Ε.Ε.Α.: Όχι στην κατάργηση της φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων ζωής

431

Τη μεγάλη αναστάτωση που προκαλεί στην ασφαλιστική αγορά η εφαρμογή του Ν.4110/2013 και ειδικότερα η κατάργηση των φοροαπαλλαγών  των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής θίγει το ΕΕΑ με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα (21 Μαρτίου). Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

 

Θέμα: Διαμαρτυρία του Ε.Ε.Α για την κατάργηση της φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων ζωής.

Μεγάλη αναστάτωση στην ασφαλιστική αγορά προκαλεί η εφαρμογή του Ν.4110/2013 σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται οι περισσότερες φοροαπαλλαγές. Μεταξύ αυτών, καταργείται και η έκπτωση δαπανών που είχαν οι φορολογούμενοι για τα ασφάλιστρα ζωής, ίση με ποσοστό 10%.

Με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί μια σανίδα σωτηρίας για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Η φοροαπαλλαγή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής ήταν ένα κίνητρο για κάθε φορολογούμενο να συνάψει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, “κινώντας” παράλληλα την ασφαλιστική αγορά.

Θεωρούμε ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης φοροαπαλλαγής θα επιφέρει σημαντική συρρίκνωση στον ασφαλιστικό κλάδο, στερώντας ταυτόχρονα από τους δοκιμαζόμενους πολίτες μια διέξοδο απέναντι στο ανύπαρκτο πλέον κοινωνικό κράτος.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να επανέλθουν τα φορολογικά κίνητρα των ασφαλιστηρίων ζωής, που καλύπτουν επάξια ένα μεγάλο κενό στην κοινωνική ασφάλιση της χώρας μας.

Προηγούμενο άρθροΗ GFIA τονίζει τον ρόλο των ασφαλιστών στους G20
Επόμενο άρθροGender Diversity: το νέο project της ARAG