Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας: Νέες ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις

652

«Ο Πολιτισμός, η Τέχνη και ο Τουρισμός, είναι τρεις αλληλοσυμπληρούμενοι κλάδοι στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε με αμοιβαίο όφελος. Και αυτό μπορεί να λειτουργήσει με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία εάν αυτόν τον στόχο τον διεκδικήσουμε όλοι μαζί, από κοινού, οι χώρες που εργαζόμαστε για τη Συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης». Αυτό δήλωσε ο κ. Νίκος Μακρόπουλος, Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, σε διαδικτυακό συνέδριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας China-CEEC, για επαγγελματίες του πολιτισμού, της τέχνης και του τουρισμού.

«Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας. Πενήντα χρόνια πολύ καλών και παραγωγικών σχέσεων, που βασίζονται στη μακρόχρονη φιλία των δύο λαών, στην μακραίωνη ιστορία τους, στην αγάπη τους για τα γράμματα, τον πολιτισμό, το εμπόριο και την τέχνη»σημείωσε ο κ. Μακρόπουλος, για να συμπληρώσει ότι «η Αθήνα, προσφέρει χώρο στους καλλιτέχνες καθώς είναι πόλη τέχνης και πολιτισμού, από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας: Νέες ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις

Στην ιδιαίτερα σημαντική ομιλία του, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, ο κ. Νίκος Μακρόπουλος ανέδειξε τις δυνατότητες συνεργασίας: 

  • Στη διοργάνωση εκθέσεων τέχνης, φεστιβάλ, σεμιναρίων, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και κοινών οπτικοακουστικών παραγωγών με θέμα τις τέχνες, τον πολιτισμό και την ιστορία.
  • Μεταξύ βιβλιοθηκών, μουσείων, πολιτιστικών κέντρων, εκπαιδευτικών και επιστημονικών ιδρυμάτων, φορέων προστασίας και αποκατάστασης ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων.
  • Στη διευκόλυνση της ανταλλαγής εμπειρογνωμόνων στον τομέα των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της λαϊκής τέχνης, του θεάτρου, της προστασίας και της αποκατάστασης μνημείων.
  • Στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας με στόχο την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Όπως τόνισε ο κ. Μακρόπουλος «σημαντικός αρωγός στην επίτευξη αυτών των στόχων είναι το Επιμελητήριο Ελληνο – Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας. Ένας φορέας που συγκεντρώνει την ελίτ των ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και Κίνα. Ένας επίσημος φορέας που μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία να αναδειχθούν όλα αυτά που ενώνουν τους λαούς μας, όλα αυτά που μας φέρνουν πιο κοντά και όλα αυτά που μας επιτρέπουν να σχεδιάζουμε το κοινό μας μέλλον με αισιοδοξία»

Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας: Νέες ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις

Από την πλευρά του, ο κ. Μανώλης Στάντζος, Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου, τέως Πρέσβης, ανέδειξε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη από Μέλη του Επιμελητηρίου, με στόχο την προετοιμασία για την υποδοχή Κινέζων τουριστών μετά την πανδημία, όπως: 

  • Τουριστικό “πακέτο” για τη Ρόδο, τα κάστρα και τους Ιππότες. Με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους Κινέζους που θα το επιλέξουν να γνωρίσουν μέσα σε λίγες μέρες τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Αθήνας, της Ρόδου και της Σαντορίνης, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες διαμονής, μεταφοράς και εστίασης.
  • Ένα τουριστικό “πακέτο” για την Κω, το νησί του Ιπποκράτη. Για να δοθεί η ευκαιρία σε απόφοιτους Ιατρικών Σχολών της Κίνας και στους καθηγητές τους, να έρθουν στην Ελλάδα και να γνωρίσουν το νησί που έζησε και δημιούργησε ο Ιπποκράτης, να δουν από κοντά το εργαστήριό του, τα εργαλεία του, τον βοτανικό κήπο που είχε δημιουργήσει και να δώσουν τον όρκο του Ιπποκράτη στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα διοργανωθεί προς τιμήν τους.
  • Την τουριστική πλατφόρμα tourgreekguides.com, με στόχο Κινέζοι από όλο τον κόσμο να μπορούν να επιλέξουν τουριστικά πακέτα σχεδιασμένα αποκλειστικά για αυτούς, με δυνατότητα κινεζόφωνου συνοδού και μεγάλη ευελιξία στη διαμόρφωσή τους. 
  • Ένα πλήρες “πακέτο” υποδοχής και συμμετοχής Κινέζων επισκεπτών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο. 
  • Πρόγραμμα εθελοντισμού για Κινέζους φοιτητές με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα αρχαιολογικής έρευνας και μελέτης.

Το συνέδριο με τίτλο: «China – CEEC Cultural Trade Matchmaking Conference and Online Exhibition» έδωσε την ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις Μέλη του Επιμελητηρίου να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε διαδικτυακή πλατφόρμα B2B συναντήσεων και να έρθουν απευθείας σε επαφή με Κινέζους επαγγελματίες από τους κλάδους του πολιτισμού, της τέχνης και του τουρισμού κλείνοντας συμφωνίας για την μετά την πανδημία περίοδο. Η Πρωτοβουλία «China-CEEC Cooperation», μεταξύ της Κίνας και χωρών της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, αποτελεί μια πλατφόρμα διαπεριφερειακής συνεργασίας, με βάση την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των κρατών μελών και την κοινή τους βούληση για συνεργασία και ανάπτυξη με αμοιβαία (win-win) οφέλη. 


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Βασιλάτος: Η αγορά χρειάζεται εύρωστους οργανισμούς
Επόμενο άρθροInteramerican Sales Awards 2021: Βράβευση των κορυφαίων συνεργατών των δικτύων πωλήσεων