Διαμεσολαβούντες

ΕΕΑ: Δράσεις για ενίσχυση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) με τεχνογνωσία, οικονομική αρωγή καθώς και δράσεις που εστιάζουν στην επιμόρφωση, κατάρτιση και εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, ανακοίνωσε ο Πρόεδρός του, κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΕΕΑ, ο κ. Χατζηθεοδοσίου, κατά τον χαιρετισμό του σε webinar που πραγματοποιήθηκε, την 1η Φεβρουαρίου, από το ΕΕΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, διαμήνυσε πώς όλα τα μέλη του ΕΕΑ (κλάδοι και επαγγέλματα) θα ενισχυθούν ισόρροπα, προκειμένου να απολάβουν τα οφέλη που παρέχει το ΕΕΑ ώστε να εξελιχθούν και να συντελέσουν στην συνολική πρόοδο της αγοράς. 

Εστιάζοντας στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητες, που ήταν και οι συμμετέχοντες στο webinar, o κ. Χατζηθεοδοσίου είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια. Θα δοθούν 100 χιλιάδες ευρώ σε δράσεις που θα υποδειχθούν από την ΕΑΔΕ. Θα στηρίξουμε το έργο του κλάδου είμαστε αποφασισμένοι. Ο κύκλος των σεμιναρίων της εκπαίδευσης, του e-learning είναι μεγάλος και θα υπάρξει σημαντική συνέχεια».

Ακόμα αναφέρθηκε στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις που θα πρέπει να θεσπιστούν και στην Ελλάδα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, ενώ επεσήμανε και την ανάγκη θέσπισης φοροκινήτρων. Εκτίμησε επιπρόσθετα ότι ο κλάδος έχει προοπτικές,  η σημασία του είναι μεγάλη και το τρέχον έτος τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι ευρωπαϊκές τάσεις καταδεικνύουν ότι υπάρχει σημαντική αναγνώριση στην ιδιωτική ασφάλιση και τον ρόλο της.  

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΕΕΑ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Ευρύτερα ο κ. Χατζηθεοδοσίου έκανε σαφές ότι το ΕΕΑ, σταθερό στις αρχές του, ανανεώνεται, μετασχηματίζεται περαιτέρω και έρχεται με νέες ιδέες, και ενέργειες να συμμετέχει στην κοινωνία και να στηρίξει τα μέλη του. 

Προς αυτή την κατεύθυνση ένα νέο κεφάλαιο δράσεων ανοίγει για το Επιμελητήριο και ενδεικτικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανακοίνωσε δράσεις που θα υλοποιηθούν άμεσα και αφορούν:

– τη δενδροφύτευση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές με 10 χιλιάδες δενδρύλλια  και 

– τη λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας για όλα τα μέλη του ΕΕΑ τους άμεσα κοντινούς τους καθώς και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους. 

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε όλους όσοι μετέχουν στο ΕΕΑ να συνεισφέρουν με ιδέες στη συνολική πρόοδο του Επιμελητηρίου, καθώς και των δραστηριοτήτων τους, και των κλάδων που ανήκουν και κατ΄ επέκτασιν της οικονομίας και της κοινωνίας.

Να αναφερθεί ότι τα Webinar του ΕΕΑ για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές εντάσσονται στον ευρύ σχεδιασμό της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ, και τη σχετική στρατηγική της που εδώ και 4 χρόνια εξελίσσεται και αφορά, μεταξύ άλλων, και την εκπαιδευτική υποστήριξη των επαγγελματιών του κλάδου. Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της Επιτροπής και Γ.Γ του ΕΕΑ, κ. Δ. Γαβαλάκης, στόχος είναι να διευρυνθούν περαιτέρω τα μέτρα και οι δράσεις για την μετεξέλιξη του κλάδου και την ποιοτική αναβάθμισή του.

Ειδικά το χθεσινό σεμινάριο, εξελίχθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσε στους συμμετέχοντας ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με το μείζον θέμα της «Αειφορίας στον τομέα των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών». Οι ομιλήτριες κ.κ. Κοταρίδη Κωνσταντίνα, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και  Σκέλλα Βασιλική, Senior Manager Actuarial Services, KPMG στην Ελλάδα, μέσα από στοχευμένες παρουσιάσεις παρείχαν χρήσιμα στοιχεία και ως γενική γνώση και ως ειδική που αφορά την προοπτική των δράσεων της ιδιωτικής ασφάλισης υπό το πρίσμα των αρχών της “βιώσιμης ανάπτυξης”.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας