Τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν και να επεκτείνουν την κοινή τους δράση ενάντια στην υπογεννητικότητα μέχρι το 2023 ανακοίνωσαν η Eurolife FFH και η HOPEgenesis, κατά τη διάρκεια online εκδήλωσης, σε απευθείας σύνδεση από τα γραφεία της εταιρείας.

Το 2019 ξεκίνησε η συνεργασία της Eurolife FFH με τη HOPE Genesis, για την αντιμετώπιση της τάσης υπογεννητικότητας, τάση που διόγκωσε η πανδημία. Στην Ελλάδα ειδικά το πρόβλημα είναι μεγάλο και για την αντιμετώπισή του χρειάζονται συνέργιες και αξιόπιστοι υποστηρικτές, όπως η Eurolife FFH. Σήμερα ο κ. Σαρρηγεωργίου, χωρίς να κρύβει την υπερηφάνεια και τη χαρά του, ανακοίνωσε την ανανέωση και επέκταση της συνεργασίας με τη HOPE Genesis για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά την Πάτμο, θα  δημιουργηθούν δέκα ακόμη παιδικοί σταθμοί σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας. Η βασική ανάγκη που έχουν οι περιοχές αυτές είναι ιατρικές υποδομές, αλλά και μια ομπρέλα ασφάλειας για τις οικογένειες, κι αυτή την παρέχει η Eurolife FFH, μεταξύ άλλων, καλύπτοντας έξοδα μετακινήσεων, επείγοντα περιστατικά, το σύνολο κόστους εξετάσεων εγκυμοσύνης –και όλα αυτά χωρίς οικονομικά κριτήρια.

Η Eurolife FFH είναι ένας όμιλος με ενισχυμένη αίσθηση ευθύνης έναντι της κοινωνίας στην οποία εντάσσεται η δραστηριότητά του. Οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της χαρακτηρίζονται από συνέχεια, διαρκή αξιολόγηση του αποτελέσματος και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η συνεργασία με την HOPE Genesis είναι ένα μόνο σκέλος του συνολικού πλάνου της εταιρείας, αλλά ενδεικτικό της προτεραιότητας που δίνει η ασφαλιστική στη στήριξη της ελληνικής οικογένειας.

Η λύση στο σύνθετο και επείγον πρόβλημα της υπογεννητικότητας δεν θα έρθει μόνο από έναν φορέα προφανώς. Όπως ακούσαμε στη σχετική διαδικτυακή εκδήλωση της Eurolife FFH από την ευρωβουλευτή Δρ Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, το ζήτημα της υπογεννητικότητας αφορά όλη την Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει πως η λύση του προβλήματος πρέπει να περιλαμβάνει μέριμνα που να συνυπολογίζει και να αντιμετωπίζει το ζήτημα της ισότητας των φύλων. Το βάρος της παιδικής μέριμνας πρέπει να μοιράζεται εξίσου. Η παροχή χρηματικών κινήτρων αποδεικνύεται ότι δεν αυξάνει σημαντικά μακροπρόθεσμα τον ρυθμό των γεννήσεων. Για να επιτευχθεί πρόοδος, παραδείγματα χωρών όπως η Γαλλία μας δείχνουν ότι χρειάζεται επένδυση στην οικογενειακή πολιτική και την ισότητα των φύλων. Χρειαζόμαστε δομές που θα διευκολύνουν τους νέους γονείς στην καθημερινότητά τους. Δομές όπως ο παιδικός σταθμός που εγκαινίασε πριν λίγους μήνες στην Πάτμο η Eurolife FFH.

Στην εκδήλωση που προετοίμασαν οι Eurolife FFH και HOPE Genesis για να ανακοινώσουν την επέκταση της συνεργασίας τους είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που οργάνωσαν, αξιολόγησαν και ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα. Σε αυτούς εμείς θα προσθέταμε και την ασφαλιστική οικογένεια, που υπερήφανη παρακολουθεί μια εταιρεία μέλος της να αναλαμβάνει, στην ευρύτερη κοινωνία, τον ρόλο που αναλογεί στο μέγεθός της.

Αμαλία Ρουχωτά

Eurolife FFH: Αξία έχει να είσαι δίπλα στην ελληνική οικογένεια με πράξεις

Υιοθεσία 10 ακριτικών περιοχών και δημιουργία 10 νέων παιδικών σταθμών μέχρι το 2023

Όπως ανακοινώθηκε στην on line εκδήλωση, οι δύο οργανισμοί κάνουν ένα νέο μεγάλο βήμα στη συνεργασία τους, με τη Eurolife FFH να υιοθετεί συνολικά δέκα απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας για τα επόμενα τρία χρόνια (2021-2023), όπου οι γυναίκες κάτοικοι που θέλουν να γίνουν μητέρες δεν έχουν εύκολη ή τακτική πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας, κέντρα υγείας και μαιευτήρια. Παράλληλα με την υιοθεσία των περιοχών, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis δεσμεύονται για τη δημιουργία αντίστοιχου αριθμού παιδικών σταθμών στις ίδιες περιοχές, με στόχο τα παιδιά που θα γεννηθούν να έχουν τον δικό τους χώρο, όπου θα απασχολούνται δημιουργικά.

Έχοντας κάνει την αρχή από την Πάτμο, όπου ο αριθμός των γεννήσεων αυξήθηκε κατακόρυφα από την έναρξη του προγράμματος, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis επεκτείνουν από φέτος τη δράση τους και στους Λειψούς, το Καστελόριζο, τα Άγραφα, την Ανάφη, το Κουφονήσι, τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Χάλκη και την Κάσο.

Το νέο πρόγραμμα παρουσίασαν ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, και ο Δρ Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος & Ιδρυτής της HOPEgenesis. Με ομιλίες και δηλώσεις τους συμμετείχαν η Δρ Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ, Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ισότητας των Φύλων και Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων, ο Δήμαρχος Λειψών, κ. Φώτης Μάγγος, ο Δήμαρχος Αγράφων, κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, και ο Αντιδήμαρχος Καστελόριζου, κ. Στράτος Αμύγδαλος, εκπροσωπώντας τις τρεις περιοχές όπου θα δημιουργηθούν φέτος παιδικοί σταθμοί.

Στόχος της ενέργειας είναι η ανατροπή της υπογεννητικότητας, δίνοντας ένα κίνητρο στις νέες οικογένειες, ώστε να πάρουν την απόφαση να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Με την υποστήριξη της Eurolife FFH, η HOPEgenesis θα προσφέρει σε όλες τις ωφελούμενες των παραπάνω περιοχών τακτική παρακολούθηση και υποστήριξη από γυναικολόγους κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού, ιατρικές υπηρεσίες και ψυχολογική φροντίδα.

Η Πάτμος μετράει ήδη 40 γεννήσεις, ενώ αναμένονται άλλες 11 το επόμενο διάστημα

Τον Οκτώβριο του 2020, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis εγκαινίασαν τον πρώτο και μοναδικό παιδικό σταθμό του νησιού, ο οποίος σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ο Δήμαρχος Πάτμου και δύο ωφελούμενες του προγράμματος συμμετείχαν με δηλώσεις τους στην εκδήλωση, σημειώνοντας την αξία της δράσης για την τοπική κοινωνία του νησιού. Ο κ. Ελευθέριος Πέντες, Δήμαρχος Πάτμου, ανέφερε σχετικά ότι «η Eurolife FFH και η HOPEgenesis επενδύουν με τη δράση τους σε κοινωνικές αξίες και στηρίζουν την ακριτική Ελλάδα, λειτουργώντας με πραγματικό σχέδιο για την ανάσχεση της υπογεννητικότητας. Όσα έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια στην Πάτμο, γεννούν ελπίδα για το μέλλον του νησιού μας».

Για κάθε €1 που επενδύει η Eurolife FFH, δημιουργείται κοινωνική αξία ισοδύναμη με €3,80

Με αφορμή την ολοκλήρωση του παιδικού σταθμού στην Πάτμο, η Eurolife FFH σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας CSE, υλοποίησαν μελέτη για το κοινωνικό αποτύπωμα της κοινής δράσης της με τη HOPEgenesis για το διάστημα 2019-2020. Χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του Social Return on Investment (SROI), ένα διεθνές πρότυπο για τη μέτρηση της αξίας που δημιουργεί στην κοινωνία ένα πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, υπολογίστηκε ότι για κάθε €1 που επενδύει η Eurolife FFH, δημιουργείται κοινωνική αξία ισοδύναμη με €3,80. Τα αποτελέσματα του SROI παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τον κ. Νίκο Αυλώνα, Πρόεδρο & Ιδρυτή του Κέντρου Αειφορίας CSE.

Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους και να τους ενθαρρύνουμε, ώστε να καταφέρνουν περισσότερα καθημερινά και να πετυχαίνουν το καλύτερο για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους. Η Eurolife FFH επενδύει με συνέπεια στην κοινωνική της υπευθυνότητα, γι’ αυτό σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν το αύριο για κάθε άνθρωπο. Η συνεργασία μας με τη HOPEgenesis είναι η απόδειξη της εταιρικής μας δέσμευσης και ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μια σύμπραξη ανάμεσα σε μια ΜΚΟ, τους τοπικούς φορείς και μια ιδιωτική εταιρεία, μπορεί να φέρει σπουδαία αποτελέσματα και να έχει θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων».

Ο Δρ Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, δήλωσε: «Η Εurolife FFH από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την οργάνωσή μας και υποστήριξε έμπρακτα τον αγώνα μας για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας στη χώρα μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η συνεργασία αυτή συνεχίζεται, επεκτείνεται σε πολλούς τομείς και στηρίζει ακόμα περισσότερες ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, εκεί δηλαδή που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News