Διαμεσολαβούντες

ΕΕΑ: Συνάντηση με τον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη για την κινητροδότηση ασφάλισης κατοικιών

Τη γενναία κινητροδότηση των πολιτών για να ασφαλίζουν τις κατοικίες τους μέσω της αξιοποίησης προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης ζήτησαν από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, και ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο υπουργείο, οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Ε.Ε.Α. μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΑΔΕ, κ. Μιχάλη Τζωρτζωρή, κατέθεσαν εμπεριστατωμένη πρόταση-μελέτη και στοιχεία που τεκμηριώνουν την ανάγκη άμεσης ασφάλισης των κατοικιών, κάτι που θα επιτευχθεί με την παροχή διαφόρων κινήτρων -και φορολογικών- στους πολίτες που θα επιλέξουν να ασφαλιστούν.

Συζητήθηκε, επίσης, ευρέως το θέμα των κινδύνων εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ένα ζήτημα το οποίο είχε αναλυθεί εκτενώς στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, όπου με τη συνδρομή του Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Παναγιώτη Ξένου, παρουσιάστηκε μελέτη η οποία κατέγραφε ένα πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται.

Η μελέτη εκπονήθηκε από το ΠΑ.ΠΕΙ. κατόπιν αιτήματος του Ε.Ε.Α. και αφορά στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα προβλήματα που προκαλούνται, ενώ περιέχει και τα συμπεράσματα-προτάσεις για την επίλυση τους μεταξύ των οποίων καταγράφεται και η συνδρομή της ιδιωτικής ασφάλισης και η ανάγκη κινητροδότησης αυτής.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας