Δράσεις ΕΚΕ

Έκθεση ζωγραφικής της Εύης Σιδέρη στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ»

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Εύης Σιδέρη, με τίτλο «Το δάσος ακούει», θα πραγματοποιηθεί στον χώρο τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 31 Μαΐου και θα αποτελείται από 18 έργα με κυρίαρχο θέμα τα τοπία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγγραφέας – θεωρητικός τέχνης, Μαρία Γιαγιάννου, «με τη λέξη  τοπίο μπορούμε να εννοήσουμε ό,τι επιθυμούμε, φτάνει η ματιά που το περικλείει να είναι αποστασιοποιημένη και συνειδητή. “Τόπος” και “τοπίο” δεν σημαίνουν το ίδιο. Εκείνο που μετατρέπει έναν τόπο σε τοπίο είναι η ικανότητα να συνδέουμε τις οπτικές πληροφορίες που κολυμπούν μπροστά μας και να φτιάχνουμε νοητές ενότητες».

Η εικαστικός Εύη Σιδέρη σπούδασε ζωγραφική στην Αμερική στο Lindberg College του St. Louis, Missouri και γραφικές τέχνες στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο με δασκάλους τους Δ. Μυταρά, Γ. Γεωργιάδη, Γ. Παρμακέλη, Μ. Σπέντζα και άλλους.

 Ασχολήθηκε με τις εφαρμοσμένες τέχνες και την τέχνη του βιβλίου και συνεργάστηκε με μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες, όπως: Hellenews, Express, Βήμα, Έθνος κ.ά.

Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικές από το 1990 έως σήμερα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές, στην Πινακοθήκη του Δήμου Τριπόλεως και στο Μουσείο Βορρέ.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας