Άρθρα

Έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα ασφαλισμένα ακίνητα

Την υπόσχεση που ο ίδιος προσωπικά φέρεται να έχει δώσει στον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, τίμησε ο κ. Μητσοτάκης και συμπεριέλαβε στα –κυριολεκτικά–  τελευταία μέτρα που εξαγγέλλει, δύο εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές, την έκπτωση κατά 10% στον ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα επιλέξουν να τα ασφαλίσουν έναντι φυσικών καταστροφών.

Τελειώνει έτσι η συζήτηση περί υποχρεωτικής ασφάλισης, τουλάχιστον για την ώρα –καλό θα είναι να ενημερωθούν και οι υποψήφιοι της Ν.Δ. περί αυτού–, και επιβεβαιώνονται όσοι υποστήριζαν ότι ο δρόμος των κινήτρων είναι αποδοτικότερος και πιο εύκολος να τον προτιμήσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Το μέτρο που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης συζητήθηκε από τα αρμόδια πρόσωπα της Κυβέρνησης και εκπροσώπους της ΕΑΕΕ τους περασμένους μήνες και είναι κοστολογημένο στα €40 εκατ.

Σημειώνοντας ως θετική την εξέλιξη της προαναγγελίας και τη σχετική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη, η ασφαλιστική αγορά θα περιμένει την εφαρμογή του μέτρου στην πράξη, εφόσον η Νέα Δημοκρατία σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.  


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας