Έκθεση του Πέτρου Ζουμπουλάκη με τίτλο «Πρόσωπα στο βάθος του χρόνου» στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

1377
stoartkorai Petros Zoympoylakis
Πέτρου Ζουμπουλάκη, Οι συντελεστές του Mont Parnes το 1961

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια  της έκθεσης «Πρόσωπα στο βάθος του χρόνου» του Πέτρου Ζουμπουλάκη, στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης παρουσιάζει μια σύνοψη ζωγραφικών πορτρέτων από το σύνολο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, που κινούνται ανάμεσα σε φευγαλέες, σκιτσογραφικές εικόνες με λανθάνουσα παρατηρητικότητα και στην ακριβή καταγραφή των φυσιογνωμικών ιδιαιτεροτήτων.

Το έργο του χαρακτηρίζεται από ποικιλία και πολυμορφία εκφραστικών μέσων με απροσδόκητες τεχνικές και ματιέρες, γεγονός που προκαλεί αιφνίδιες αλλαγές στο ύφος και οδηγεί άλλοτε σε ένα ημιτελές και ηθελημένα πρόχειρο αποτέλεσμα και άλλοτε σε μια επιμελημένη και τεχνικά άψογη εικόνα.

Στις αυτοπροσωπογραφίες του είναι ορατές οι ανεπαίσθητες αλλοιώσεις της φυσιογνωμίας του, καθώς κυλάει ο χρόνος και οι εποχές και δεν είναι λίγοι αυτοί που του αποδίδουν ψυχογραφικές ικανότητες. Ο ίδιος απαντά: «Αν σχεδιάσεις σωστά τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, τα συναισθήματα βγαίνουν αυτόματα».

H Έκθεση «Πρόσωπα στο βάθος του χρόνου» θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Προηγούμενο άρθροAXA: Συνεχιζόμενη ανάπτυξη στους τομείς ενδιαφέροντος στο εννεάμηνο 2017
Επόμενο άρθροO ΣΕΜΑ στο Bipar’s IDD Workshop