Μελέτες

ΕΑΕΕ: €6 εκατ. οι αποζημιώσεις για τις δασικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2022 στην Αττική

Τα €6 εκατ. προσεγγίζουν οι αποζημιώσεις της ασφαλιστικής αγοράς για τις δασικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2022 στην Αττική, σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Η ΕΑΕΕ ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων – μελών της, σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις δασικές πυρκαγιές, που ξέσπασαν στην Αττική την περίοδο 19 – 20 Ιουλίου 2022.

Δηλώθηκαν συνολικά 265 ζημιές με αρχική πρόβλεψη αποζημιώσεων συνολικά €5,99 εκατ.

Από αυτές, 247 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων €5,9 εκατ.) και 18 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση αποζημιώσεων €83.000).

Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ εδώ.

Με αφορμή την έρευνα, ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ, σχολίασε :

«Το καλοκαίρι του 2022 η χώρα βίωσε, για ακόμα μια φορά, καταστροφικές δασικές πυρκαγιές. Την περίοδο 19 – 20 Ιουλίου, δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρείες ζημιές από τις δασικές πυρκαγιές συνολικού ύψους €6 εκατ. που αφορούσαν κατοικίες, εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, των οποίων η ασφαλισμένη αξία υπολογίζεται σε €243 εκατ. Η μέση ζημιά ανά κατοικία εκτιμάται σε €22 χιλιάδες.

Η έρευνα αυτή αποτελεί μέρος της συστηματικής καταγραφής των φυσικών καταστροφών που πλήττουν τη χώρα μας και των σχετικών ζημιών που δηλώνονται στην ασφαλιστική αγορά, η οποία γίνεται με σκοπό την ενημέρωση για τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών και τη συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης. Πρόκειται για το 45ο συμβάν φυσικής καταστροφής ιδιαίτερης σφοδρότητας που έχουμε καταγράψει από το 1993 έως σήμερα. Για τα 45 αυτά περιστατικά έχουν δηλωθεί συνολικά 41 χιλιάδες ζημιές, με την εκτίμηση των αποζημιώσεων να ξεπερνά τα €523 εκατ.».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας