Άρθρα

Εθνική Ασφαλιστική: Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση του Agency System

Εθνική Ασφαλιστική: Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση του Agency System

Τα αστέρια της Εθνικής Ασφαλιστικής βράβευσε η Εταιρεία, στον οικείο της χώρο του Golf Prive Glyfada, στις 27 Σεπτεμβρίου, και δεσμεύτηκε ενώπιόν τους ότι η ενίσχυση του δικτύου αποτελεί στρατηγική της επιλογή, με απώτερο στόχο να βρεθεί μεταξύ των καλύτερων ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών.

Τους συνεργάτες του εταιρικού παραγωγικού δικτύου καλωσόρισε ο Δ/νων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Κωνσταντάς. Στον χαιρετισμό του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα βρίσκεται σε αστερισμό θετικής προοπτικής και αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, σε ένα περιβάλλον αβεβαιοτήτων. Οι δείκτες αναγνώρισης από τους εταίρους της και από τους επενδυτές τον κάνουν να αισιοδοξεί για το μέλλον της Ελλάδας. Και η Εταιρεία, όμως, σημείωσε ο κ. Κωνσταντάς, έχει περάσει με άριστα τις εξετάσεις της. Το τέλος της δεκαετίας αυτής θα βρει την Εθνική Ασφαλιστική ισχυρότερη, εκσυγχρονισμένη και ευημερούσα.

Ο πανίσχυρος μέτοχος (CVC) έχει εκδηλώσει φιλοδοξία περαιτέρω επένδυσης στην Εθνική μας, είπε ο κ. Κωνσταντάς και συμπλήρωσε ότι ήδη την Εταιρεία συνδράμουν διεθνείς συμβουλευτικοί οίκοι και ένα δίκτυο που στο μέλλον θα ενισχυθεί.

«Τις αδυναμίες μας τις χαρτογραφήσαμε. Ψηφιοποιούμαστε, δημιουργούμε νέες υπηρεσίες, απλούστερη επικοινωνία μέσω εργαλείων, όπως το agent portal, και έχουμε αναπτυξιακό κανονισμό πωλήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, η κερδοφορία και η υψηλή παραγωγή συνθέτουν μια εικόνα, σύμφωνα με την οποία η Εθνική Ασφαλιστική παραμένει πρώτη εταιρεία της αγοράς.

«Η επιλογή μας είναι να αλλάξουμε και αλλάζουμε», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάς, δίνοντας τη σκυτάλη στις βραβεύσεις των κορυφαίων συνεργατών του εταιρικού παραγωγικού δικτύου.

Οι συνεργάτες της Εταιρείας, το διαχρονικά ισχυρό Agency System της Εθνικής Ασφαλιστικής, που παρακολουθεί, υφίσταται και στηρίζει τις επιλογές των μετόχων τα τελευταία χρόνια, θα είναι συνδημιουργός –ελπίζουμε– της αλλαγής και όχι μόνο θεατής. 

Αυτό ακριβώς, άλλωστε, επισήμανε στην ομιλία του ο Γενικός Δ/ντής Πωλήσεων της Εταιρείας, κ. Αντώνης Χρηστίδης, ο οποίος έχει κάνει «παθιασμένες συζητήσεις», όπως τις χαρακτήρισε, με διευθυντές του δικτύου ανά την Ελλάδα, που τους είδε να δακρύζουν από την ένταση των στιγμών. Έχει διαπιστώσει, από τις προτάσεις που καταθέτουν, το πραγματικό ενδιαφέρον τους για το πώς θα μεγαλώσει το Agency System.

Χωρίς περιστροφές ο κ. Χρηστίδης δήλωσε ότι «το εταιρικό δίκτυο ήταν, είναι και θα είναι η βάση για την Εθνική και για το πού θέλουμε να πάμε στο μέλλον». Πρόθεση όλων, όπως είπε, είναι να μεγαλώσουν κατά πολύ την Εθνική Ασφαλιστική«φανταστείτε να είμαστε εδώ σε κάποια χρόνια διπλάσιοι, να μη χωράμε καν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπογραμμίσει ότι κανένας συνεργάτης που μπορεί και θέλει να προσφέρει σε αυτό το έργο δεν μπορεί να πάει χαμένος. Υπό αυτή την έννοια, το όριο των €14.000 δεν θα πρέπει να αποτελεί πηγή ανησυχίας. «Κανείς δεν θα κόβεται αν ένα νούμερο δεν είναι αυτό ή εκείνο»,ανέφερε χαρακτηριστικά, χειροκροτούμενος, και συμπλήρωσε: «Προφανώς θα έχουμε κάποια νούμερα, για να βλέπουμε τι γίνεται, αλλά αυτό στο οποίο έχουμε δεσμευτεί είναι ότι οι Διευθυντές των Ομάδων και οι Επιθεωρητές θα έχουν λόγο στο πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία, ώστε μέσα στο σύστημά μας να μην έχουμε πράγματα που δεν έχουν λογική».

Την ιδιαίτερη σημασία του θεωρούμε ότι έχει και ένα ακόμα στοιχείο που προέκυψε από τις τοποθετήσεις της διοίκησης τη βραδιά των βραβεύσεων. Τα στελέχη και οι υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής, που στηρίζουν και εξυπηρετούν τις προσπάθειες του δικτύου παραγωγών ασφαλίστρων, έχουν σημαντικό ρόλο στην ευόδωση των στόχων και την υλοποίηση του προγραμματισμού. Με ενδιαφέρον παρατηρήσαμε ότι αυτό συνυπολογίζεται και αναγνωρίζεται…

Αμαλία Ρουχωτά


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας