Διαμεσολαβούντες

Ένταξη των ασφαλιστών στο πρόγραμμα στήριξης της Περιφέρειας Αττικής

Την ένταξη 10 επιπλέον ΚΑΔ στο Πρόγραμμα στήριξης της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και οι ασφαλιστές, για πρώτη φορά, ανακοίνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΕΕΑ επισημαίνει ότι το Πρόγραμμα στήριξης της Περιφέρειας Αττικής αυξήθηκε από τα 200 εκατ. ευρώ στα 250 εκατ. ευρώ, με το επιπλέον ποσό να προορίζεται για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν από 0-9 υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενων.

Τονίζει επίσης ότι δικαιώθηκαν οι προσπάθειές του το τελευταίο δίμηνο για την αύξηση του προβλεπόμενου ποσού και για την στήριξη περισσότερων δικαιούχων. «Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ΚΑΔ που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, περιλαμβάνονται πλέον οι ασφαλιστές και οι επιχειρήσεις franchise. Και οι δύο επαγγελματικοί κλάδοι για πρώτη φορά θα τύχουν ενίσχυσης που προέρχεται από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «για τη θετική αυτή εξέλιξη ήταν κομβική η συνεργασία της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Τσακίρη, και τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη».

Σε σχετική του δήλωση ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τονίζει: «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Αττικής και φίλο Γιώργο Πατούλη για την πολύτιμη συνδρομή του στην προσπάθεια ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των αυτοαπασχολούμενων της Αττικής, ενώ εξαιρετική ήταν η συνεργασία μας με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Τσακίρη, που πραγματικά ασχολήθηκε πολύ με την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που είχε προκύψει, μετά τον αρχικό αποκλεισμό επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το πρόγραμμα. Ειδικότερα, για την ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αισθάνομαι ξεχωριστή ικανοποίηση και δικαίωση, καθώς όλος ο κλάδος έχει πληγεί σημαντικά από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και μέχρι τώρα δεν είχε την ανάλογη στήριξη, ενώ είναι εξαιρετικά θετικό ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα μπορούν να υπαχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027. Οπότε άξιζαν οι προσπάθειες μας και η πίεση που άσκησε το Ε.Ε.Α. σε όλους τους εμπλεκόμενους. Πλέον οι δικαιούχοι παίρνουν μία σημαντική «ανάσα» ρευστότητας στον αγώνα που δίνουν για την επαγγελματική τους βιωσιμότητα. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα σε όλους τους πληττόμενους, έτσι ώστε με το τέλος της πανδημίας να ξεκινήσει η προσπάθεια ανάκαμψης του επιχειρείν και της ελληνικής οικονομίας».

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Αττική» παρατείνεται μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2020, ενώ το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ξεκινά άμεσα τηλεδιασκέψεις για την καλύτερη ενημέρωση των δικαιούχων.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας