Εκδηλώσεις

Επιτυχημένη εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Η εκδήλωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Ο σύγχρονος ρόλος του Αναλογιστή στην Ασφαλιστική Βιομηχανία», έλαβε χώρα στις 4 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης, η Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου και Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» Καθηγήτρια κα Γεωργία Βερροπούλου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ευστάθιος Χατζηκωνσταντινίδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Καθηγητής κ. Πλάτων Τήνιος, ο Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και Πρόεδρος της MEGA BROKERS, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, η Πρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ) και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Anras P.C., κα Μαριάννα Ανυφαντή, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ), Διευθυντής Αναλογιστών Ομίλου Interamerican, κ. Ιωάννης Τοτός, και ο Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων και Ανάλυσης Retail της Εθνικής Ασφαλιστικής και Απόφοιτος του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» κ. Δημήτριος Μαλαξιανάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η βράβευση, με την επίδοση υποτροφιών από την Ένωση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΕΑΕΕ), διά χειρός του Προέδρου του Δ.Σ. και Προέδρου του Ομίλου της Eurolife FFH Ασφαλιστικής, κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, στους άριστους αποφοίτους του Α΄ κύκλου σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, στους άριστους αποφοίτους του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων», καθώς και στον Υποψήφιο Διδάκτορα του Τμήματος, κ. Ιάκωβο – Δαυίδ Οικονομίδη, που δημοσίευσε μέρος της διατριβής του σε διεθνές περιοδικό υψηλού κύρους στο πεδίο της Αναλογιστικής Επιστήμης.

Επιτυχημένη εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Έπειτα ακολούθησε η τιμητική βράβευση του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Αθανάσιου Κυριαζή, για την προσφορά του στο Π.Μ.Σ., καθώς και τη συνολική προσφορά του στην Ερευνητική και Ακαδημαϊκή Κοινότητα της χώρας μας. Για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, ο Καθηγητής Κυριαζής υπηρέτησε, με εξαιρετικό τρόπο, από ανώτατες θέσεις, τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, τα κρίσιμα πεδία της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας. Η συμβολή του στη δημιουργία των ελληνικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων με τη μορφή που λειτουργούν σήμερα, ήταν καθοριστική. Επιπλέον, αντιλαμβανόμενος εγκαίρως τη βόμβα στα θεμέλια της χώρας, που ονομάζεται δημογραφικό, χρηματοδότησε τη σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που κατέληξε να προτείνει εμπεριστατωμένες και βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπισή του.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ) και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Anras P.C., κα Μαριάννα Ανυφαντή, η οποίαανέδειξε τον σύγχρονο ρόλο του αναλογιστή στην ασφαλιστική βιομηχανία, λόγω των νέων λογιστικών προτύπων, του νέου πλαισίου εποπτείας, του σύγχρονου οικονομικού περιβάλλοντος, των αρνητικών δημογραφικών εξελίξεων και της κλιματικής αλλαγής. 

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ), Διευθυντής Αναλογιστών Ομίλου Interamerican, κ. Ιωάννης Τοτός, υπογράμμισε τη διασυνδεσιμότητα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, της επαγγελματικής πιστοποίησης και της αγοράς εργασίας στο πεδίο του αναλογισμού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επίδραση σημαντικών γεγονότων, όπως η πανδημία ή οι πόλεμοι, στην ανάλυση και εκτίμηση των κινδύνων στη νέα εποχή. 

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων και Ανάλυσης Retail της Εθνικής Ασφαλιστικής και Απόφοιτος του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων», κ. Δημήτριος Μαλαξιανάκης, αναφέρθηκε στην πορεία του ως φοιτητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, όπως και του συγκεκριμένου Π.Μ.Σ., καθώς και στις μετέπειτα προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετώπισε στην επαγγελματική του πορεία μέχρι σήμερα. Από την πλευρά του συνεχάρη και αυτός τους βραβευθέντες υπότροφους φοιτητές, και επαίνεσε την ΕΑΕΕ για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.  

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Κωνσταντίνος Παγούρας, αναφέρθηκε στο ισχυρό δίκτυο αποφοίτων και στους στενούς δεσμούς που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο με τον κόσμο της αγοράς.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας