Ενισχυμένη η παρουσία του δικτύου συνεργαζομένων brokers της Interamerican

424
Στιγμιότυπο από εκπαιδευτική ημερίδα της Interamerican για συνεργαζόμενους brokers.

Το δίκτυο συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών ενισχύει συνεχώς τη θέση του στη στρατηγική διανομής της Interamerican, στο πλαίσιο της πολυκαναλικής πολιτικής της εταιρείας για τη διάθεση των ασφαλιστικών προϊόντων της «με κάθε τρόπο που θα ήθελε να αγοράσει ο πελάτης».

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Εταιρεία αναφέρει ότι ήδη, οι συνεργαζόμενοι ενεργοί πράκτορες και μεσίτες, που φθάνουν τους 792 σύμφωνα με τα στοιχεία κλεισίματος του 2016, πέρυσι είχαν κατά 39,9% συμμετοχή στη συνολική παραγωγή μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων της εταιρείας στις γενικές ασφαλίσεις και κατά 11,7% στην παραγωγή των ασφαλίσεων ζωής και υγείας (πρόσφατα, η Interamerican ανακοίνωσε αποτελέσματα συνολικής παραγωγής 2016 που στις γενικές έφθασαν τα 186 εκατ., στην υγεία τα 84 εκατ. και στη ζωή τα 59 εκατ. ευρώ). Βελτίωση υπήρξε και στην κατάταξη προτίμησης της Interamerican εκ μέρους του πρακτορειακού δικτύου, εφ’ όσον σύμφωνα με τα στοιχεία φετινής έρευνας, το 44,3% των συνεργατών έχουν πρώτη σε προτίμηση συνεργασίας την εταιρεία στην ασφαλιστική αγορά και το 26,8% δεύτερη. Η συνεχής βελτίωση της προτίμησης αποτελεί στόχο προτεραιότητας της Interamerican στη σχέση της με τους συνεργάτες του ελεύθερου δικτύου.

Ειδικότερα, το δίκτυο συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών πέρυσι εξισορρόπησε περαιτέρω την κατανομή των εργασιών του στις γενικές ασφαλίσεις, με αύξηση δραστηριότητας στους εκτός ασφάλισης οχημάτων κλάδους των γενικών ασφαλίσεων (σε 34% από 31% κατά το 2015), επιτυγχάνοντας βελτίωση παραγωγής ιδιαίτερα στον κλάδους αστικής ευθύνης (19,7% αύξηση), πλοίων – σκαφών (27%) και τεχνικών ασφαλίσεων (19,8%), ενώ εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση της νέας παραγωγής στις ομαδικές ασφαλίσεις κατά 45%. Παράλληλα, το δίκτυο αύξησε τον αριθμό των ασφαλισμένων οχημάτων σε 210.000. Ιδιαίτερα παραγωγικό είναι και το πρώτο τρίμηνο του 2017 για τους brokers, με αύξηση τζίρου εργασιών στις γενικές ασφαλίσεις κατά 6,7% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2016 και περαιτέρω εξισορρόπηση χαρτοφυλακίου (55% στον κλάδο οχημάτων και 45% στους λοιπούς κλάδους).

Η υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία στο πρακτορειακό δίκτυο είναι προηγμένη ψηφιακή μέσω της αναβαθμισμένης πλατφόρμας «ask me”, με λειτουργικά εργαλεία-εφαρμογές που διευκολύνουν την απλοποίηση και ταχύτητα διεκπεραίωσης των εργασιών (ψηφιακό γραφείο συνεργάτη). Παράλληλα, στο επίπεδο της διαρκούς εκπαίδευσης υλοποιείται πυκνό πρόγραμμα σεμιναρίων για ασφαλιστικά προϊόντα, με φυσική παρουσία σε ημερίδες και webinar. Κατά την πρόσφατη έρευνα ικανοποίησης των συνεργαζομένων brokers, το “ask me” βαθμολογήθηκε με 4,22 (άριστα το 5), ενώ και ο δείκτης ικανοποίησης για την εκπαίδευση-ενημέρωσή τους εμφανίζεται βελτιωμένος κατά 6,5%. Είναι σημαντικό ότι, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής επαναπιστοποίησης των διαμεσολαβούντων, η Interamerican εκπαίδευσε και επαναπιστοποίησε κατά το 2016, μέσω του αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού κέντρου της, συνολικά 700 brokers.

 

Προηγούμενο άρθροΝέο Στέλεχος στην Υδρόγειο Ασφαλιστική
Επόμενο άρθροΑσπίς-Commercial: Προσωρινές διανομές €30,5 εκατ. στο 50% των δικαιούχων