46 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής (2 Μαρτίου) τραγικός απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος με πυρκαγιά, που έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου, στον Ευαγγελισμό, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, με 350 επιβαίνοντες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Hellenic Train διαθέτει ομαδικό ασφαλιστήριο Ζωής και Υγείας για τους εργαζομένους της στην Ευρωπαϊκή Πίστη. Διαθέτει, επίσης, ασφαλιστήρια συμβόλαια για αστική ευθύνη και εργοδοτική ευθύνη στην Generali Hellas και την Assicurazioni Generali. Οι συρμοί ήταν ασφαλισμένοι με συνασφαλιστήριο, leader του οποίου είναι η Assicurazioni Generali.

Σύμφωνα με την νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής (2 Μαρτίου 11.00), οι ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, επικεντρώνονται στο βαγόνι εστιατόριο, το οποίο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι, της δεύτερης θέσης.

«Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού – εστιατορίου.

Από το συγκεκριμένο βαγόνι, ανασύρθηκαν σήμερα το πρωί, συνολικά, 7 απανθρακωμένες σοροί.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός νεκρών επιβατών, αυτή την ώρα, είναι 46.

Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους.

Εκτιμάται, ότι μέχρι το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού.

Για τα υπόλοιπα, θα χρειαστεί να συνεχιστεί η επιχείρηση μέχρι και την αυριανή.

Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις είναι δύσκολες, ενώ κατά διαστήματα βρέχει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής της 1ης Μαρτίου 2023 (11.20), γινόταν λόγος για «66 τραυματίες, οι 60 από αυτούς σε απλές κλίνες και οι 6 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», ενώ «σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά στοιχεία από την εταιρεία Hellenic Train στην επιβατική αμαξοστοιχία, στο συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής επέβαιναν 342 επιβάτες και 10 άτομα προσωπικό, ενώ στην εμπορική αμαξοστοιχία 2 άτομα προσωπικό».

Όπως, επίσης, ανακοινώθηκε, εκτός από τους ψυχολόγους, που βρίσκονται από το πρωί της 1ης Μαρτίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10 306, προκειμένου να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση στους συγγενείς και τις οικογένειες τραυματιών και θυμάτων. Επίσης έχουν εξασφαλιστεί κλίνες για την εξυπηρέτηση των οικογενειών τραυματιών και θυμάτων στα ξενοδοχεία της Λάρισας: Imperial, Divani και Metropol.

«Για τις κλίνες στα ξενοδοχεία οι συγγενείς μπορούν να καλούν τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας 2410683175 και 76, που λειτουργούν ήδη για την παροχή πληροφοριών για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία», ανέφερε η ανακοίνωση.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΝέο Στέλεχος στην Ατλαντική Ένωση
Επόμενο άρθροΟ Θεσμός καλεί Κράτος και Ασφαλιστές