Δράσεις ΕΚΕ

ΕΑΕΕ: Υποστήριξε τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια του Ι.Ο.ΑΣ.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) υποστήριξε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια του Ι.Ο.ΑΣ.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) διαχρονικά δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη στον δρόμο και την οδική ασφάλεια, εστιάζοντας στις μικρότερες ηλικίες. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε ενεργά, ως Μεγάλος Υποστηρικτής, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια, που συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Τμήμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας.

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Πύργου Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας με θέμα «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα» απευθυνόταν σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο αντίστοιχος με θέμα «Οδική Ασφάλεια Κοινή Ευθύνη» απευθυνόταν σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από σχολεία όλης της χώρας.

Στηρίζοντας διαχρονικά τον θεσμό, η ΕΑΕΕ έδωσε εκ νέου το «παρών» στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Ι.Ο.ΑΣ. συμβάλλοντας στην εξοικείωση και την ενημέρωση των μαθητών, δηλαδή των μελλοντικών οδηγών, σχετικά με τη σημασία της ασφαλούς μετακίνησης.

ΕΑΕΕ: Υποστήριξε τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια του Ι.Ο.ΑΣ.

Οι βραβευμένες ψηφιακές δημιουργίες των μαθητών χαρακτηρίστηκαν από ευρηματικότητα και ήταν επικεντρωμένες στο ποδήλατο και τη σημασία του για το περιβάλλον, την υγεία και τη σωματική άσκηση, καθώς και στη συμβολή του στη δημιουργία ασφαλών και βιώσιμων πόλεων.

Η Γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, κα. Ελίνα Παπασπυροπούλου, δήλωσε σχετικά: «Για την ΕΑΕΕ, ως φορέα που εκπροσωπεί τις ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είναι εξαιρετικά σημαντική και συνδέεται άμεσα με την ασφάλιση και την ευθύνη που έχουμε όταν οδηγούμε. Η οδική ασφάλεια έχει τις ρίζες της στην ίδια την κοινωνία και προσδιορίζει την κουλτούρα που έχουμε ή που θέλουμε να διαμορφώσουμε. Εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές μέλλον στους δρόμους με λιγότερα τροχαία ατυχήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουμε για άλλη μια φορά το έργο του Ι.Ο.ΑΣ. και τον διαγωνισμό και τιμούμε τα παιδιά, την ευρηματικότητα και τις ιδέες τους».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας