Εθνική Ασφαλιστική: Ο κ. Αχιλλέας Σωφρονίου νέος Διευθυντής Επενδύσεων

815

Στο στελεχιακό της δυναμικό καλωσορίζει η Εθνική Ασφαλιστική τον κ. Αχιλλέα Σωφρονίου ως υπεύθυνο Επενδύσεων (Chief Investment Officer).

Ο κ. Σωφρονίου έρχεται από το Λονδίνο, με 16 χρόνια υπηρεσίας στον χώρο των παγκόσμιων αγορών και εξειδίκευση στον ασφαλιστικό τομέα, ενώ διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση χαρτοφυλακίων σε διαφορετικά ρυθμιστικά πλαίσια και δικαιοδοσίες (π.χ. Solvency II, FINMA, Bermuda).

Ως επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας της Lloyd’s of London, ο κ. Αχιλλέας Σωφρονίου είχε όχι μόνο την ευθύνη διαχείρισης του χαρτοφυλακίου αλλά και τη ρυθμιστική και εποπτική ευθύνη στα μέλη της αγοράς της Lloyd’s όσον αφορά τις επενδύσεις.

Η πρόσληψή του στην Εθνική Ασφαλιστική αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις εργασίες της υπάρχουσας μονάδας, καθώς και να συμβάλλει σε βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου της Εθνικής Ασφαλιστικής σε αυτό το νέο κεφάλαιο της Εταιρείας.

Ο κ. Σωφρονίου σπούδασε στο Imperial College, αποκτώντας μεταπτυχιακό ως Μηχανολόγος Μηχανικός και είναι κάτοχος MSc στα Χρηματοοικονομικά από το Bayes Business School. Είναι επίσης CFA charterholder.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Σταύρος Κωνσταντάς εύχεται στο νέον Chief Investment Officer κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΗ Insurance Europe προτείνει λύση για το κενό προστασίας
Επόμενο άρθροMel Robbins, Η συνήθεια των 5