ΕΕΑΕ: Καταγγελίες στη ΔΕΙΑ για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού

282
ΕΕΑΕ

Τις αυξανόμενες πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού από μέρους Τραπεζών, ΚΤΕΟ, Εταιρειών Τηλεφωνίας κ.ά. καταγγέλλει η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών, αφήνοντας αιχμές και για το πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι καταγγελίες από τους αρμοδίους. Στο σχετικό δελτίο Τύπου η ΕΕΑΕ αναφέρει:

Με αφορμή την ιδιαίτερα αυξημένη εμφάνιση πρακτικών που αφορούν ευκαιριακές προσκτήσεις πελατολογίων από γνωστά κανάλια διανομής, όπως Τράπεζες, ΚΤΕΟ, Εταιρείες Τηλεφωνίας κ.ά., που αυτοδιαφημίζονται ως  αποκλειστικοί προνομιακοί διανομείς συγκεκριμένου κάθε φορά προϊόντος Ασφαλιστικής Εταιρείας, κρίνουμε απαραίτητο να αναφέρουμε τα παρακάτω: 

Έχοντας ιδία γνώση αυτών των πρακτικών, που ξεφεύγουν από τη θεμιτή προσφορά της ασφαλιστικής παροχής, αλλά και πολλών καταγγελιών από Συναδέλφους, προχωρήσαμε άμεσα σε ουσιαστικές κινήσεις, έχοντας μοναδικό στόχο την ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου. 

Κινηθήκαμε άμεσα απευθύνοντας επιστολές σε όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά και στα αρμόδια όργανα Εποπτείας καταγράφοντας τις εύλογες ενστάσεις μας και ζητώντας διευκρινίσεις, με την προσδοκία ότι θα λάβουμε ικανοποιητικές απαντήσεις.

Οι απαντήσεις  ήταν οι αναμενόμενες  και ενώ σε πρώτη ανάγνωση έδειχναν «προς την σωστή κατεύθυνση» αφού τις μελετήσαμε σε συνεργασία με τον Νομικό μας Σύμβουλο διαπιστώσαμε το αντίθετο.

Αόριστες τοποθετήσεις και επίκληση νομοθεσιών, οι οποίες μέσα από την πολυπλοκότητά τους αφήνουν ανοιχτά παράθυρα για παντός είδους «παρακάμψεις», αλλά και μια απάντηση από τη θεσμικά αρμόδια εποπτική αρχή η οποία μάς επιβάλει να επιμείνουμε και να αναζητήσουμε λύση μέσα από περαιτέρω αναλυτική τεκμηρίωση.

Σε αυτό το πνεύμα σήμερα 10/5/2021 αποστέλλουμε νέα επιστολή στην Εποπτική Αρχή, με κοινοποίηση στο ΕΕΑ και στην ΕΑΔΕ, στην οποία τονίζουμε ευκρινέστατα εκείνα τα σημεία που θεωρούμε ότι αποτελούν σαφή παραβίαση των οριζομένων από τον Ν. 4583/18  και συγκεκριμένα από το Άρθρο 27.

Με δεδομένη την πεποίθησή μας πως οι υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα πρέπει να είναι ίδια και ο νόμος να ισχύει για όλους, θα αναμείνουμε την νέα απάντηση της ΔΕΙΑ και θα ενημερώσουμε με ιδιαίτερη ευθύνη όλους τους ενδιαφερομένους.

                                                                        Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ε.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΣυγκρότηση & Ανάλυση του Xαρτοφυλακίου Ασφαλίσεων Υγείας (Α’ Μέρος)
Επόμενο άρθροΗ Interlife «προσφέρει …αλλιώς» με κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης