Εκπαίδευση

Επέκταση του μνημονίου συνεργασίας ΣΕΜΑ – Πανεπιστημίου Πειραιώς

Την επέκταση του από 1ης Ιανουαρίου 2021 μνημονίου συνεργασίας, στα πεδία της εκπαίδευσης, κατάρτισης, τεχνογνωσίας, επιστήμης – έρευνας και προαγωγής εφαρμογών σε θέματα ασφάλισης, αποφάσισαν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η νέα συμφωνία των δύο μερών, η οποία υπεγράφη 20 Μαΐου 2022, από τον Πρόεδρο του ΣΕΜΑ, κ. Μιχάλη Τζωρτζωρή, και τον Πρύτανη του ΠΑ.ΠΕΙ., Καθηγητή Άγγελο Κοτιό, αφορά στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου και περιλαμβάνει το σύνολο των όρων που προβλέπει το πρώτο μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας πενταετούς διάρκειας υποστηρίζεται από Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης και καθορίζει τους εξής κύριους τομείς κοινής δράσης:

 1. Την προώθηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης του προσωπικού και την προώθηση της εκπαίδευσης και της διά βίου μάθησης.
 2. Την προώθηση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στις επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ελλάδος.
 3. Την αμοιβαία μεταφορά τεχνογνωσίας διαμέσου σεμιναρίων, παρουσιάσεων, συναντήσεων εργασίας και λοιπόν μέσων.
 4. Την εν γένη αξιοποίηση της επιστήμης και της έρευνας για την προαγωγή εφαρμογών σε θέματα ασφάλισης προς κοινό όφελος.
 5. Την από κοινού διενέργεια μελετών, ερευνών και ανάπτυξη εφαρμογών, για την κατανόηση ή/και αντιμετώπιση θεμάτων τα ασφάλισης.
 6. Την από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα που δύναται να χρηματοδοτηθούν από εσωτερικά κονδύλια έρευνας ή/και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή/και από άλλους φορείς, ή/και από τις επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ελλάδος.
 7. Την προβολή και προώθηση των δράσεων των δύο πλευρών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλισης.
 8. Την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων (π.χ. συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων).
 9. Την από κοινού συμμετοχή σε επιτροπές τεχνοκρατικού επιπέδου για θέματα που άπτονται της ασφάλισης.
 10. Την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ των Φορέων, με το πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών να καθορίζεται και να συμφωνείται σε κάθε περίπτωση από κοινού.
 11. Τη διοργάνωση ετήσιου recruitment fair για τους αποφοίτους του ΠΑΠΕΙ όπου ενδιαφερόμενοι Μεσίτες Ασφαλίσεων θα έχουν περίπτερο σε κάποιο χώρο του Πανεπιστημίου για πρόσληψη στελεχών.

Διαβάστε επίσης: Μνημόνιο Συνεργασίας ΣΕΜΑ με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας