Εντείνει το ενδιαφέρον της για τις αγροτικές ασφαλίσεις η Interamerican

638
Interamerican Togia Bennou
Τα στελέχη της Interamerican Γιώτα Τόγια και Βάσω Βέννου, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών.

Η Interamerican εντείνει το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη της ασφάλισης του πρωτογενούς τομέα, όπως υπογραμμίστηκε με τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, στις 20-23 Σεπτεμβρίου στη Λιβαδειά.

Η αύξηση των κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα, που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής καταστρέφοντας καλλιέργειες, υποδομές και περιουσιακά στοιχεία, επιτάσσουν την ώριμη αντιμετώπισή τους και από την ασφαλιστική αγορά.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται ασφαλιστικά, ήδη, από το 2016 και είναι χαρακτηριστικό πως έχει καταβάλει, έως σήμερα, σε αποζημιώσεις για καταστροφές σε φυτική παραγωγή και, κυρίως, σε υποδομές αγροτικών καλλιεργειών (κτηριακές εγκαταστάσεις και θερμοκήπια) 8,4 εκατ. ευρώ.

Στο Συνέδριο, στο οποίο αναδείχθηκαν τα θέματα της νέας αγροτικής πολιτικής των κρατών μελών της Ε.Ε., οι διαμορφούμενες συνθήκες της αγοράς και οι προοπτικές και καλές πρακτικές ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος στην Ελλάδα, η Interamerican εκπροσωπήθηκε από τη Γιώτα Τόγια, στέλεχος της διεύθυνσης Agrinsurance, που μίλησε με θέμα «Ο τομέας αγροδιατροφής του αύριο και η ιδιωτική ασφάλιση».

Παρευρέθηκαν εξειδικευμένοι στις ασφαλίσεις του πρωτογενούς τομέα ασφαλιστικοί σύμβουλοι της εταιρείας, η οποία έχει δημιουργήσει ομάδα συνεργατών του δικτύου πωλήσεων με ιδιαίτερη ασφαλιστική εκπαίδευση, σε συνεργασία και με τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Interamerican παρέχει στον αγρότη και σε κάθε επιχειρηματία αγροτικών δραστηριοτήτων τη δυνατότητα επιλογής και σύνθεσης ασφαλιστικής προστασίας για υποδομές -ακίνητα, εγκαταστάσεις θερμοκηπίων, εξοπλισμό-, μηχανήματα, φυτική παραγωγή υπαίθρια και εντός θερμοκηπίου, μεταφορά προϊόντων και αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Επιπροσθέτως, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά και πρόγραμμα ασφάλισης ζωικού κεφαλαίου.

 

Προηγούμενο άρθροH Εθνική Ασφαλιστική Χρυσός Χορηγός της δράσης «Μη Φοβάσαι την Πρόληψη»
Επόμενο άρθροΗ DAÈS London Market Insurance Brokers Χορηγός και Υποστηρικτής του Cyclades Preservation Fund