνίστρια στον ασφαλιστικό χώρο.

Σε μια τέτοια αμφίδρομη σχέση το «ευχαριστώ» οφείλει να ανταποδίδεται, καθώς οι στόχοι, η πορεία για την κατάκτησή τους και η τελική τους επίτευξη είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και επισφραγίζουν την καλή συνεργασία.

Στο πλαίσιο της καθημερινότητας η Εταιρεία επιτρέπει σε όλους τους συνεργάτες της να κινούνται ευέλικτα στον ασφαλιστικό χώρο, στηρίζοντάς τους μέσω μιας ευρείας διοικητικής δομής πωλήσεων, της οποίας όλα τα επίπεδα είναι προσβάσιμα στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και λειτουργούν υποστηρικτικά, καθοδηγητικά αλλά και συμβουλευτικά.

Δημιουργείται έτσι μια επιπλέον αίσθηση συμπόρευσης, καθώς βρίσκονται λύσεις για οποιαδήποτε ανάγκη του ασφαλιστή και του πελάτη του που ανακύπτει.

Οι αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες απλοποιούν κι επιταχύνουν την εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ η κεφαλαιακή βάση και η φερεγγυότητα της ίδιας της Εταιρείας νομίζω ότι αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο για εμάς και κατ’ επέκταση τους πελάτες μας.

2) Κάθε χρονιά σηματοδοτεί ένα καινούριο ξεκίνημα, μια καινούρια πρόκληση. Καλούμαστε όλοι να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να συμβάλουμε στη σταδιακή κατάκτηση του «ονείρου». Κύρια επιδίωξη είναι η αύξηση της διατηρησιμότητας των συμβολαίων, η βέλτιστη νέα παραγωγή, η πλήρης αξιοποίηση των ήδη διαθέσιμων ασφαλιστικών προϊόντων και η εξέλιξή τους με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών που υπηρετούμε.

Ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής διατηρώ άμεση επαφή με τους πελάτες μου. Οικειοποιούμαι τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και προσπαθώ να καλύψω τις άμεσες ανάγκες τους, αλλά και να προβλέψω τις μελλοντικές, παρέχοντάς τους ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που αξιοποιεί στο έπακρο το οικονομικό δυναμικό τους, χωρίς να επιβαρύνει την καθημερινότητά τους.

Αυτή η αμεσότητα στη σχέση ασφαλιστικού συμβούλου και πελάτη δίνει στην Εταιρεία το πλεονέκτημα της γνώσης των αναγκών της ασφαλιστικής αγοράς την τρέχουσα περίοδο και της δημιουργίας καινοτόμων προγραμμάτων για την πληρέστερη κάλυψή τους.

Κατά συνέπεια, περιμένω διατήρηση αυτής της σχέσης εμπιστοσύνης και της συνεργασίας, καθώς ο δρόμος για την επανίδρυση της Εταιρείας ξεκινά από την ίδια τη βάση της, προχωρά στον πελάτη κι επιστρέφει πάλι σε αυτή.

Γιώργος Οικονομάκος
«Η δημόσια επιβράβευση της Εταιρείας μου έδωσε μεγαλύτερη δύναμη, για να μπορέσω να κάνω ακόμη περισσότερα πράγματα»

Οικονομάκος
Ο κ. Γιώργος Οικονομάκος (Οικονομάκος Γ. – Παπαδάκου Ε. Ε.Ε.) γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Με τον ασφαλιστικό χώρο ασχολείται από το 2000. Με την Ευρωπαϊκή Πίστη
συνεργάζεται από το 2013.

1) Για μένα η πρόσκληση αυτή στην επανίδρυση της Εταιρείας ήταν μια πρόκληση, όπου συμμετείχα με μεγάλη μου χαρά. Παράλληλα, η δημόσια επιβράβευση της Εταιρείας προς το άτομό μου, μου έδωσε μεγαλύτερη δύναμη, για να μπορέσω να κάνω ακόμη περισσότερα πράγματα. Η κίνηση αυτή επηρεάζει θετικά την καθημερινότητά μου, έτσι ώστε να είμαι όχι μόνο πιο αποτελεσματικός αλλά και πιο δραστήριος.

Αισθάνομαι και εγώ την ανάγκη να πω ένα ευχαριστώ στην Εταιρεία που με συμπεριέλαβε στους κορυφαίους συνεργάτες της, με σκοπό να υπηρετήσω το «Όνειρο», και θα το κάνω μέχρι την πραγματοποίησή του.

2) Τη νέα χρονιά, θα διατηρήσω με πολύ συγκεκριμένη δουλειά και γνώση το υπάρχον χαρτοφυλάκιό μου, γιατί όπως λέμε το χαρτοφυλάκιο είναι το θησαυροφυλάκιό μας και θα πρέπει να το προσέχουμε σαν ένα μωρό παιδί. Θα πρέπει κάθε μέρα να βλέπουμε έναν πελάτη από το υπάρχον χαρτοφυλάκιο.

Ο επόμενος στόχος μου είναι να προσεγγίσω νέους ανθρώπους, για να γνωρίσουν τη μαγεία αυτής της δουλειάς. Είναι μαγικό να δημιουργείς το εισόδημα που ονειρεύεσαι και να προστατεύεις οικογένειες από το άγχος της επόμενης μέρας. Όχι μόνο με δύο ραντεβού, αλλά τα διπλάσια από αυτά που μας ορίζει το σύστημα απασχόλησης των Δ.Ε.Σ. και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος.

Νέα παραγωγή τέτοια, ώστε να βρίσκομαι, όπως κάνω πάντα, στις πρώτες θέσεις της Εταιρείας και με το ανάλογο εισόδημα.

Άννα Σκάρπα
«Η δημόσια ευχαριστία και επιβράβευση συνέβαλε στην ανάπτυξη του personal branding μου, ιδιαίτερης σημασίας για μία millennial ασφαλιστική σύμβουλο»

Σκάρπα
Η κα Άννα Σκάρπα (Σκάρπας ΙΚΕ) γεννήθηκε το 1990 στην Καλαμάτα. Με τον ασφαλιστικό χώρο ασχολείται από το 2015. Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζεται από το 2015.

1) Η περσινή δημόσια ευχαριστία και επιβράβευση της Εταιρείας υπήρξε η απαρχή ενός άκρως δημιουργικού και παραγωγικού 2018 σε όλους τους τομείς! Η προσωπική αναγνώριση ήταν σημαντική, τόσο στους κόλπους της μεγάλης οικογένειας της Ευρωπαϊκής Πίστης, όσο και στον ασφαλιστικό κλάδο γενικότερα.

Μου άνοιξε νέους ορίζοντες, καθώς το υφιστάμενο πελατολόγιο ένιωσε ότι η επιλογή τους επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια με σύστησε με υπερηφάνεια σε γνωστούς του, στους οποίους η φήμη μου είχε προηγηθεί πριν το ραντεβού, χτίζοντας γέφυρα εμπιστοσύνης μεταξύ μας και διευκολύνοντας το έργο μου. Συνέβαλε στην ανάπτυξη του personal branding μου, ιδιαίτερης σημασίας για μία millennial ασφαλιστική σύμβουλο όπως είμαι εγώ.

Η δημιουργία του Δικτύου Επίλεκτων Συνεργατών αποτελεί μεγάλη καινοτομία της Εταιρείας μας, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, ανεξάρτητο ιεραρχιών, το οποίο μέσα από το όραμα του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου, έχει επίκεντρο και επενδύει στον άνθρωπο, τόσο στον συνεργάτη όσο και στον πελάτη, μέσα από την επιλογή συγκεκριμένων προϊόντων με τα οποία απευθυνόμαστε στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.

Συνεπώς, εξίσου σημαντική ήταν η ανάδειξη και επιβράβευσή μου στους Δ.Ε.Σ., η οποία επισφράγισε την ορθότητα της επιλογής μου, να ενταχθώ σε αυτό το ανεξάρτητο δίκτυο που οραματίζεται την «επανίδρυση» της Εταιρείας μας.

Είναι τιμή μου να είμαι συμμέτοχη στο Όνειρο και δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την πραγμάτωσή του!

2) Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που δραστηριοποιούμαι και επίσημα στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, κατάφερα, με την ομάδα της Ευρωπαϊκής Πίστης στο πλευρό μου, κάθε χρονιά μου να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Έτσι και φέτος, έχω θέσει στόχο να είναι η καλύτερη χρονιά μου από ενάρξεως, τόσο παραγωγικά όσο και αναπτυξιακά.

Σε αυτό θα συντελέσει και το γεγονός ότι φέτος, πέρα από το κατάστημα της Καλαμάτας, θα έχω ως έδρα και τα γραφεία της Εταιρείας στην Αγ. Παρασκευή.

Με αφορμή τη συμμετοχή μου στο μεταπτυχιακό της Εταιρείας μας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Excecutive Sales Insurance Program) το έτος που διανύουμε, σκοπεύω να επεκταθώ στην τοπική αγορά της Αθήνας το διάστημα που θα διαμένω εδώ. Και –γιατί όχι; – να διευρυνθεί το πελατολόγιο και οι συνεργασίες και στην Αττική! Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και με τη δυναμική που μου δίνει η Εταιρεία όλα είναι εφικτά!

Γιώργος Χατζηγεωργάκης
«Επηρέασε πολύ θετικά την καθημερινότητά μου, την επαγγελματική μου ανάπτυξη και αναγνώριση, αλλά και με ενέπνευσε να δω ξεκάθαρα τις πραγματικές δυνατότητες που έχω»

Χατζηγεωργάκης
Ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης (Ζευς ΙΚΕ) γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Με τον ασφαλιστικό χώρο ασχολείται από το 1994. Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζεται από το 2013.

1) Πριν από έναν χρόνο περίπου, η Ευρωπαϊκή Πίστη απηύθυνε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δίκτυο Επίλεκτων Συνεργατών, αλλά και σε εμένα προσωπικά. Ξεκινώντας σε αυτή τη νέα ομάδα Δικτύου Επίλεκτων Συνεργατών, μας δόθηκε αρκετή έμπνευση και ενίσχυση από την Εταιρεία, αλλά και κίνητρα για τους επιτυχόντες και πρωτοπόρους αυτής της νέας αρχής.

Σε μια εποχή όπου η δημόσια ευχαριστία από μία ασφαλιστική εταιρεία στο ελεύθερο δίκτυο, αλλά και η επιβράβευση από αυτήν σπανίζουν ιδιαιτέρως, είμαι πλέον βέβαιος ότι επηρέασε πολύ θετικά την καθημερινότητά μου, την επαγγελματική μου ανάπτυξη και αναγνώριση, αλλά και με ενέπνευσε να δω ξεκάθαρα τις πραγματικές δυνατότητες που έχω σε σχέση με αυτές που πίστευα ότι είχα.

Η εν λόγω διάκριση και επιβράβευση αποτελεί συναισθηματική ανταμοιβή αλλά και αναγνώριση και αποδοχή της δουλειάς μου, των συναντήσεών μου με τους πελάτες και συνολικά όλης της προσπάθειάς μου, προκειμένου να διατηρηθεί, αλλά και να αναπτυχθεί η συνεργασία μας σε όλους τους κλάδους της ασφάλισης, έχοντας ως εργαλεία τα τυποποιημένα αλλά και τα ειδικά προϊόντα.

Ακόμα με δίδαξε ότι «όπου δεν υπάρχει ισχυρή θέληση, είναι σαν να υφίσταται διανοητική νόσος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει επανειλημμένως και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας στις τακτικές συναντήσεις μας, που επιμελείται και προΐσταται προσωπικά.

Δεδομένου ότι το επάγγελμα του ασφαλιστή συνδυάζει αρκετές ιδιότητες, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι, αν δεν υπάρχει παρακίνηση και σταθερή έμπνευση, σύντομα επέρχεται η κόπωση, η οποία, σε συνδυασμό με την καθημερινότητα, επισκιάζει την πραγματική παραγωγικότητα.

Σε μια εποχή, όπου η αύξηση της νέας παραγωγής αναζητήθηκε από τις περισσότερες μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες από τα εναλλακτικά δίκτυα, όπως το bankassurance, οι direct πωλήσεις και λοιπά δίκτυα πωλήσεων, η Ευρωπαϊκή Πίστη, πιστή στις αρχές της και στο Δίκτυο των Ασφαλιστών της, στήριξε στοχευμένα τους ασφαλιστές της και τις δυνάμεις που κρύβονται σε αυτούς που θέλουν να εργαστούν, κατακτώντας έτσι την τέταρτη θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

2) Για τη νέα χρονιά έχω θέσει υψηλούς προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους, σε σχέση με τη συνεχή βελτίωσή μου ως επαγγελματίας Ασφαλιστής, καθώς αντιλαμβάνομαι και αντιμετωπίζω το θέμα της ενημέρωσης των πελατών ως υποχρέωσή μου, προκειμένου να τους παρουσιάζω και να εντοπίζουμε μαζί την αξία της ασφάλισης σε βασικά θέματα, που είναι σίγουρο ότι θα τους απασχολήσουν, όπως είναι η σύνταξη, η υγεία, η ασφάλιση περιουσίας και άλλες ανάγκες τους.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Winston Churchill, «εάν μπορούσα να το επιβάλλω, θα έγραφα τη λέξη ΑΣΦΑΛΙΣΗ στην πόρτα κάθε σπιτιού, γιατί είναι πεποίθησή μου ότι με μία πολύ μικρή θυσία, οι οικογένειες και οι περιουσίες μπορούν να προστατευτούν από τις καταστροφές που θα τις έσβηναν για πάντα».

Από την Ευρωπαϊκή Πίστη περιμένω να συνεχίσει να παραμένει πιστή στις αρχές της, όπως κάνει εδώ και 41 χρόνια, και να συνεχίζει να υποστηρίζει ξεκάθαρα και σθεναρά το Δίκτυο Ασφαλιστών της και να αναγνωρίζει τους επαγγελματίες Ασφαλιστές που τιμούν τον θεσμό, τους πελάτες τους και τις Ασφαλιστικές τους Εταιρείες.


Διαβάστε επίσης: Ποιοι θα οδηγήσουν το αυτοκίνητο της Ευρωπαϊκής Πίστης;

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας