Η ERGO εγκαταλείπει τις ασφαλίσεις Ζωής στη Ρωσία

1232
Ankel Alexander ERGO

Η ERGO Group AG υπέγραψε συμφωνία για τη μεταβίβαση του 100% των μετοχών της ERGO Life Russia στη ρωσική ασφαλιστική Rosgosstrakh.

Ανακοινώνοντας την πώληση και χωρίς να αποκαλύψει το τίμημα, η ERGO δήλωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την ασφαλιστική εταιρεία Rosgosstrakh. Η τελευταία θα κατέχει το 100% των μετοχών της ERGO Life Russia και θα απορροφήσει το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού, το χαρτοφυλάκιο πελατών και τα συστήματα πληροφορικής.

Η Rosgosstrakh είναι μία ρωσική ασφαλιστική που δραστηριοποιείται στον κλάδο Γενικών ασφαλίσεων και που επιθυμεί να επανέλθει στις ασφαλίσεις Ζωής.

«Η επιχειρηματική δραστηριότητα της ERGO στη Ρωσία είναι ιδανική για την Rosgosstrakh, ανοίγοντάς της τον δρόμο, σύμφωνα με τη νέα επιχειρηματική στρατηγική της, για να επιστρέψει στην αγορά ασφαλίσεων ζωής», σχολίασε ο Alexander Ankel, Διευθύνων σύμβουλος της ERGO International AG.

«Για εμάς, η συμφωνία είναι ένα ακόμα λογικό βήμα για την περαιτέρω προώθηση της στρατηγικής μας για τη βελτιστοποίηση των διεθνών δραστηριοτήτων μας».

Η ERGO, η οποία εκπροσωπείται σε περισσότερες από 30 χώρες, δήλωσε ότι επανεξετάζει συνεχώς τις διεθνείς επιχειρηματικές της δραστηριότητες όσον αφορά τη στρατηγική σημασία, τη θέση και την ελκυστικότητα της αγοράς.

Η Munich Re έχει προσφέρει διαβεβαιώσεις ότι η αλλαγή ιδιοκτησίας της ERGO Life Russia δεν θα επηρεάσει τις υποχρεώσεις προς τους τρέχοντες πελάτες της εταιρείας.

Προηγούμενο άρθροΚόκκινο στην Gongbao από την ΕΤΕ
Επόμενο άρθροΟι Aσφαλίσεις Specialty ενδιαφέρουν τους μεγάλους ασφαλιστικούς ομίλους