Οικονομικά Μεγέθη

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: +41,52% τα Κέρδη το 9μηνο 2021

Υψηλές επιδόσεις κατέγραψε η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική το εννεάμηνο του 2021, με αύξηση των κερδών, κατα 41,52%, και αύξηση της παραγωγής, κατά 31%, στον Κλάδο Περιουσίας.

Από τις αρχές του έτους έως σήμερα οι δείκτες και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας κινούνται ανοδικά, δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές για ισχυρή ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον, παρά τις δυσχερείς συνθήκες που παρουσιάστηκαν στην αγορά λόγω της πανδημίας, καθώς και των τελευταίων φυσικών καταστροφών λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Μεγάλη αύξηση παραγωγής καταγράφει η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική στον Κλάδο Περιουσίας και συγκεκριμένα τα ασφάλιστρα του εννεάμηνου του 2021, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, ανήλθαν €4,29 εκ., έναντι €3,27 εκ. της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους (αύξηση 31,02%), στους Λοιπούς Κλάδους €2,83 εκατ., έναντι €2,28 (αύξηση 23,54%), στον κλάδο Μεταφορών €538 χιλ., έναντι €471 χιλ. (αύξηση 14,30%) και στον κλάδο Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων €1,20 εκατ., έναντι €1,26 εκ. (μείωση 4,37%). Τα συνολικά ασφάλιστρα του εννεάμηνου του 2021 ανήλθαν σε €8,86 εκ., καταγράφοντας αύξηση 21,50% σε σχέση με τα ασφάλιστρα της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά τη μείωση παραγωγής στον Κλάδο Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων τα αποτελέσματα του κλάδου είναι κερδοφόρα, κάτι το οποίο αποδίδεται στο σωστό underwriting που εφαρμόζει η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική,  με αποτέλεσμα την επίτευξη κερδών στο σύνολο των ασφαλιστικών εργασιών που δραστηριοποιείται.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 προβλέπεται ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση, τόσο της παραγωγής ασφαλίστρων όσο και της κερδοφορίας, σε όλους τους κλάδους ασφάλισης με την εφαρμογή του Νέου Κανονισμού Πωλήσεων και του νέου Τιμολογίου στον Κλάδο Αυτοκινήτου.

Τα κέρδη προ φόρων του εννεάμηνου του 2021 ανήλθαν σε €1,71 εκ., αυξημένα κατά 41,52% σε σχέση με τα κέρδη της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η κερδοφορία της εταιρείας θα ήταν υψηλότερη, εάν δεν είχαν συμβεί οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, οι οποίες είχαν επίπτωση στα αποτελέσματα της εταιρείας.

Εξίσου σημαντικό για την φερεγγυότητα της Εταιρείας είναι και οι δείκτες κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) και (MCR), οι οποίοι διατηρούνται σε κορυφαία επίπεδα και κατά την 30/06/2021 διαμορφώθηκαν σε 214,20% και 271,09% αντίστοιχα, αυξημένοι κατά 6% και 18% σε σχέση με τους αντίστοιχους δείκτες κατά την 30/6/2020.

Για το μέλλον η εταιρεία, έχοντας διασφαλίσει ισχυρή οικονομική βάση και με τη συνέπεια που τη διακρίνει στην άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων που αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια από τις πληρωμές μεγάλων ζημιών συνολικού ύψους άνω των €32 εκ., διεκδικεί ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, με βασικό της ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την μακροχρόνια συνεργασία της με μεγάλους αντασφαλιστικούς ομίλους αξιολογημένους τουλάχιστον με rate A οι οποίοι στηρίζουν και είναι δίπλα στην Ευρώπη Ασφαλιστική από ιδρύσεώς της.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ και CEO κ. Ν. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πρόεδρος και CEO της Ευρώπη Ασφαλιστική, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα του εννεάμηνου της εταιρείας, τονίζει ότι:

«Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά και οι προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας πολύ μεγάλες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τους πελάτες όσο και τους συνεργάτες μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν καθημερινά στα προϊόντα και στις υπηρεσίες της Ευρώπη Ασφαλιστική.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε υγιείς βάσεις με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας της, αναβαθμίζοντας συνεχώς τις μηχανογραφικές της υποδομές, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των πελατών και συνεργατών της. Ευελπιστούμε, για τη χρήση του 2021, ότι ο δείκτης της απόδοσης των κερδών επί των Ιδίων Κεφαλαίων της Εταιρείας (ROE) θα ανέλθει τουλάχιστον στο 25%.

Για τον επόμενα έτη υπάρχει σχέδιο περαιτέρω ανάπτυξης στις ασφαλίσεις των εξειδικευμένων κινδύνων καθώς και στον Κλάδο Υγείας. Η προώθηση τεσσάρων νέων ανταγωνιστικών προγραμμάτων ασφάλισης υγείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης για το 2022, με τη βοήθεια του έμπειρου νέου Γενικού Διευθυντή της εταιρείας, κ. Ανδρέα Ρούβα, σηματοδοτεί την περαιτέρω  ανάπτυξη της Ευρώπη Ασφαλιστική και στον Κλάδο Υγείας.

Με τις σημερινές μας επιλογές και επιδόσεις που αποτυπώνονται στους οικονομικούς δείκτες της εταιρείας, αποδεικνύουμε ότι η Ευρώπη Ασφαλιστική είναι μία φερέγγυα εταιρεία που αναπτύσσεται σύγχρονα και αποτελεσματικά καθώς και με υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και αμεσότητα στις σχέσεις της με τους πελάτες και τους συνεργάτες της».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας