ΕΑΕΕ: Εν σώματι και όχι εν μέρει…

459
Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΑΕΕ, την Παρασκευή 12 Απριλίου, θα συζητηθούν οι εξελίξεις που αυτές τις ημέρες συντελούνται στην ασφαλιστική αγορά. 

Μεταξύ των προς συζήτηση θεμάτων, θα είναι και η πρωτοβουλία επικεφαλής ξένης ασφαλιστικής εταιρείας, για συνδιαμόρφωση και υπογραφή κώδικα δεοντολογίας, που θα δεσμεύει το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών. 

Η πρόταση διαμορφώθηκε και προωθήθηκε από τον κ. Εric Kleijnen, Δ/νοντα Σύμβουλο της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, και αρχικά απευθυνόταν μόνον στις υπόλοιπες πολυεθνικές εταιρείες που λειτουργούν στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. 

Ωστόσο, μια τέτοιου είδους ομαδοποίηση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν θα είχε θετικό αντίκτυπο για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς και για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, φέρνει το θέμα προς συζήτηση, ώστε η πρόταση να αξιολογηθεί και να επικυρωθεί ή όχι από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που εκπροσωπούνται στην ΕΑΕΕ. 

Είναι ευκαιρία για την ασφαλιστική αγορά να αποδείξει ότι είναι ικανή να προχωρήσει σε αυτορρύθμιση, τουλάχιστον σε ένα πρώτο επίπεδο, και θα αποτελούσε και ένα ισχυρό επιχείρημα υπέρ της στις επόμενες συναντήσεις της με την Εποπτική Αρχή. Ελπίζουμε ότι την άποψη αυτή θα μπορέσουν να τη συμμεριστούν και οι επικεφαλής των ασφαλιστικών εταιρειών στο σύνολό τους. 

Οι συναντήσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, ανακοινώσιμες και μη, θα έχουν ουσιαστικό νόημα, εφόσον υπάρξει και κάποιο απτό αποτέλεσμα για τη λειτουργία της αγοράς.

 

Προηγούμενο άρθροSMART MOVE: Διαχείριση ζημιών από τροχαία ατυχήματα στους ασφαλισμένους και συνεργάτες των ALPHA INSURANCE και QUDOS
Επόμενο άρθροMega Brokers S.A.: Συνάντηση Συνεργατών