Εταιρείες

Ενημέρωση για τους ασφαλισμένους στο site της ΕΑΕΕ

Με στόχο την παροχή έγκυρης πληροφόρησης στους ασφαλισμένους, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών έχει αναρτήσει στο site της απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους σχετικά με την ιδιωτική ασφάλιση στην κρίση της πανδημίας – Covid 19.

Η ενότητα θα εμπλουτίζεται με νέες πληροφορίες όσο εξελίσσεται η πανδημία.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1.  Λειτουργούν οι ασφαλιστικές εταιρείες;

Οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι ενεργές και λειτουργούν πλήρως, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι δίπλα σας. Έχουν εκπονήσει ειδικά επιχειρησιακά σχέδια και παραμένουν σε ετοιμότητα για να καλύψουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων τους.

2. Συμβάλλει η ασφαλιστική αγορά στη συλλογική προσπάθεια ενίσχυσης του ελληνικού κράτους στη μάχη με τον κορωνοϊό;

Πολλές ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ήδη προσφέρει υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες των νοσοκομείων μας ενώ διαρκώς γίνονται νέες δωρεές. Εκτός από αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρίες μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) προσέφεραν στο Υπουργείο Υγείας 150.000 ευρώ για την αγορά σύγχρονου ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού όπως monitors παρακολούθησης των ασθενών, αντλίες έγχυσης για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αναπνευστήρες.

3. Πού να απευθύνομαι για υπεύθυνη πληροφόρηση;

Για πληροφορίες σχετικά με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια οποιουδήποτε κλάδου ασφάλισης το καλύτερο είναι να επικοινωνείτε με την ασφαλιστική σας εταιρία ή διαμεσολαβητή που σας εξυπηρετεί για να λαμβάνετε συγκεκριμένη και εξατομικευμένη πληροφόρηση για τους όρους και τις προβλεπόμενες καλύψεις του συμβολαίου σας.

4. Με καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μου ζωής η υγείας για κορωνοϊό;

Η πλειονότητα αυτών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων καλύπτει τους ασφαλισμένους τόσο στο πλαίσιο των ασφαλίσεων Ζωής (απώλεια ζωής, ανικανότητα), όσο και Υγείας για τον κίνδυνο του ιού covid-19, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως πανδημία.

Σημειώστε ότι τα περισσότερα συμβόλαια Ζωής & Υγείας δεν εξαιρούσαν, ούτως ή άλλως την κάλυψη του κινδύνου της πανδημίας, ενώ σε αρκετά από τα συμβόλαια που την προέβλεπαν, στην κρίσιμη αυτή περίοδο, η εξαίρεση της πανδημίας έχει αρθεί ή ανασταλεί.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική σας εταιρία η τον διαμεσολαβητή που σας εξυπηρετεί, για να σας εξηγήσει τους όρους του δικού σας συμβολαίου.

5. Καλύπτει το ασφαλιστήριο υγείας μου το κόστους εργαστηριακού ελέγχου για τον εντοπισμό του ιού;

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες οι οποίες πιστοποιούν την ιατρική αναγκαιότητα ώστε να υποβληθεί κάποιος σε εργαστηριακές εξετάσεις για τον εντοπισμού του ιού. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ΕΟΔΥ και τον προσωπικό σας γιατρό προκειμένου να σας κατευθύνει ανάλογα.

Εφόσον πιστοποιείται η ιατρική αναγκαιότητα, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική σας εταιρία ή τον διαμεσολαβητή που σας εξυπηρετεί, για το τι προβλέπει το δικό σας συμβόλαιο σχετικά με το κόστος της εξέτασης ,εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

6. Μπορώ να νοσηλευτώ για κορωνοϊό σε ιδιωτικό νοσοκομείο και να καλυφθώ από το ασφαλιστήριο συμβόλαιό μου;

Στην παρούσα φάση σύμφωνα με την επιλογή της Ελληνικής Πολιτείας, η οργάνωση για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 περιλαμβάνει τη συμμετοχή μόνον των δημόσιων φορέων υγείας και περίθαλψης.

Εάν υπάρξει νοσοκομειακή περίθαλψη στο δημόσιο νοσοκομείο λόγω του ιού προβλέπονται από ορισμένα ασφαλιστήρια παροχές όπως επίδομα νοσοκομειακής περίθαλψης, έξοδα και πριν και μετά από μια νοσηλεία. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική σας εταιρία η τον διαμεσολαβητή που σας εξυπηρετεί για το τι προβλέπει το δικό σας συμβόλαιο.

Χρειαζόταν αυτή η κίνηση από πλευράς συλλογικού οργάνου των ασφαλιστικών εταιρειών, για να μην πούμε ότι άργησε κιόλας, αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότερες από τις ομόλογές της ενώσεις στην Ευρώπη, έχουν αναρτήσει στα sites τους πληροφορίες για τους ασφαλισμένους ήδη από τα τέλη Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: H EAEE ενημερώνει για την κάλυψη της πανδημίας κορωνοϊού

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας