Εταιρείες

Euroins: Ψήφος εμπιστοσύνης της Fitch Ratings στη Eurohold

Σε επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης “Β” και της σταθερής προοπτικής της μητρικής εταιρείας Eurohold Bulgaria AD προχώρησε η Fitch Ratings. Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης ανακοίνωσε την αφαίρεση του Ομίλου από τη λίστα παρακολούθησης (Rating Watch Negative).

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η διατήρηση της σταθερής αξιολόγησης και προοπτικής αποδίδεται από τη Fitch στη μείωση του χρέους της Εταιρείας, τον μειωμένο κίνδυνο φήμης και τον μηδενικό κίνδυνο ρευστότητας από τα γεγονότα που σχετίζονται με τη θυγατρική Euroins Romania.

Η Fitch αποτιμά, επίσης, θετικά τη γραπτή συμφωνία των πιστωτών και των ομολογιούχων της Eurohold, να μην προβάλουν αξιώσεις ως αποτέλεσμα της υπόθεσης της ρουμανικής ασφαλιστικής εταιρείας, παρέχοντας πλήρη στήριξη στην Εταιρεία.

Όσον αφορά στις οικονομικές επιδόσεις της Eurohold το οικονομικό έτος 2022, η Fitch εκτιμά ότι υπερέβησαν τις προσδοκίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χρέος να διαμορφωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, γεγονός που, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, θα οδηγήσει σε περαιτέρω βελτίωση του δείκτη το τρέχον έτος.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνέβαλαν σημαντικά οι ισχυρές επιδόσεις του Ομίλου στον ενεργειακό κλάδο.

Ανατρέξτε ΕΔΩ για όλη τη σχετική πληροφόρηση.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας