Εθνική: Κρίσιμες ώρες για τον πυλώνα του ασφαλιστικού κλάδου

567
Εθνική Ασφαλιστική

Η παραφιλολογία που τροφοδοτούν τα Μέσα για την κατάληξη της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής ασφαλώς και έχει και αιτία και υπευθύνους. Σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει, όμως, ούτε αυτούς που αγωνιούν, και είναι πολλοί, ούτε εκείνους που αποφασίζουν, που είναι λίγοι.

Καλώς ή κακώς, στην απόφαση των υπευθύνων καθοριστικό ρόλο παίζει και η πολιτική σκοπιμότητα.

Η τύχη της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν συμπίπτει καθόλου με την όποια καλή ή κακή τύχη εκείνων οι οποίοι τελικά θα αποφασίσουν για την κατάληξη του εγχειρήματος.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντική και κρίσιμη και ασαφής μέχρι στιγμής η σύνδεση του παράγοντα της συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας με όποιο τελικά σχήμα επιλεγεί για να καταλήξει η ασφαλιστική.

Ο παράγοντας αυτός θα επηρεάσει όχι μόνον την ασφαλιστική αγορά αλλά και την τραπεζική αγορά, που και αυτή στην Ελλάδα είναι υπό διαμόρφωση.

Ο παράγοντας αυτός θα επιδράσει με την όποια εξέλιξή του και στα καταναλωτικά ήθη και στα επιχειρηματικά συμφέροντα που είναι εξαρτημένα από τη λειτουργία του Ομίλου των εταιρειών της Εθνικής Τράπεζας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία της, η πώληση μιας ασφαλιστικής εταιρείας μοιάζει να είναι σημάδι και προσανατολισμού για τη μέλλουσα κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. Ως εκ τούτου, θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα, εγκράτεια και ευθύνη στη διατύπωση και διακίνηση πληροφοριών, ερμηνειών, εικασιών και προσδοκιών.

Συμμεριζόμαστε τη δύσκολη θέση της σημερινής διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς και εκείνης της μητρικής τράπεζας, δικαιολογούμε τη σιωπή τους και καταθέτουμε τον προβληματισμό μας για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης της επιλογής.

Όπως έχει δηλώσει και ο σημερινός Πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Χριστόφορος Σαρδελής, «η Εθνική Ασφαλιστική δεν αποτελεί μόνο τον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και πρότυπο για την ελληνική επιχειρηματικότητα».

Δημήτρης Ρουχωτάς

Προηγούμενο άρθροΤάκης Φειδία: Νέα Βήματα ανάπτυξης για τη CNP Cyprus
Επόμενο άρθροΤο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης θέτει στο επίκεντρο τροχαία, τεχνολογικές και νομικές εξελίξεις