Εταιρείες

Εθνική Ασφαλιστική: 125 χρόνια Ομάδα Υπεροχής

Στο πλαίσιο των εργασιών ενός συνεδρίου πωλήσεων, η Εθνική Ασφαλιστική εόρτασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μαζί με τα 1.100 κορυφαία στελέχη των πωλήσεων, αλλά και του διοικητικού δυναμικού της, τα 125 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης πρωτοπορίας, αλλά και προσφοράς, τόσο στη ελληνική ασφαλιστική αγορά, όσο και στην ελληνική κοινωνία.

Στην εκδήλωση για τους ανθρώπους των πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις 98 διακεκριμένων συνεργατών, παραβρέθηκε και η ηγεσία της μητρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

 

katseliΛούκα Κατσέλη: Nα είστε βέβαιοι ότι η Εθνική Τράπεζα θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην Εθνική Ασφαλιστική

Η Πρόεδρος της ΕΤΕ, κα Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο του χαιρετισμού αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Εθνικής Τράπεζας με την νεότερη ιστορία του ελληνικού έθνους, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που επιτέλεσε η Εθνική Ασφαλιστική από την στιγμή της ίδρυσής της: «Στην διάρκεια αυτών των 125 χρόνων, η Εθνική Τράπεζα συνέδεσε αδιάρρηκτα την ιστορία της με το “πρώτο της παιδί”, την πρώτη θυγατρική της, παρακολουθώντας στενά την πορεία της, ενισχύοντας τις εργασίες της, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη και τη διεύρυνσή της και διοχετεύοντας τεχνογνωσία και κεφάλαια, προκειμένου να ενισχυθεί ο ηγετικός της ρόλος. Ένα ρόλο που η Εθνική Ασφαλιστική και το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της, διατήρησαν καθόλη τη διάρκεια αυτής της μακράς, και κάθε άλλο παρά ανέφελης, χρονικής περιόδου.

Σήμερα, παρά την παρατεταμένη ύφεση, η Εθνική Ασφαλιστική είναι πιο ισχυρή και πιο εύρωστη από ποτέ. Τα παραγωγικά σας αποτελέσματα, η συντονισμένη και εντατική προσπάθεια της διοίκησης, των εργαζομένων και των διακεκριμένων συνεργατών της, η σημαντική κεφαλαιακή της επάρκεια, η κερδοφορία, η συνέπειά της στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της προς τους ασφαλισμένους της και η τεράστια απήχησή της στο κοινωνικό σύνολο, τοποθετούν την Εταιρεία στις κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας μας.

Nα είστε βέβαιοι ότι η Εθνική Τράπεζα θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην Εθνική Ασφαλιστική, θα είναι πάντα σύμμαχος στην κάθε προσπάθεια που αφορά στην ανάπτυξη των εργασιών της και πάντα θα αντιμετωπίζει με σεβασμό το πολυδιάστατο και καθοριστικής σημασίας για την ελληνική κοινωνία και επιχειρηματικότητα έργο της».

 

Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Η Εθνική Ασφαλιστική είναι πανέτοιμη να σχεδιάσει το ίδιο επιτυχώς και τα επόμενα 125 χρόνια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, απευθυνόμενος στο δυναμικό δίκτυο συνεργατών της Εταιρείας υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«H Εθνική Ασφαλιστική, εκτός από το ότι είναι η πρώτη  –και η αρχαιότερη– ελληνική ασφαλιστική που ιδρύθηκε στη χώρα μας, αλλά και η μεγαλύτερη από πλευράς μεριδίου αγοράς, διατηρεί και την πρωτιά της κερδοφορίας, η οποία κατά το 2015 σχεδόν άγγιξε τα €100 εκατ.

Η οικονομική ευρωστία, η άοκνη προσπάθεια των ανθρώπων της, η αφοσίωση των πελατών της και η απόλυτη αποδοχή της αξιοπιστίας της από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, είναι νομίζω το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς σε μια εταιρεία 125 ετών. Και είμαι βέβαιος πως η Εθνική Ασφαλιστική σήμερα, πιο δυνατή και πιο μεγάλη από ποτέ, αλλά πάντα το ίδιο φιλική και ανθρώπινη, είναι πανέτοιμη να σχεδιάσει το ίδιο επιτυχώς και τα επόμενα 125 χρόνια. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων σας και θέλω να έχετε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία».

 

Χριστόφορος Σαρδελής:  Η Εθνική Ασφαλιστική είναι εθνική υπόθεση

Ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής (φωτ. πάνω), Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, που κήρυξε και την επίσημη έναρξη των εργασιών “ταξίδεψε” τους συνέδρους στους πολλούς και δύσκολους ιστορικούς σταθμούς που διένυσε τόσο η χώρα, όσο και η Εθνική Ασφαλιστική στην διάρκεια των 125 αυτών χρόνων και εστίασε ιδιαίτερα στην κοινωνική της προσφορά, αλλά και στη συμμετοχή της ως ασφαλιστικού ηγέτη και πυλώνα σταθερότητας στα δρώμενα της ασφαλιστικής αγοράς: «Προσηλωμένη στις αρχές και στις αξίες της, η εταιρεία μας υπήρξε πάντοτε πυλώνας σταθερότητας στην αγορά μας, σημείο αναφοράς και αξιοπιστίας, όχι μόνο για τους ασφαλισμένους της, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας. Λίγες μέρες πριν, με αίσθημα καθήκοντος, προσανατολισμένοι στο κοινό καλό και με μοναδικό κίνητρο την διαφύλαξη του κύρους του κλάδου μας, αναλάβαμε ακόμη μία μεγάλη ευθύνη, μια υποχρέωση που, όπως πάντοτε άλλωστε, θα τηρήσουμε στο ακέραιο. Αποδείξαμε, για μία ακόμη φορά, πως η Εθνική Ασφαλιστική είναι πράγματι εθνική υπόθεση. Σ’ ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από περίπλοκα συστήματα εταιρικής διακυβέρνησης, ολοένα και περισσότερες διαδικασίες, αυστηρότερους ελέγχους και αυξημένες υποχρεώσεις, η ομάδα της οποίας τα μέλη μοιράζονται ένα κοινό όραμα και στόχο, πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες και λειτουργούν σε βάση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αποκτά μεγάλη υπεραξία. Σ’ αυτήν την υπεραξία των ανθρώπων της στήριξε η Εθνική Ασφαλιστική την ανάπτυξή της εδώ και 125 χρόνια, παρέχοντάς τους απλόχερα την υποστήριξη, τα μέσα και τις υποδομές, χτίζοντας μαζί τους σχέσεις ζωής, παροτρύνοντας και επιβραβεύοντάς τους.

Ο στόχος μας σήμερα είναι να κάνουμε την ομάδα υπεροχής ακόμη πιο ισχυρή. Ακόμη πιο παραγωγική, ακόμη πιο ανταγωνιστική, ακόμη πιο αποτελεσματική.

Ο προορισμός μας είναι να κάνουμε την Εθνική Ασφαλιστική ακόμη πιο μεγάλη.

Το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι στα χέρια μας!».

 

petsalakisΓιάννης Πετσαλάκης: Θα αγωνιστούμε, σαν εργαζόμενοι, να επιβεβαιώσει και να διατηρήσει διαχρονικά η Εθνική τον καθοριστικό της ρόλο

O κ. Γιάννης Πετσαλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο της Πρώτης Ασφαλιστικής:

«Η Εθνική Ασφαλιστική από την ίδρυσή της, λόγω της ηγετικής της θέσης αλλά και της φυσιογνωμίας της, έπαιξε πάντα ένα καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις που συνέβαιναν στον κλάδο μας και στην αγορά της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Αυτό τον ρόλο θα αγωνιστούμε, σαν εργαζόμενοι, να επιβεβαιώσει και να διατηρήσει διαχρονικά.

Εκτιμούμε ότι η παραμονή της στον όμιλο της ΕΤΕ και η καλή συνεργασία διοίκησης – εργαζομένων είναι στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Στην κατεύθυνση αυτή ελπίζουμε ότι θα έχουμε συμμάχους μας τον μέτοχο, τη διοίκηση, τους ασφαλιστές και τους  συνεργάτες της Εταιρείας μας».

 

konstantasΣταύρος Κωνσταντάς: Το σημείο υπεροχής της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι του ανταγωνισμού είναι η αυθεντικότητά της

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Σταύρος Κωνσταντάς, υπογράμμισε τις διαχρονικές αξίες στις οποίες στηρίζεται η λειτουργία και η φιλοσοφία της Εταιρείας διαχρονικά, δηλαδή το ήθος, την αριστεία, την πελατοκεντρικότητα, την επιβράβευση και την κοινωνική προσφορά, που σε συνδυασμό με το «κλίμα διαφάνειας και ομαδικότητας, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μία ολοένα και πιο δυναμική προσέγγιση, σε μία αδιάρρηκτη σχέση με τους ασφαλισμένους μας. Αντιλαμβάνεστε, πως όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν, πως τίποτα απ’ όλα όσα πραγματοποιούμε και κανένας στόχος μας δεν θα ήταν εφικτός, αν δεν υπήρχε απόλυτη ταύτιση των αξιών και του οράματος του καθένα μας, με το όραμα και τις αξίες της Εθνικής Ασφαλιστικής. Εάν ο καθένας από εμάς δεν συνεισέφερε στο σύνολο με το έργο του, αλλά κυρίως με τον αληθινό, με τον αυθεντικό του εαυτό. Νομίζω πως αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά, το σημείο υπεροχής της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι του ανταγωνισμού και κυρίως σε πείσμα των καιρών. Η αυθεντικότητά της. Ο ξεκάθαρος ρόλος της στην ελληνική κοινωνία και η συνεπής προσήλωσή της στον άνθρωπο και στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης. Και με αυτές τις αρχές, είμαστε γαλουχημένοι όλοι εμείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, αλλά και όλοι όσοι εντάσσονται στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας μας. Είναι αυτές οι αρχές που έχουν καταγραφεί στο DNA μας και που πάντα, ό,τι κι αν συμβεί, ό,τι κι αν αλλάξει, θα μας κατατάσσουν στην συνείδηση όλων ως ομάδα υπεροχής. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Κωνσταντάς αναφέρθηκε στην αξία του οράματος που ακολουθεί την Εθνική Ασφαλιστική από την ίδρυσή της «μια θεμελιώδους σημασίας δύναμη που καθοδηγεί τις αποφάσεις μας, τις ενέργειές μας και τον τρόπο με τον οποίο εκτιμούμε τα πράγματα. Καμία ομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς όραμα. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την ύπαρξη ένος οράματος που θα ενδυναμώνει τους μεγαλύτερους και θα τροφοδοτεί τους νεότερους. Χωρίς όραμα δεν υπάρχει ομάδα, δεν υπάρχει επιτυχία, δεν υπάρχει μέλλον. 

»Η σημερινή λαμπρή επέτειος της Εθνικής Ασφαλιστικής αποδεικνύει ατράνταχτα την ικανότητα των ανθρώπων της, των χιλιάδων ανθρώπων που στα 125 χρόνια λειτουργίας της, ενέπνευσαν και εμπνεύστηκαν από το όραμα, τις αξίες και τις αρχές της. Ανθρώπων που προσαρμόστηκαν επιτυχώς στα κελεύσματα των καιρών και δούλεψαν άοκνα για το κοινό καλό, για την ομάδα τους, τον κλάδο τους, την εταιρία τους. Ανθρώπων που πίστεψαν στην συνέχεια της εταιρίας, που ήξεραν πως το μέλλον το φτιάχνουμε σήμερα, τώρα, εδώ.

Σήμερα, η σκυτάλη της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι στα χέρια μας. Και είναι δική μας υποχρέωση, υποχρέωση της ομάδας υπεροχής, να την παραδώσουμε στην επόμενη γενιά».

 

ZafeirisΓιώργος Ζαφείρης: Οι άνθρωποι των πωλήσεων της Εθνικής είναι φτιαγμένοι από τη στόφα του νικητή

Ο Γενικός Διευθυντής, Γιώργος Ζαφείρης, ξεκίνησε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι των πωλήσεων της Εταιρείας είναι «φτιαγμένοι από τη στόφα του νικητή και μάλιστα όχι σε μια κούρσα των εκατό μέτρων, αλλά σε μία μαραθώνια σκυταλοδρομία που διαρκεί 125 χρόνια» και πως το μεγαλύτερο επίτευγμα της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι το ότι «πέρασε από τις συμπληγάδες των δεκαετίων χωρίς ποτέ να χάσει τον ηγετικό της ρόλο, τον προσανατολισμό της, το κύρος και την αξιοπιστία της. Χωρίς ποτέ να χάσει το πιο σημαντικό προσόν για μία ασφαλιστική: την ανθρωπιά της».

Στη συνέχεια, ο κ. Ζαφείρης παρουσίασε τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας γνώμης που αποδεικνύουν περίτρανα την ηγετική θέση που κατέχει η Εταιρεία, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στα μερίδια αγοράς, αλλά και στην ασφαλιστική συνείδηση και στις καρδιές των Ελλήνων: «Ξέρετε τον άνθρωπο, τον πελάτη σας, τον συνεργάτη σας. Καταλαβαίνετε τις ανάγκες του, τις αντιδράσεις του, τις αγωνίες και τις προσδοκίες του. Περνάτε χρόνο μαζί του, τον στηρίζετε, του συμπαραστέκεστε. Νοιάζεστε. Κι αυτό το νοιάξιμο αντανακλάται στην κοινωνία μας. Βγαίνει ξεκάθαρα από τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς που πρόσφατα διενεργήσαμε:

– Η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί την κατεξοχήν επιλογή ΚΥΡΟΥΣ

– Την κατεξοχήν εταιρία που αποπνέει αίσθημα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

– Είναι το μεγάλο όνομα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς

– Είναι ελληνική εταιρία – σύμβολο, με μακρά ιστορία και άρα ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ

– Διαθέτει πλήρη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων

– Είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ και ΦΕΡΕΓΓΥΑ».

 Ο Γενικός Διευθυντής ανακοίνωσε στους ανθρώπους των πωλήσεων την απόφαση της Διοίκησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστικής, που αφορά στην ομαδοποίηση όλων των προϊόντων κάτω από την ομπρέλλα του brand Full, το οποίο η εταιρεία λάνσαρε πριν από ένα χρόνο με αφορμή τα καινούργια, ευέλικτα και πρωτοποριακά προγράμματα υγείας. Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη το re-positioning του συνόλου των ασφαλιστικών καλύψεων – Full Health, Full Life, Full Pension, Full Invest, Full Business, Full Home και Full Αuto –θα συνδυαστεί με αναβαθμίσεις των προϊόντων ή/και σημαντικές βελτιώσεις στα ασφάλιστρα, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα των ανθρώπων των πωλήσεων. Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόσφατη μετεξέλιξη της πλατφόρμας FORCE II, που πλέον επιτρέπει στους συνεργάτες της Εταιρίας να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα του χαρτοφυλακίου τους καθώς και «όλη την πληροφόρηση που σας είναι αναγκαία για να εκτινάξετε την παραγωγικότητά σας και την καριέρα σας με ένα κλικ!»

Κλείνοντας, ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι οι άνθρωποι των πωλήσεων της εταιρίας έχουν βαθιά συναίσθηση της αλληλεξάρτησής τους με τους πελάτες τους, την ομάδα, το γραφείο και την Εταιρία τους, με τον ίδιο τρόπο που η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται εδώ και 125 χρόνια δίπλα σε όλα όσα κάνουν υπερήφανουν εμάς τους Έλληνες: «Και σήμερα, με αφορμή αυτήν την πραγματικά συγκινησιακή επέτειο, είναι η δική μας σειρά να κάνουμε ένα άλμα. Να κάνουμε το 2016 σταθμό, όχι μόνο των 125 χρόνων, αλλά και των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Να καταγράψουμε το δικό μας ρεκόρ σ’ αυτήν την μαραθώνια σκυταλοδρομία, γιατί ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ!».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας